12.09.11, 10:44
W piatek przychodzi do nas "na rozmowe" nowa opiekunka dla Zoi. Chcemy kogos glownie na wieczory, raz na jakis czas gdy chcemy wyrwac sie na kolacje, do kina itp. Zoya ma 7 miesiecy, opiekunka ma 20 lat, jest Holenderka, polecona przez znajomego. Nie wiem o co pytac i na co zwracac uwage... Poradzcie.
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: opiekunka 12.09.11, 13:31
      Ja w pierwszej kolejnosci pytalam kazdego, z kim mlody, albo moj dom mial miec do czynienia, czy pali:) Jedna pani mnie usilowala przekonac, ze mi w domu nie bedzie palic, a ja mam tak wyczulony nos, ze jak w koncu mlodego do szkoly zaczne puszczac taksowka, to tylko z zastrzezeniem,z e z nigdy nie palacym kierowca, bo nawet palac poza samochodem i tak mi dziec przesmierdnie. zapytaj o referencje (i sprawdz), o dyspozycyjnosc, jakies stale plany wieczorne, bo moze sie okazac, ze akurat jak bedziecie chcieli w piatki wyjsc, to jej nigdy nie bedzie pasowac, bo wtedy zazwyczaj imprezuje.
      Jesli ma mala klasc spac, zapytaj o doswiadczenia z kapiela itp dzieci w podobnym wieku. Co zamierza robic, jak mala spi? zeby nie wyszlo, ze sie zdziwicie rachunkiem telefonicznym;) Co zamierza robic w razie gdy dzecko bedzie miec np goraczke czy wymioty, a wy bedziecie poza zasiegiem... Moze przewrazliwiona jestem, ale wole uprzedzac sytuacje a nie sprawdzac w praktyce, bo "jakos to bedzie". No, ale ze ja perfekcjonistka jestem, to mam bardzo malo zaufania do ludzi, ktorym powierzam dziecko. Mam tylko nadzieje, ze z tego wyrosne, zanim mlody sie usamodzielni;)
    • eremitka18 Re: opiekunka 15.09.11, 21:02
      witam szukam osoby najchętniej z Uithoorn która zaprowadzi dziecko do szkoły i przyprowadzi ze szkoły do domu.Czy ktoś może mi kogoś polecić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka