Gość: xxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 17:36 Witam. Nie długo zaczynam pracę jako subagent ofe, klientów będę musiała szukać sama, poradźcie jak i gdzie ich szukać. Z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eliza_wisniewska Re: Jak pozyskiwać klientów ofe 20.07.09, 12:34 Obecnie ponad 14 mln osób jest klientami OFE, a co roku fundusz emerytalny wybiera ok. 600 tys osób, zmienia ponad 500 tys. osób. Jako subagent powinna Pani przejść szkolenia w zakresie profesjonalnej sprzedazy produktu i również tam powinni Pani dostarczyć informacji – gdzie szukać Klientów. Proponuję zacząć od swojego otoczenia, wśród naszych znajomych są osoby, które za chwilę rozpoczną pracę i będą miały obowiązek wyboru OFE. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poziomka Re: Jak pozyskiwać klientów ofe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 18:36 Też jestem zainteresowana tym tematem. Szkolenie już miałam i szczerze mówiąc nic konkretnego na temat pozyskiwania klientów się nie dowiedziałam. Nikt z moich znajomych nie zaczyna teraz pracy a o zmianie funduszu który wcześniej wybrali nie chcą słyszeć. Jak mam szuka klientów wśród obcych? Otworzyć książkę telefoniczną i dzwonić po ludziach? Odpowiedz Link Zgłoś
eliza_wisniewska Re: Jak pozyskiwać klientów ofe 21.07.09, 10:44 Decydując się na pewny określony rodzaj pracy, w tym wypadku – akwizycję OFE, powinniśmy zacząć budować sobie „rynek”. Sposobów jest dużo, wszystko zależy od naszych chęci, czasu, predyspozycji. Moja rolą nie jest udzielanie rad i wskazówek w tym zakresie, ale każdy przedstawiciel OFE powinien mieć swojego „opiekuna”, agenta lub managera wspomagającego Jego pracę. Osoby te powinny służyć radą i pomocą w zakresie procesu sprzedaży. Powodzenia! :) Odpowiedz Link Zgłoś
gokal Re: Jak pozyskiwać klientów ofe 07.05.11, 08:06 Witaj ja też już od dwóch tygodni pracuje w tej branży i powiem ci że nie jest łatwo pozyskać klientów nawet w gronie znajomych...ale mam nadzieje że sobie poradzisz ...Zacznij od rodziny i znajomych... a znajomi polecą ci swoich znajomych... i tak się twoja praca rozkręci... Odpowiedz Link Zgłoś