mingin1977 04.06.09, 20:50 nie rozumiem dlaczego usunełaś mój wątek czy pytanie o rade jest niezgodne z regulaminem? może coś bliżej na ten temat żebym mogła się dowiedzieć jakich wątków nie usuwasz Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hashi-tess Re: do hashi-tess 04.06.09, 20:55 ciągle pytasz o jedno i to samo, a to jest zaśmiecanie forum. Przykro mi. Odpowiedz Link
hashi-tess Re: do hashi-tess 04.06.09, 20:58 cytat: witam wszystkich ponownie kilka miesięcy temu pisałam że mam guzki w tarczycy wszystkie inne wyniki w normie endokrynolog powiedziała że dopiero za rok na wizyte ale niestety jestem w 14 tygodniu ciąży i mój wynik tsh wynosi 0,005 jestem przerażona w 7 tygodniu miałam idealny bo 1,25 dziwi mnie jedynie to że przy tak niskim tsh nie mam żadnych objawów niepokojących które udało mi się znaleźć w internecie czuje się naprawde dobrze czy ktoś miał taki problem prosze o rade b oszaleje ze zmartwienia w poniedziałek oczywi ście ide do endo pozdrawiam drugi cytat: nie rozumiem jak to jest z tą tarczycą, przed ciążą miałam guzki w tarczycy, które nie zaburzały jej pracy ,nie brałam żadnych leków, nie miałam ani nadczynności ani niedoczynności. guzki na 4 miesiące przed zajściem w ciążę się wchłoneły same i lekaż nie widział żadnych przeciwwskazań do zajścia w ciążę, kazał tylko z raz na początku skontrolować i tak zrobiłam w 7 tc zrobiłam tsh i wyniosło 1,25 więc idealnie czułam się fantastycznie więc nie robiłam nic więcej, ale się naczytałam że tsh nie jest miarodajne i dla dzidziusia ważniejsze jest ft4 czy jest możliwe żeby przy dobrym tsh i samopoczyciu ft4 było złe bo czytałam że jest ono bardzo ważne w pierwszym trymestrze ciąży teraz dopiero zrobiłam ft3 i ft4 a jestem w 15 tc i wyszły po środku granic normy więc chyba ok nadal czyuje się dobrze pozdrawiam czy sens tych wpisów jest ten sam?! Powiedz, że się mylę, a przywrócę Twój wątek. Odpowiedz Link
mingin1977 Re: do hashi-tess 04.06.09, 21:05 treść może podabna ale sens troche iny jak byś się wczytała to byś zrozumiała w drugim cytacie chodziło mi o to jakie jest prawdopodobieństwo że w pierwszym trymestrze przy dobrym tsh ft3 i ft4 mogą być złe o to nie pytałam w żadnym poście ale nie musisz przywracać wątku myślałam że tylko teksty obrażliwe są kasowane przykro mi że moje zmartwienia i problemy uznałaś za zaśmiecanie forum Odpowiedz Link
mwiha1 Re: do hashi-tess 04.06.09, 21:21 Nie martw się - ja drążąc swoj temat przeprowadziłam rozmowę z kilkoma lekarzami-dobrymi specjalistami...najwazniejsze w ciąży jest ft4 i ft3, jesli jest w normie nie ma wiekszych powodów do niepokojów...tsh czesto jest niemiarodajne w ciazy...oczywiscie musisz KONIECZNIE isc do endo i mozliwe ze dostaniesz suplementacje, ale nie martw się...jesli hormonki masz w normie to napewno wsyztsko jest ok,ale zapewne zostaniesz pod kontrolą az do rozwiązania...głowa do góry Odpowiedz Link