Dodaj do ulubionych

Do skutera

12.09.13, 18:37
Nikt nie przymusza Cię byś zmienił zdanie. Masz cel - zamknąć forum załozyciela bo to jest niewłaściwy - dla Ciebie i kilku innych - właściciel. To nie znaczy, ze masz rację. Wręcz przeciwnie ta "racja" .... powtarzana przez kilka innych osób + niekulturalne polemiki i żądanie odejścia z forum Załozyciela ...... przyspiesza likwidację forum a ponadto umacnia Załozycielowi podstawy do usuniecia rokoszan ,uwalnia go też całkowicie od odpowiedzialnosci moralnej .

Ex - tych kilku innych to uzytkownicy forum, znowu dwoch czy trzech administratorow ubiera sie w szaty dyktatorow. Gdzie argumentow brak tam sila. Zpelńie niezrozumiale jest dla mnie twierdzenie, ze cos zwalnia was z odpowiedzialnosci moralnej, wrecz przeciwnie, wasze obecne postepowanie jest papierkoe lakmusowym waszej moralnosci.

**** ..."Akurat ja uważam , że za obecny stan forum odpowiada w 80-90% Mobbing. Dlatego nie wierzę , że jakiekolwiek próby reanimowania forum , poprzez jego ukrywanie , tworzenie dodatkowych podfor , przez wciąż tego samego Założyciela ma sens. Wszystko co zostanie zrobione będzie obarczone raz historią , dwa obawami , że w przyszłości Mobbing zachowa się tak samo....."
Co innego odpowiedzialność za obecny stan forum a co innego (nasza tu inicjatywa) próba udoskonalenia i utrzymania forum.Wina za nienajlepszy stan forum leży - wg mnie - po stronie jego użytkowników (ale to nie jest tu ważne). Próbę utrzymania forum podejmują rozsądni użytkownicy forum , uznający Mobbiego za załozyciela forum, nie warunkujacy dalszego funkcjonowania od historii forum i zyciorysu jego założyciela , który przecież wciąż dba o jego funkcjonowanie i spełnianie celów forum. Próba utrzymania forum wynika z analizy i wniosku, że ukrycie albo zamknięcie forum jest przedwczesne, że istnieją mozliwości jego naprawiania i dalszego funkcjowania w formie odkrytej.

Wasze proby udoskonalenia forum ( a w zasadzie proby zmiany wizerunku banku ) to kpina z jego pracownikow.

*****..." Może gdyby Mobbing zechciał/a wszystko wytłumaczyć , odpowiedzieć na wszystkie wątpliwości , pytania , zastrzeżenia , w sposób jasny , wyczerpujący , uczciwie tłumacząc swoje intencje , coś by to dało." ...
Nie wiem po co takie żądanie, jaki jest jego sens. Wszystkie działania Załozyciela prowadzone są przy otwartej kurtynie a nie za kulisami. To tylko niektórzy uzytkownicy snują spiskowe teorie, zapominając że tożsamości osób wystepujących na forum są anonimowe i nie może ich nikt z zewnątrz naruszać. Forum to nie bank w którym klient jest prześwietlany ze wszystkich stron.

Zowu bredzisz, zalozyciel,zachowuje sie jak rozkapryszone dziecko.

***** ..." Dla mnie naprawianie forum przez tego , kto odpowiada w dużym stopniu za jego demontaż nie ma sensu. Dlatego propozycję Mobbing , polegającą na ukryciu forum , uważam za wyjście honorowe. Kto zechce ten się zarejestruje , ale nie będzie mamienia , że to forum pracowników PKO BP , w szerokim rozumieniu , i nie będzie stwarzania pozorów , że od pracowników na tym forum coś zależy. "
Forum naprawiać musimy my - użytkownicy. I możemy go naprawić od dziś. Wystarczy normalnie tu funkcjonować. Wafel trafnie ten główny powód zamiaru Założyciela zauwazył i dlatego słusznie apeluje o prostą naprawę forum , przez normalne zachowania uzytkowników na forum, przez przyjęcie zasady grubej kreski. To jest zaprzestania wszelkich wpisów rozliczających osoby i historię tego forum. Zmiana zachowań/odrodzenie forum to warunek
konieczny do utrzymania forum otwartego a kontynuowanie rozliczeń to droga do szybkiego
zamknięcia forum, z wyłącznej winy i "zapotrzebowania" osób tego domagajacych się (pośrednio i bezpośrednio) od załozyciela.

Ha ha ha gruba kreska. Wszyscy maja zapomniec o kompromitacji wafla i zalozyciela. Dobre. A dlaczegoz to oni zasluzyli na takie specjalne traktowanie ?

*****..."Mobbing brakiem odpowiedzi okazuje brak szacunku tym , którzy w praktyce stworzyli to forum. Mobbing je założył/a technicznie , wszyscy inni , którzy swoimi wpisami rozwijali to forum , stworzyli je praktycznie. To powinna być ich decyzja co dalej z forum , którą Mobbing powinien/a uszanować i wykonać. Takie jest moje zdanie."
Mobbing bieżąco odpowiadał na problemy i pytania uczestników forum. Może jednym zdaniem ale informaował o swoim stanowisku w każdej sprawie. Teraz (wg mnie) nie ma sensu odpowiadanie na "niezrównoważone" żądanie by odszedł z swojego forum albo tłumaczył się ze spraw niezawinionych, osobistych czy nieistotnych dla forum.

Tak, czas aby uzytkownicy odeszli na inne forum. To juz nie jest forum ale tragikomedia w wykonaniu kilku marnych aktorow.
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: Do skutera 12.09.13, 23:12
      Przeczytałem.
      • skuter44 Re: Do skutera 12.09.13, 23:14
        Przeczytałem. Nic nowego nie wnosisz do swojej oceny, co by nie było znane. Pozdrawiam.
        • skuter44 Do skutera i od skutera 20.10.13, 23:04
          Miły Exworkerze, wnosisz do Moderatorki (gdzie indziej) na wątku informacyjnym o usuniętych wpisach prośbę "... o usunięcie wszystkich ostatnich wpisów skutera podbijających wątki, w których dyskusje się zakończyły i o ostrzeżenie dla skutera, że będzie miał bana jak dalej będzie łamał Zasady, Regulamin i Netykietę ".

Exworkerze ukonkretniasz/kontynuujesz wykreślony wpis fałszywego admina szar_myszy i jej opinię o podnoszeniu wątków, tak jakbyś był tą "fałszywką" . Ożywiasz zakończony chyba bo szeroko, omówiony na starym forum, temat podnoszenia wątków.
          Nie chcę otwierać tam osobnego wątku. Na tym są uwagi do mnie a więc (bez wielkiego zaśmiecania) odpowiem bywalcowi tego forum.

Wniosek twój exworkerze nie jest zasadny. Wg mnie, nikt nie może wydać nakazu zakończenia wątku. W każdej chwili temat wątku może być wznowiony wpisem merytorycznym (na temat wątku) , wystarczy by miał on jakąś treść Treścią są słowa, kilka słów. Nie muszą to być słowa mające jakiś głębszy sens . Nikt nie może więc decydować o stanie wątku. O tym , że na wątku dyskusja jest już zakończona i nie można dokonywać dalszych wpisów.
          Moje wpisy są na temat wątku i mają merytoryczną treść.
          Tak, że czepiasz się Kolego.
          • skuter44 znowu podróbki 21.10.13, 09:10
            Exworkerze. Muszę Cię przeprosić. Znowu .... pisał exwoker a ja odpowiadam Tobie.
            Na forach bankowych jak w psiarni, trzeba się oglądać bo nie wiadomo kto cię ugryzie.
            Wczoraj na forum funkcjonowały 3 nicki należące prawdopodobnie do 1 osoby.
            Ciągle widzimy jak wredne są te warianty nicków zbliżone do właściwych. Ja padam ofiarą nieuwagi. Wg mnie. Zostały one świadomie tak nazwane by wprowadzać w błąd użytkowników.

Np. malma590 zamiast alma590
            szar_mysz zamiast szar_amysz
            exwoker zamiast exworker

itd.
            To niechlubna pozostałość wędrówki trolli i walki na forum.
            Dzięki takiemu zabiegowi te same osoby mogą sobie doskonale funkcjonować.
            Dziw bierze, że nikt (z posiadających właściwy nick) nie wnosi o usunięcie tych
            szkodliwych imitacji ich nicków .

Istnienie takiego zjawiska zniechęca do udziału w nim, w takim częściowo
            szemranym towarzystwie. Na forum (piszę o starym forum) w którym nie wiadomo
            kto jest kto w gronie użytkowników
            a jednocześnie z uporem maniaka
            kilka osób zajmuje się ściganiem użytkowników/ka i rozszyfrowywaniem jego
            tożsamości w realu. To jest jakieś chore.
            • skuter44 znowu próby mieszania 21.10.13, 09:31
              Exwoker na innym forum przekopiował część mojego tu wpisu , uznając w sposób nieuprawniony , że mój pogląd w sprawie podnoszenia wątków jest WYKŁADNIĄ.
              Po to tu dokonałem wpisu. Na starym forum nie było takiej możliwości (kontynuowania dyskusji) bo exwoker podjął ją ze mną na wątku przeznaczonym do informowania o usuwanych wpisach.
              Oto treść wpisu/odpowiedź exwokera na starym forum, której oczekiwałem na tym forum:

Pamiętajmy o tej wykładni wszyscy. Zwłaszcza w sytuacja gdy ktoś z adminów będzie próbował uzasadniać kasowanie naszych wpisów tym, że dotyczą one wątków, na których dyskusja dawno się zakończyła, albo będzie interpretował zawartość naszych wpisów dowodząc że coś miało/nie miało treści

Nie mam nic do dodania do tej wypowiedzi exwokera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka