tenshii Re: mam pytanie 25.08.08, 16:35 RTG stawów to chyba jedyne badanie które lab powinien przejść obowiązkowo. Reszta kiedy zajdzie potrzeba. Odpowiedz Link
s.sad Re: mam pytanie 26.08.08, 11:35 w wawie takie badanie na dysplazję kosztuje od 150zł do 180zł. Mój Beso miał robione w wieku 6 m-cy, podobno to najlepszy czas na takie badanie. TO jest RTG z narkozą. Kolejne badanie powinien mieć za rok i wtedy można wpisać do Rodowodu jeśli ktoś chce ale nie każda klinika może takie wyniki wpisywać. Odpowiedz Link
paenka Re: mam pytanie 31.08.08, 10:44 na podaniu pus glupiego jasia lub narkozy, polozeniu psa na stole w odpowiedniej pozycji i zrobieniu zdjecia rentgenowskiego w celu zbadania psich stawow pod katem wystapienia dysplazji Kaiser miał również badanie EKG i USG serca bo weteryanrz zwrocila uwage na jego dyszenie, jednak serce okazalo sie byc wzorowe. Odpowiedz Link
reynar Re: mam pytanie 05.09.08, 06:48 Witaj..jesli masz pieska od niedawna to wybierz sie do weterynarza.On obejrzy pieska ,oceni jego stan zdrowia.Jesli wszystko bedzie ok.Nie trzeba myśle robic jakis badan specjalnych. No oczywiście poza szczepieniami ,ktore piesek musi przejść.Ale o wszystkim decyduje weterynarz i to on udzieli Ci wskazówek.Pozdrawiam Reynar : ) Odpowiedz Link