narysuj.mi.baranka 21.04.05, 15:23 Przeczytalam w Forum, ze w Watykanie nie wolno miec zwierzat domowych :( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus22 Re: Watykan i zwierzeta 21.04.05, 18:12 a gdzie przeczytalas i dlaczego nie wolno? ??????? Venus Odpowiedz Link
narysuj.mi.baranka Re: Watykan i zwierzeta 21.04.05, 20:06 W tygodniku Forum. Dlatego nie wolno, ze Jezus tego bezposrednio nie nakazuje czy cos w tym rodzaju :/ Odpowiedz Link
venus22 Re: Watykan i zwierzeta 22.04.05, 01:11 o rany...... Jezus nie mial czasu po prostu za wiele go spedzal na pracy spolecznej.. Venus Odpowiedz Link
jaszczuria to przykre 22.04.05, 08:39 to jest bardzo przykre. Jezus też nie zakazuje posiadania zwierząt Tak pieknie opowiadał o dobrym pasterzu, kt. oddaje zycie za owce (owca to zwierzę, jakby ktoś nawiedzony nie wiedział) a tu takie coś. Ja myślę, że to może byc inna kwestia (to tylko moje domysły) - Watykan to malenstwo. Byłby kłopot pewnie z odchodami itp. Albo po prostu ktoś tam nie lubi zwierząt i tyle. każda wymówka dobra. Ale - przypomniało mi się - JPII miał swój ogród, dostawał zwierzaki w prezencie. pamiętacie zdjęcie z misiem koala, z kangurem ? Jakiegos zwierza egzotyka dostał. Gdzie je trzymał ?? Odpowiedz Link
orvokki Re: Watykan i zwierzeta 26.04.05, 10:01 Ech, no to szkoda. Ale ja gdzieś czytałam, że JPII miał ulubionego kota, którego sam karmił? Odpowiedz Link
weatherwax Re: Watykan i zwierzeta 03.05.05, 21:24 Sprawdźcie ;-) info.onet.pl/1090589,69,item.html Odpowiedz Link
anahella Re: Watykan i zwierzeta 03.05.05, 22:54 Nowy papiez podobno jest kociarzem, i gdy byl kardynalem karmil uliczne koty:) Odpowiedz Link