pluskotka 26.03.07, 20:05 Ktoś z was choruje jednocześnie na nadciśnienie i ma problemy z tarczycą. Podobno niejako się to łączy, prawda ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zajacowna Re: Tarczyca a nadciśnienie 26.03.07, 20:21 zobacz na forum hashimoto. Ostatni ten problem byl poruszany Odpowiedz Link
aneczka119 Re: Tarczyca a nadciśnienie 26.03.07, 21:49 Witam.Mam problemy z nadciśnieniem i jednocześnie z tarczycą i własnie z powodu nadciśnienia jakie u mnie wykryto zaczeliśmy szukać przyczyny i znaleźliśmy problem z tarczycą. okazało się że mam guzki ktore mi operacyjnie usunięto.dodam że byłam u trzech lekarzy endo i wszyscy potwierdziłi że moje nadciśnienie nie ma związku z tarczycą dodam że TSH mam w normie , niemam nadczynności ani niedoczynności . nienapisałaś jakie ty masz problemy z taczycą.Jak możesz odpisz .Może chesz zadać jakieś pytanie. pozdrawiam Odpowiedz Link
pluskotka Re: Tarczyca a nadciśnienie 27.03.07, 16:25 Ja co prawda, nie mam jeszcze jakiejś poważnej choroby tarczycy, ale pewne kroki już poczyniłam. Po TSH, które wynosiło 4,85 wysłali mnie do endokrynologa. Ten gdy zrobił Usg stwierdził, że wszystko póki co jest ok, ale mam już jakieś zmiany, które za krótki okres czasu na pewno dadzą mi znać. No i do tego mam nadciśnienie, jednak nie od tarczycy, a wady nerki. Nefrolog mówiła, że co najwyżej troszkę może podwyższać tarczyca ciśnienie. Odpowiedz Link
magda_1977_stycz Re: Tarczyca a nadciśnienie 05.06.07, 11:26 Cześć Mam pytanie: dlaczego usunięto ci te guzy? u mnie wczoraj usg wykazało w lewym płacie guz o wielkości 12 mm za dwa tygodnie mam mieć biopsję lekarz powiedział,że jak biopsja nic nie wykarze to będziemy je obserwować.Oprócz tego mam zdjagnozowane imunologiczne zapalenie tarczycy, bardzo sie boję pozdrawiam magda Odpowiedz Link