ok2712 03.09.08, 12:13 ...Nie wiem na czym polega różnica w odpisach z klauzulą prawomocności a zwykłym odpisem.... O jaki wystąpić do sadu ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
z_mazur Re: Odpis 03.09.08, 13:16 Szczerze mówiąc nie wiem, ale będę strzelał. Z klauzulą prawomocności pewnie jest droższy (dodatkowa czynność sądu - potwierdzenie prawomocności, za którą pewnie trzeba zapłacić). Do niektórych czynności, pewnie niezbędna jest ta klauzula, a do własnych potrzeb wystarczy zwykły. Jeśli masz zamiar zwrócić się do komornika o egzekucję alimentów, albo podjąć jakieś inne kroki prawne dowiedz się jaki odpis musisz załączyć i o taki wystąp. Odpowiedz Link
ok2712 Re: Odpis 03.09.08, 21:48 Odpis potrzebny mi jest aby zmienić nazwisko oraz dla informacji US, Zus itp. Odpowiedz Link
akacjax Re: Odpis 04.09.08, 11:17 Bez klauzuli prawomocności dokument jest małoważny, a do zmiany nazwiska czy czasem nie trzeba bardziej odpisu aktu ślubu z adnotacja o rozwodzie? Odpowiedz Link
sauber1 Re: Odpis 04.09.08, 22:58 ok2712 napisała: > > Odpis potrzebny mi jest aby zmienić nazwisko oraz dla informacji US, Zus itp. A to o rozwodzie ZUS też trzeba informować, a po co? Odpowiedz Link