pokopanka
11.02.14, 09:43
ex regularnie spóźnia się z alimentami, bez zasadnego usprawiedliwienia, lub pisze np, ze jest na urlopie / bez pracy i na utrzymaniu zony
podnosi mi ciśnienie po prostu i tyle, ale też blokuje moje działania, mając swoje zobowiązania w stos do córki w poważaniu
za 3 mce będę zobowiązana przekazać mu tytułem 1szej raty spłaty za mieszkanie odczuwalną sumę, którą pożyczam,( a do tego jeszcze jest bieżący kredyt mieszkaniowy)
wiem, że można "zbilansować" cześć zaległych alimentów, uprzedzając komornika o przewidywanej wpłacie
wiem też, że jest procedura zabezpieczenia na okres pół roku czy inny - na konto komornika (chyba) - tytułem zabezpieczenia przyszłych alimentów
czy może znacie okoliczności zastosowania?
wolę wiedzieć przed niż po...
i mam jeszcze jedno pytanie, teoretycznie nie ma rejonizacji, ale w praktyce jest, czy jeśli ex zostanie wymeldowany z rejonu do tej pory podlegającemu określonej kancelarii to jest przenoszona sprawa z urzędu czy przeze mnie? macie doświadczenia? tak się stanie, kiedy będę miała wyrok podziałowy w ręku i będę po kolei wszystkie urzędowe rzeczy organizowała
dziękuję za podpowiadania