Dodaj do ulubionych

szczekajacy labrador

11.01.11, 09:28
Witam, mam problem, z którym mam nadzieję mi pomożecie.
Przeprowadziliśmy się niedawno, dom jest nowy, nie umeblowany do końca. Mój labrador nie potrafi się odnaleść się w nim, pies, który mało szczekał, teraz szczeka nagminnie, nawet dzwięk zamykanej szafy doprowadza do tego że szczeka jak szalony, nie mówiąc juz o tym, że szczeka na wszystkie samochody, czy wszelkie inne dzwięki. Niemuszę mówić, że najgorzej męczące są noce, potrafi 3 razy w ciągu nocy postawić całą rodzinę na nogi swym szczekaniem, czy wiecie jak mogę sobie z tym problemem poradzić?
Obserwuj wątek
    • monik-aw82 Re: szczekajacy labrador 11.01.11, 09:50
      Nie jestem ekspertem, ale jeśli wcześniej zapewne mieszkaliscie w mieszkaniu, pies znał każdy kat i zakamarek, przestrzeń tez była mniejsza. Tutaj nagle wielka zmiana. Ja zrobilabym w ten sposób, ze przeszlabym z psem przez cały dom, pomieszczenie po pomieszczeniu, oworzylabym szafę itd. nawet kilka razy żeby pies oswoil się i zobaczył, ze to nic strasznego. W miedzycAsie nagrodzilabym go jakimś smakolykiem.
      Psiak powinien mieć tez swoje miejsce/poslanko. Jeśli już je ma to na czas oswajania się przenioslabym je do swojej sypialni i gdyby w nocy się zerwał do szczekania to uspokoilabym go i poglaskala. Cierpliwości i powodzenia smile))
    • czikeen Re: szczekajacy labrador 13.01.11, 09:07
      Cześć smile nie jestem pewna czy pomoże Ci to co napiszę ale jakieś 2 mce wstecz mieliśmy ten sam problem. Z tytułu mojego zamążpójścia smile również Pakowi zmienił się meldunek. Na początku było ciężko bo nie mógł załapać co się dzieje. Cały czas zachowywał sie jakby przyjechał do kogoś w gości i zaraz wróci do swojego domku. Dostawał szału jak słyszał psy szczekające na zewnątrz, szczekał na dzwoneczki ozdobne u sąsiada smile i w ogóle był jakiś taki bardzo pobudzony. Jak się kładliśmy spać to on stał przy łóżku i skomlał dopiero po czasie jak juz nie miał siły to się kładł smile moim sposobem żeby go trochę oswoić był porządny spacer żeby był skrajnie wykończony smile dużo zabawy w domu i ćwiczeń umysłowych i obchód okolicy smile myslę, że Wasz psiak poprostu potrzebuje trochę czasu żeby się zaklimatyzować big_grin a w jakim wieku jest?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka