Gość: ktos IP: *.cm-upc.chello.se 27.02.06, 03:41 Znowu to straszenie zusem. Wszedzie na calym swiecie nie placenie podatkow, konczy sie sciganiem i karami, a Polakom uparcie wmawia sie, ze tylko w Polsce istnieje cos takiego jak ZUS. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tiamak odezwal sie socjalista ze szwecji... eh IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 04:03 zus to nie podatek... to haracz w postaci skladki ubezpieczeniowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat np dobrze, ale mnie chcieli ukarać za to, że IP: *.chello.pl 27.02.06, 04:07 następny po mnie prezes nie płacił ZUS-u za pracowników.... Dali mi decyzję, ale się obroniłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: np dobrze, ale mnie chcieli ukarać za to, że IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 27.02.06, 13:13 Jezeli jest to prawda, to nic dodac, nic ujac: panstwowa MAFIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Zus ściga po cichu? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 27.02.06, 04:27 Kto ci powiedział że ZUS czyli ubezpieczenie społeczne jest tylko w Polsce??? Prawie wszyscy i ja też psy wiesza na ZUSie ale za to że zabiera prawie tyle co 50% pensji płaconej pracownikowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankrut Re: Zus ściga po cichu? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.02.06, 09:10 Byłem właścicielem firmy działającej ponad 20 lat. Zatrudniałem 60 osób. Z powodu problemów w dziale IT płatności ZUS wyszły z jednodniowym poślizgiem. Księgowy naliczył i wpłacił odsetki. Pomylił sie na niekorzyść ZUS o 4,70. Po kilku miesiącach ZUS zablokował nam konto (ok 800.00) co uniemożliwiło mi wywiązanie się z innych zobowiązań płatniczych i sopowodowało utratę dużego kontraktu. Straty ponad 2.000.000. DZUIĘKIJĘ ZUS! Zlikwidowałam firmę, zwolniłem ludzi, spłaciłem długi. Teraz żyję sobie spokojnie i robie tylko to co lubię. Pozdrawiam. Szczególnie gorąco urzędasó z ZUS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie_ściemniaj_kole Re: chyba coś ściemniasz IP: 217.153.174.* 27.02.06, 14:12 Prowadzę firmę już całe lata, też miewam problemy z ZUS (ściągnęli mi również cichcem (!) z konta 50,000 zł, sprawa wyjaśniająca w toku), ale w życiu nie słyszałem, żeby za 1 dzień poślizgu ZUS doperowadził do upadku jakąś firmę, to naprawdę ściema :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mireg45 Re: chyba coś ściemniasz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.02.06, 14:44 Chyba nie rozumiecie systemu jaki stosuje ZUS. Ta instytucja chwyta sie kazdego sposobu zeby tylko cos wyszarpac obywatelowi(czytaj:platnikowi skladek). Przeciez w przypadku niedoplaty tych marnych 4,70 zl jest domniemanie ze moze byc wiecej, wiec co? A zablokowac tak na wszelki wypadek i wyjasniac. Im sie nie spieszy! A facet nie zbankrutowal tylko sobie odpuscil, mial jeszcze za co zac i zaczal tak zyc jak chcial a nie jak mu Panstwo (czyt. ZUS) kazalo czy pozwalalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walter Re: Zus ściga po cichu? IP: *.pil.vectranet.pl / 213.17.223.* 27.02.06, 09:16 ZUS to nie podatek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ara Re: Zus ściga po cichu? IP: *.pil.vectranet.pl / 213.17.223.* 27.02.06, 09:31 Takie przypadki rozpatrujemy na forum twoja-firma,ogólne,Likwidacja...... Nie przestrzeganie KPA to u ZUS naormalne, także podawanie fałszywych informacji (Poradniki), sądy zusowskie są w stanie powiedzieć, że informacje ZUS nie stanowia prawa i nie oddalają decyzji zusowskich.Jest to wielka spóła , ZUS - sąd zusowski (patrz Okręgowy Sąd Pracy - Wydział Ubezpieczeń).W tym wszystkim macza łapy Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej wydając stosowne wytyczne Centrali ZUS .W Centrali bryluje Zaborska - Stępień.Zadzwoń 607292050. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Faktycznie podatek. IP: *.range86-133.btcentralplus.com 27.02.06, 12:43 ZUS jest przymusową daniną. Co więcej tylko w niewielkią częsci można uznać za coś w rodzaju składki. Reszta to ewidentny podatek, tyle, że inaczej nazwany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Kierski Re: Zus ściga po cichu? IP: *.arcabit.com 27.02.06, 09:19 > Znowu to straszenie zusem. Wszedzie na calym swiecie nie placenie podatkow, > konczy sie sciganiem i karami, Tyle, że rozpoczyna się od cywilizowanego, regulowanego prawem postępowania. > a Polakom uparcie wmawia sie, ze tylko w > Polsce istnieje cos takiego jak ZUS. Ale chyba tylko w Polsce ta de facto agenda administracji państwowej wydaje się działać czasem poza prawem. A rządzącym wygodnie tłumaczyć się, że "to nie my (aparat państwowy), to ZUS". Tyle, że ZUS to po prostu US-bis, z mniejszą niż Urzędy Skarbowe kontrolą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y. Re: Zus ściga po cichu? IP: 213.76.140.* 27.02.06, 09:19 Tu nie chodzi o to, że ściga (bo ma takie prawo i obowiązek), ale problem polega na tym, że nie informuje o wszczęciu postępowania. A jeszcze urzędnik bezczelnie stwierdza, że strona miała cały czas możliwość wglądu w akta sprawy w trakcie postępowania (o którym nikt nie raczył jej zawiadomić). ZUS to państwo w państwie i to powinno zostać zmienione. pozdrawiam wszystkich Y. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: Zus ściga po cichu? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.06, 09:21 Przepraszam że podpisuje się pseudonimem, robię tak gdyż uważam że ZUS to zorganizowana grupa przestępcza, masowo dokonująca rozbojów. Precz z opresyjnym Państwem warszawskiej ferajny. Niech żyje wolność !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALI Re: Zus ściga po cichu? IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.02.06, 10:24 A nie latwiej zalozyc sp. z o.o. i zatrudnic sie jako prezes z pensją 899,10 zl.brutto ,a pracowników na 1/8 etatu z pensjami 113 zl.brutto i od tego placic terminowo ZUS ??? i miec swiety spokoj??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Zus ściga po cichu? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.06, 10:25 Że to państwo w państwie to wszyscy widzą - vide siedziby, kontrakty z Prokomem... Że to instytucja głupia i niczego nie dająca świadczy najlepiej fakt, że wypłaca renty tym, którzy ich dostać nie powinni, a częstokroć odmawia tym, którzy spełniają warunki by je dostać. Przykład - osoby z niedowładem kończyn, którym orzecznicy ZUS każą pracować w biurze. Ponadto ZUS nigdy i nigdzie nie podjął akcji informującej, że pracujący dziś na czarno nie wypracują sobie emerytur! Nikt o tym nie mówi, ludzie godzą się na płace "pod stołem"... I co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: Zus ściga po cichu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 11:14 jaki problem, skoro zus wadliwie przeprowadza postepowanie, to z mocy prawa jest ono nie wazne wiec kazdy sad to uchyli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sądownik Re: Zus ściga po cichu? IP: *.pil.vectranet.pl / 213.17.223.* 27.02.06, 15:57 Każdy sąd ale nie "sąd przy zusie" patrz Sąd Okręgowy - Wydział Ubezpieczeń Społecznych.Chyba jeszcze nie odwoływałeś się do tego sądu gdzie rezydenci poszczególnych oddziałów ZUS koczują na jego wokandach od wielu lat.To sądy gdzie po rozprawie sędzia mówi do rezydentki danego zusu "kochana", jak w tej piosence "baju,baju,baj...nocą ".... Tak,że ciesz się,że nie stałeś jeszcze przed takim sądem. Ale nic straconego ten wypierdek komunistycznego kocmołucha ZUS ma prawem kaduka czas 10 lat by Cię okraść! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RE Czy Polska jest państwem prawnym? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.06, 11:49 W prowadzonym postępowaniu ZUS faktycznie zazwyczaj nie przestrzega przepisów Kodeksu Postępowania Administracyjnego. Nie zapewnia stronie czynnego udziału w postępowaniu, zaś przed wydaniem decyzji nie umożliwia stronie wypowiedzenie się co do zebranych materiałów i dowodów, naruszając art. 10 par. 1 k.p.a. Art. 10. [Zasada uczestnictwa stron w postępowaniu] § 1, stwierdza: "Organy administracji publicznej obowiązane są zapewnić stronom czynny udział w każdym stadium postępowania, a przed wydaniem decyzji umożliwić im wypowiedzenie się co do zebranych dowodów i materiałów oraz zgłoszonych żądań". Najczęściej całe postępowanie wyjaśniające odbywa się bez przesłuchania strony. Poinformowanie strony o zarzutach ze strony ZUS w trakcie postępowania poprzedzającego wydanie ostatecznego rozstrzygnięcia, jest niezbędnym warunkiem uznania tego postępowania, a także wydanej w jego następstwie decyzji, za zgodne z prawem. Niestety sądy okręgowe tego typu bezprawie tolerują. Nie mniejszym problemem jest też fakt, iż sędziowie tych sądów wydając wyroki zazwyczaj nie biorą pod uwagę obowiązującego prawa, lecz kierują się wytycznymi z ZUS-u. Czy z takimi sądami Polska ma szansę stać się demokratycznym państwem prawnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuc Re: Czy Polska jest państwem prawnym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 13:53 Czy złodzieja policja ma informować,że go sprawdza i obserwuje i zbiera dowody?Złodziej ma uczestniczyc w postępowaniu na każdym etapie?Zodzieja tylko w chwili zatrzymania informuje sie o jego prawach.Prokurator zezwala na wgląd do akt dopiero po zakończeni u dochodzenia i skierowania sprawy do sądu.Dlaczego inaczej ma być traktowany złodziej składek emerytalnych?Moim zdaniem ten rodzaj złodziejstwa jest wyjątkowo ohydny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agii Re: Czy Polska jest państwem prawnym? IP: *.pil.vectranet.pl / 213.17.223.* 27.02.06, 15:43 Policja ściga złodzieja z ukrycia bo wie,że to złodziej,ma dowody.A, ZUS nie ma dowodów i to czyni, i wtedy wychodzi nie dotrzymywanie procedur KPA.Inaczej, to przypadek,że złodziej ściga ofiary! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ernie Re: Czy Polska jest państwem prawnym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 16:24 I co, policja łapie tego złodzieja i z miejsca wylicza mu karę ??? Powaliło ciebie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor Re: Czy Polska jest państwem prawnym? IP: *.interserv.net.pl / *.devs.futuro.pl 27.02.06, 21:55 tys pewnie sam złodziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZUSman Re: Czy Polska jest państwem prawnym? IP: *.chello.pl 27.02.06, 21:59 Pomyliłeś się w podpisie "buc" miało być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Ot, odezwał się ignorant. IP: *.range86-133.btcentralplus.com 27.02.06, 12:41 Uprzejmie informuję, że w Wielkiej Brytanii, Irlandii i USA NIE ISTNIEJE odpowiednik polskiego ZUS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zusofil Re: Zus ściga po cichu? IP: 213.76.175.* 27.02.06, 12:50 A ja kocham ZUS. Po wdrożeniu reformy emerytalnej nie płacili wszystkich należnych składek do OFE więc napisałem do nich prośbę o wyjaśnienie. No to teraz jak się rozchulali to płacą po 2 razy za miesiąc i jeszcze doliczają sobie karne odsetki. Są po prostu wielcy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajmax No i dobrze. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.02.06, 13:11 Po pierwsze wymienieni to wszarze, którzy żadnych rachunków nie płacą, niech więc dostają po dupie. Po drugie jak dupa wołowa pcha się do zarządu, to tak się kończy. Trzeba mieć trochę w głowie, przeczytać chociaż kodeks handlowy i w miarę być na bieżąco z prawem. Jak się jest pociotkiem jakiegoś innego głąba to trochę za mało, żeby być w zarządzie. Po trzecie te sprawy to ewidentne cwaniactwo. Bardzo dobrze, że wreszcie ktoś się za to bierze. Szkoda tylko, że nie na masową skalę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grom Dobrze piszesz. Nich cholera łyknie cholerę. IP: *.neostrada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 16:42 A ja się cieszę. Najlepiej jak jedne s..syny napuści się na drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbigniew Przecież ZUS musi wybudować kolejne pałace dla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 13:38 swoich i zorganizować kolejne szkolenia w Dubaju . Durny naród wybrał socjalizm i daje się doić . Ciemnogród na całego w tym kraju . Bezrobocie 20 % ,firmy i wykształceni uciekają do normanych warunków ,państwo z naszych podatków stawia świątynie za 300 mln zł(podobno Bóg nie zalecał materializmu i skromność) i jeszcze US i ZUSy niszczą małych i dużych ,bo muszą wyrobić normy i dostać premie z naszych podatków . Przecież my żyjemy w jakimś kołhozie ,a nie państwie wolności gospodarczej i ubezpieczeniowej. Do wszystkiego nas się zmusza . Ile urzędnicy popełnili błędów i zniszczyli rodzinne firmy ? Ile ludzi powiesiło się przez ZUS i US ? Z naszych podatków sami wiążą nam pętle na szyji . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuc Kretynizmy poznańskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 13:40 Poznanskiemu można wmówić,co się chce.I tak zrobił też N.Tłumaczenie N.,że nie placil składek ZUS,bo sp-ka matka mu nie płaciła jest jest idiotyczne,bo każdy może tak powiedzieć.Niepłacenie na czas jest w Polsce nagminne.Niepłacenie składek ZUS jest zbrodnią,bo to jest okradanie pracowników z emerytury i innych świadczeń.Ciekawe czy N. nie płacił sobie tez pensji? I świadectwo takich idiotów jak N. ma pognębić ZUS?W tym przypadku ZUS postępuje jak należy-pociąga złodzieja składek do odpowiedzialności.Nareszcie jest skuteczny bat na okradanie pracowników. P.S. 1)Ciekawe czy N.taki czuły na punkcie informacji poinformował pracowników ,że nie płaci ZUSu i czy oni się na to zgodzili. 2)Ciekawa sprawa,że żurnalista Poznański pochylił się nad "dolą" zarządu sp-ki ale ani słowem się nie zająknął,że niepłacenie skladek ZUS to draństwo wymagające bezwzględnego ścigania jako ohydnego złodziejstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tryper Re: Kretynizmy poznańskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 14:18 <niepłacenie skladek ZUS to draństwo wymagające bezwzględnego ścigania jako ohydnego złodziejstwa> -"składka" ZUS nie jest składką. Jest podatkiem. Składka jest wtedy, gdy składkowicz uiszcza ją dobrowolnie, w każdej chwili może też przestać to robić bez żadnych konsekwencji. Jeżeli do kogoś ten fakt nie dociera, względnie nie umie go przyjąć do wiadomości, niech nie czyta dalej. To po pierwsze. Po drugie, skoro ustaliliśmy już, że "składka" zusowska nie jest żadną składką, weźmy się za moralną ocenę tej "składki", tym razem w rzeczywistej postaci (podatku). Podatek to nic innego, jak przymusowe świadczenie uzyskiwane pod groźbą użycia siły. Opór stawiany przy płaceniu podatków zagrożony jest utratą mienia, wolności osobistej, zdrowia a nawet życia-o ile "płatnik" podatku stawia opór w obronie swojej własności. Zatem podatek jest typowym wymuszeniem, niczym w zasadzie nie różniącym się od typowego wymuszenia rozbójniczego. W "zasadzie", bo pewna subtelna różnica jednak jest. Reketor (państwo) sam "legalizuje" swoje działanie. Czyni to na dodatek wyjątkowo perfidnie, przez wieloletnią (skuteczną) indoktrynację swojewj własności ("obywateli"). Wyprane mózgi większości ludzi po prostu nie przyjmują do wiadomości, że podatek jest takim samym złodziejstwem jak każde inne. Ba, wielu z nich oburza się, gdy ktoś mówi to wprost. Zatem twierdzenie, że unikanie płacenia tej pożal się boże "składki" (w istocie kolejnego podatku) to "złodziejstwo" jest jakimś makabrycznym pomieszaniem pojęć. Jakim cudem bowiem ktoś, kto kantuje złodzieja (ZUS), sam jest złodziejem ? Jeżeli już godzimy się na istnienie państwa (bo wymusza ono na nas tą zgodę przemocą), to nie musimy się godzić na propagandowe wygibasy sterników tego "cywilizacyjnego dobrodziejstwa". Skoro państwo kradnie nam nasze pieniądze (bo kradnie), to nie nazywajmy tego "podatkami". Kradnie i już, bo może. Głośno o tym mówmy. Jesteśmy bezsilni wobec wszechwładzy państwowego aparatu przemocy. Ale to oni są złodziejami, nie my ! Nie legitymizujmy bandytów tylko dlatego, że oni twierdzą, że działają dla naszego dobra. Gdyby tak było, państwo skurczyłoby się do garstki rzeczywiście niezbędnych urzędników i armii broniącej granic. Prawda na dzień dzisiejszy jest taka: państwa to miażdżące jakikolwiek opór twory, powołane do życia przez ludzi, którym nie chce się pracować i zarabiać w normalny sposób. Wolą gnębić innych, kraść ich majątek i cieszyć się psychopatyczną radością z przesuwania pionkami ludzkiego żywota po zaprojektowanej przez siebie szachownicy wpływów. To ich przerośnięte, gigantyczne ego sprawiło, że musimy na codzień użerać się z armią zawodowych przestępców ("urzędników") pozostających na usługach tych kreatorów społecznej inżynierii. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że państwa rosną, ciągle rosną. Krok po kroku zawłaszczają resztki wolności, które jeszcze mamy. Zmieniamy się w robocze bydło harujące na naszych władców. Które ci władcy w każdej chwili mogą zniszczyć, stłamsić, pozbawić życia. Czy mamy zatem pozwalać bezkarnie się im okradać i z czcią całować ich brudne, złodziejskie łapy ? Odpowiedz Link Zgłoś
monia1996 Re: Kretynizmy poznańskiego 27.02.06, 14:39 Idea słuszna, ale wywód nie do końca zgodny z prawdą. Podatek jest bezzwrotnym świadczeniem na rzecz państwa bez prawa do ekwiwalentnego świadczenia. W przypadku składki ZUS w teorii taka ekwiwalentność występuje (patrz: zasiłki, renty, emerytury itp.). Tak więc z formalnego punktu widzenia to nie jest podatek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek ksiadz Pana wini, pan ksiedza ... IP: 195.190.143.* 27.02.06, 15:32 Drogi Kolego, Jak madre by nie byly ter rozwazania sa one troche oderwane od rzeczywistowsci. Wezmy taki przyklad. Twoj pracodawca nie placi od roku skladki ZUS i innych takich przy okazji (nie wnikam jak sie zwa bo mnie sprawa w juz nie dotyczy). Ty nic nie wiesz. Pewnego dnia ulegasz wypadkowi. Niestety z winy pracodawcy nie jestes ubezpieczony i szpital nie chce Cie przyjac. No i myslisz, ze dalej bedzie miec dla Ciebie znaczenie to o czym sie rozpisujesz, jak Ci beda kazac umierac na izbie przyjec? pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buc Re: ksiadz Pana wini, pan ksiedza ... IP: *.chello.pl 27.02.06, 22:03 A nie lepiej, żeby każdy sam sobie płacił składki, gdzie chce, kiedy chce i jak wysokie chce? Bez pośrednictwa pracodawcy, bez przymusu. A jak nie zapłaci, to będzie wiedział... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALa Re: ksiadz Pana wini, pan ksiedza ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 23:00 a co by wtedy kradli? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_alexander Re: Zus ściga po cichu? 27.02.06, 13:52 Na całym swiecie te zasady są jasne za wyjątkiem krajów Trzeciego Świata ( w tym Polski). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mireg45 Re: Zus ściga po cichu? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.02.06, 14:37 ktosiu powiedz mi gdzie jeszcze na swiecie nie liczac wschodu istnieje taki twor podobny do ZUS? chyba nigdzie! To co stosuje przy pelnej aprobacie wszystkich, podkreslam - WSZYSTKICH! ekip rzadzacych ZUS jest ekstrktem najgorszych "sposobow" lekcewazenia Prawa. I gdzie po sprawiedliwosc? I kiedy sie dokolacze o Prawde? chyba nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Zus ściga po cichu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 14:59 p.Wiktorow w niczym nie widzi problemu-posadka cieplutak,pałac za nasze pieniądze się buduje/bo trzeba tego paskudnego petenta obsługiwać/i o co komu chodzi?Czy PiS przeoczył obsadę ZUS-u?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neiden Re: Zus ściga po cichu? IP: *.hsd1.ca.comcast.net 27.02.06, 15:44 nowy rzad polski powinien zainteresowac sie tymi praktykami!co na to kaczynski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM Re: Zus ściga po cichu? IP: *.insat.net.pl 27.02.06, 19:24 Zus to zakład ubezpieczeń społecznych, a nie Urząd Skarbowy, synku. CO innego unikanie podatków, a co innego błędy w zarządzaniu kadrami i skryte, pasywne dochodzenia i wyroki ZUSU. Autor artykułu ma RACJĘ! Taska praktyka "o nie zawiadomianiu" pogłębia jeszcze bardziej długi i odsetki firm które mogą być nieświadome uchybień. Prezes, zajęty zarządzaniem firmą może nie otrzymywać wszytkich danych z działu Kadr. DLaczego ZUS działa jak lichwiarz!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor Re: Zus ściga po cichu? IP: *.interserv.net.pl / *.devs.futuro.pl 27.02.06, 22:09 prowadziłem działalność od 2000 r do 2005 i nie zapłaciłem ani jednej składki w 2005 roku po porzebadaniu przez komisie zus otrzymałem rente socjalną na stałe i wtedy dopiero wyszło że nie zapłaciłem ani jednej składki i to jest ten swietny program za miliardy złotych śmiechu warte jak można nie przysłać przez pięć lat nawet jednego upomnienia śmiechu warte gdyby nie to że sam udając sie na rente to ruszyłem to by nigdy nie wyszło a szmo przyznawanie rent to inna bajka mam 34 lata i rentę na stałe wraz z zasiłkiem pielęgnaczyjnym ja nie narzekam nic nie wpłaciłem a korzystam byle tak dalej niby to mało ale 600 zł co miesiąc w moim wieku to jest na piwko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u920 Re: Zus ściga po cichu? IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.06, 22:24 To ja tak zrobie z ZUS,em "po cichu" scigne ich za 14 lat skladek ktore gdzies zniknely i obecnie nie policzono mi tych lat do renty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazbi Re: Zus ściga po cichu? IP: *.netis.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 22:18 Panowie ze spolek obrarzaja sie ze z.u.s. nie powiadamia o prowadzonym postepowaniu. Pytanie czy oni powiadamiaja pracownikow ze nie odprowadzaja do z.u.s.skladek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak System argentyński IP: *.kopaniny.com / *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 22:47 Od jakiegoś czasu system argentyński jest w Polsce nielegalny. Z wyjątkiem ZUS'u oczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekstra jest Re: System argentyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 23:03 ten jest legalny bo przynosi spory dochod, mozna sie na przyklad pokomputeryzowac za dwa milirady... pobudowac mozna sie Odpowiedz Link Zgłoś