Dodaj do ulubionych

Wyrównanie -pytanie

26.01.10, 11:52
Witam mam pytanie jesli pisalam w pozwie ze wnosze o wyrownainie od dnia zlozenia pozwu czyli od 18 msc to czy Sąd je zasadzi oraz czy jelsi Sad zasadzi owe wyrownanie to czy w wyroku bedzie napisane w jakiej wkocie i do kiedy i co jelsi osoba zobowiazana nie wyrowna co mozna w takiej sytuacji zrbic czy np mozna wyrok przeslac do zakladu parcy i wtedy zakalda pracy pobiera czesc wynagrodzenia .Jak to wyglada.Pozdarwiam i prosze o odp.Gabrysia.
Obserwuj wątek
    • gabriela2005 Re: Wyrównanie -pytanie 26.01.10, 19:09
      Prosze o odp.Zaleyz mi na czasie.
    • tricolour Napisz jakoś jaśniej... 26.01.10, 20:39
      ... bo zdanie "jesli pisalam w pozwie ze wnosze o wyrownainie od dnia zlozenia
      pozwu czyli od 18 msc" jest jakieś niejasne.

Wynika, że w pozwie (złożonym przed 18 miesiącami) wnosisz o wyrównanie od dnia
      złożenia pozwu do dnia złożenia pozwu. Przecież nie możesz żądać, by ktoś
      wyrównał "w przyszłość" do nie wiadomo kiedy. Może miałaś wnosić o
      zabezpieczenie na czas procesu?

Jakieś to niejasne jest.
    • sauber1 Re: Wyrównanie -pytanie 26.01.10, 23:13
      gabriela2005 napisała:

> Witam mam pytanie jesli pisalam w pozwie ze wnosze o wyrownainie od dnia zlozen
      > ia pozwu czyli od 18 msc to czy Sąd je zasadzi oraz czy jelsi Sad zasadzi owe
      > wyrownanie to czy w wyroku bedzie napisane w jakiej wkocie i do kiedy i co jels
      > i osoba zobowiazana nie wyrowna co mozna w takiej sytuacji zrbic czy np mozna w
      > yrok przeslac do zakladu parcy i wtedy zakalda pracy pobiera czesc wynagrodzeni
      > a .Jak to wyglada.Pozdarwiam i prosze o odp.Gabrysia.

Wnosić do sadu możesz o co tylko zechcesz, a jak on się ustosunkuje do Twoich
      żądań to wtedy dopiero będziesz mogła wiedzieć na czym stoisz i o co dalej
      pytać? A wyglądać czasem może o wiele gorzej niżby wydawać się mogło...
      • gabriela2005 Re: Wyrównanie -pytanie 27.01.10, 11:36
        Dokladnie o to mi chodzi maz zlozyl 18 msc temu pozew palcil na synka 150 zł i teraz jesli sad zasadzi mi np 400 zł to pislam o wyrownainie do tej kwoty czyli 250razy 18 msc czy sad sie przychyli do tego maz zarabia na reke 2000 zł
        • yoma Re: Wyrównanie -pytanie 27.01.10, 12:56
          Zarabia 2000, to z czego ci zapłaci 4500?
          • gabriela2005 Re: Wyrównanie -pytanie 27.01.10, 13:04
            Chyba sa jakies termniny w ratach np. dziecko musialo z czegos zyc mam dlugi tym nikt sie nie martwi
            • gabriela2005 Re: Wyrównanie -pytanie 27.01.10, 13:08
              specjalnie rozwlekal tak sprawe ze tyle trwa po to byplacic jak najmniej
              • prezesik_1 Re: Wyrównanie -pytanie 27.01.10, 21:53
                gabriela2005 napisała:

> specjalnie rozwlekal tak sprawe ze tyle trwa po to byplacic jak najmniej

Tak Gabrielo, walcz o należne dla dziecka, powietrzem nie nakarmisz, a to jak
                widzę grosze. Trzymam za Ciebie kciuki. A ile masz lat ? wink
                • gabriela2005 Re: Wyrównanie -pytanie 28.01.10, 10:11
                  Jedna kompetentna odpowiedz .Jak sadzisz ile mam lat?
          • prezesik_1 Re: Wyrównanie -pytanie 27.01.10, 21:50
            yoma napisała:

> Zarabia 2000, to z czego ci zapłaci 4500?

Ale to nikogo nie obchodzi, jak sad wyda taki wyrok, a pracował będzie to już
            ściągniemy z niego z nawiąchą wink
    • majkel01 Re: Wyrównanie -pytanie 28.01.10, 18:35
      Piszesz chaotycznie, trudno zrozumieć o co chodzi.
      Zobowiązany do alimentów ma płacić tak jak jest wskazane w orzeczeniu. Jeśli
      jest napisane, że od jakiejś daty to płaci od tej daty. Jeśli w orzeczeniu nie
      jest wskazana data, wówczas płaci od uprawomocnienia orzeczenia, chyba że
      podlega ono natychmiastowemu wykonaniu. Wtedy płaci od dnia wydania orzeczenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka