exworker
12.09.13, 18:37
Nikt nie przymusza Cię byś zmienił zdanie. Masz cel - zamknąć forum załozyciela bo to jest niewłaściwy - dla Ciebie i kilku innych - właściciel. To nie znaczy, ze masz rację. Wręcz przeciwnie ta "racja" .... powtarzana przez kilka innych osób + niekulturalne polemiki i żądanie odejścia z forum Załozyciela ...... przyspiesza likwidację forum a ponadto umacnia Załozycielowi podstawy do usuniecia rokoszan ,uwalnia go też całkowicie od odpowiedzialnosci moralnej .
Ex - tych kilku innych to uzytkownicy forum, znowu dwoch czy trzech administratorow ubiera sie w szaty dyktatorow. Gdzie argumentow brak tam sila. Zpelńie niezrozumiale jest dla mnie twierdzenie, ze cos zwalnia was z odpowiedzialnosci moralnej, wrecz przeciwnie, wasze obecne postepowanie jest papierkoe lakmusowym waszej moralnosci.
**** ..."Akurat ja uważam , że za obecny stan forum odpowiada w 80-90% Mobbing. Dlatego nie wierzę , że jakiekolwiek próby reanimowania forum , poprzez jego ukrywanie , tworzenie dodatkowych podfor , przez wciąż tego samego Założyciela ma sens. Wszystko co zostanie zrobione będzie obarczone raz historią , dwa obawami , że w przyszłości Mobbing zachowa się tak samo....."
Co innego odpowiedzialność za obecny stan forum a co innego (nasza tu inicjatywa) próba udoskonalenia i utrzymania forum.Wina za nienajlepszy stan forum leży - wg mnie - po stronie jego użytkowników (ale to nie jest tu ważne). Próbę utrzymania forum podejmują rozsądni użytkownicy forum , uznający Mobbiego za załozyciela forum, nie warunkujacy dalszego funkcjonowania od historii forum i zyciorysu jego założyciela , który przecież wciąż dba o jego funkcjonowanie i spełnianie celów forum. Próba utrzymania forum wynika z analizy i wniosku, że ukrycie albo zamknięcie forum jest przedwczesne, że istnieją mozliwości jego naprawiania i dalszego funkcjowania w formie odkrytej.
Wasze proby udoskonalenia forum ( a w zasadzie proby zmiany wizerunku banku ) to kpina z jego pracownikow.
*****..." Może gdyby Mobbing zechciał/a wszystko wytłumaczyć , odpowiedzieć na wszystkie wątpliwości , pytania , zastrzeżenia , w sposób jasny , wyczerpujący , uczciwie tłumacząc swoje intencje , coś by to dało." ...
Nie wiem po co takie żądanie, jaki jest jego sens. Wszystkie działania Załozyciela prowadzone są przy otwartej kurtynie a nie za kulisami. To tylko niektórzy uzytkownicy snują spiskowe teorie, zapominając że tożsamości osób wystepujących na forum są anonimowe i nie może ich nikt z zewnątrz naruszać. Forum to nie bank w którym klient jest prześwietlany ze wszystkich stron.
Zowu bredzisz, zalozyciel,zachowuje sie jak rozkapryszone dziecko.
***** ..." Dla mnie naprawianie forum przez tego , kto odpowiada w dużym stopniu za jego demontaż nie ma sensu. Dlatego propozycję Mobbing , polegającą na ukryciu forum , uważam za wyjście honorowe. Kto zechce ten się zarejestruje , ale nie będzie mamienia , że to forum pracowników PKO BP , w szerokim rozumieniu , i nie będzie stwarzania pozorów , że od pracowników na tym forum coś zależy. "
Forum naprawiać musimy my - użytkownicy. I możemy go naprawić od dziś. Wystarczy normalnie tu funkcjonować. Wafel trafnie ten główny powód zamiaru Założyciela zauwazył i dlatego słusznie apeluje o prostą naprawę forum , przez normalne zachowania uzytkowników na forum, przez przyjęcie zasady grubej kreski. To jest zaprzestania wszelkich wpisów rozliczających osoby i historię tego forum. Zmiana zachowań/odrodzenie forum to warunek
konieczny do utrzymania forum otwartego a kontynuowanie rozliczeń to droga do szybkiego
zamknięcia forum, z wyłącznej winy i "zapotrzebowania" osób tego domagajacych się (pośrednio i bezpośrednio) od załozyciela.
Ha ha ha gruba kreska. Wszyscy maja zapomniec o kompromitacji wafla i zalozyciela. Dobre. A dlaczegoz to oni zasluzyli na takie specjalne traktowanie ?
*****..."Mobbing brakiem odpowiedzi okazuje brak szacunku tym , którzy w praktyce stworzyli to forum. Mobbing je założył/a technicznie , wszyscy inni , którzy swoimi wpisami rozwijali to forum , stworzyli je praktycznie. To powinna być ich decyzja co dalej z forum , którą Mobbing powinien/a uszanować i wykonać. Takie jest moje zdanie."
Mobbing bieżąco odpowiadał na problemy i pytania uczestników forum. Może jednym zdaniem ale informaował o swoim stanowisku w każdej sprawie. Teraz (wg mnie) nie ma sensu odpowiadanie na "niezrównoważone" żądanie by odszedł z swojego forum albo tłumaczył się ze spraw niezawinionych, osobistych czy nieistotnych dla forum.
Tak, czas aby uzytkownicy odeszli na inne forum. To juz nie jest forum ale tragikomedia w wykonaniu kilku marnych aktorow.