Dodaj do ulubionych

wypadajace wlosy

08.07.06, 08:58
dziewczyny pewnie niejedna z was doswiadczyla wypadania wlosow po ciazy,
pytanie mam takie: jakich specyfikow uzywac zeby chociaz zmniejszyc to
wypadanie i wzmocnic wlosy? macie jakies godne polecenia tabletki, witaminy,
odzywki? bo obecnie uzywam odzywki z firmy Lakme/Tekina...
cos z holendeskiego rynku, bo zanim pojade do PL to pewnie wylysieje...:(
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: wypadajace wlosy 08.07.06, 10:20
      Corneliss, ty sie naprawde nie przejmuj. Wlosy ciazowe MUSZA wypasc, i czy
      bedziesz cs z tym robic, czy nie, to tego procesu nie zatrzymasz. Nie boj sie
      wylysienia, bo na pewno ci nie grozi. Powinnas byla mnie widziec:-) Maz klal, bo
      wszystko bylo pokryte ciemnym dywanem z mojej czupryny. Nieznam sie na
      tutejszych srodkach, wiec nic ci polecic nie moge, podobno picie naparu ze
      skrzypu dziala wzmacniajaco na wlosy, ale z ziolami tez predobrzyc nie mozesz
      jak karmisz. Z doswiadczenia wiem, ze bardzo dobra jest czarna rzepa. W Polsce
      wielokrotnie smarowalam wlosy lotionem Seboradin Niger, jest tez szampon i
      balsam. Na wiosenne "lysienie" dzialalo rewelacyjnie. Mysle, ze mozesz zapytac w
      De Tuinen albo sklepie ze zdrowa zywnosciac czy ziolami. Na pewno cos ci poleca.
      Osobiscie wybralabym cos do smarowania, niz lykania, bo jednak ziola czasem moga
      nieco wplynac na laktacje. No, ale jak pisalam, co ma wypasc to wypadnie, ja
      wcale mniej czupryny nie mam niz przed ciaza. Chociaz w miesiacachpo porodzie
      wydawalo mi sie to absolutnie niemozliwe:-)))
      • kolor201 Re: wypadajace wlosy 08.07.06, 13:06
        Hormony ciazowe powoduja zanik wypadania wlosow a wiadome jest ze codziennie
        wlosy musza robic miejsce nowym cebulka dlatego tez po spadku hormonow
        ciazowych tzw. ilosc wlosow wypadajacych jest wieksza bo wypadaja te co niwe
        wypadly w ciazy:)reszta zostanie i wloski beda jak dawniej geste:)moze sie
        zmienic ich struktora.
        • beba3 Re: wypadajace wlosy 08.07.06, 20:46
          Ja jestem jednak za opcja lykania witaminek w tabletakach, choc jest na Forum
          sporo przeciwniczek tej chemii.
          No i prawidlowe odzywianie jest szeczegolnie wazne i po porodzie i podczas
          laktacji.
          Tez pamietam, ze mi wlosy wypadaly ale tez robily sie bardziej splatane.
          Slabiutkie byly. Niestety w okresie ciazy tez nie wygladaly ladnie.
          Moze to gdyz nosilam pod serduchem dziewczynki a te, jak wiesc
          niesie 'zabieraja urode mamie'. ;-D
          • maxijo Re: wypadajace wlosy 13.07.06, 14:55
            ja mialam piekne wlosy w ciazy, wypadl mi moze z jeden, ale za to od 4 m-ca po
            porodzie koszmar. Wciaz wypadaja, troche mniej, ale sa bez zycia. Przez 2
            miesiace bralam polecana i wychwalana w Polsce Skrzypowite (mozna karmiacym),
            ale efektu nie bylo. U mnie trwa to juz dobre pare miesiecy, ale lysa jeszcze
            nie jestem:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka