Niecale 3 miesiace temu urodzilam dziecko, podczas ciazy bylam pod stala opieka endokrynologiczna i stopniowo mialam zwiekszana dawke takze w ciazy czulam sie super. Do lekarza mialam pojsc dopiero po 3 miesiacach od porodu bo wczesniej nie bylo sensu tak mi lekarz powiedzial, ale minelo 1,5 miesiaca i poczulam sie zle. Do konca porodu i jeszcze przez 3 miesiace mialam byc na dawce 100 eythorox ale kiedy poczulam sie zle zmniejszylam sobie dawke do 88. W miedzyczasie bylam u endokrynologa zrobilam badnaia i lekarz kazal mi zostac na tej dawce ale minely 4 tygodnie a ja czulam sie juz totalnie zle

a do mojego lekarza nie jest sie tak latwo dostac a ze mialam z czasow ciazy euthyrox w roznych dawkach takze zmniejszylam sobie dawke do 75. Ale dalej bylo zle, w miedzyczasie pojawily sie napady goraca zwiekszona potliwosc niepokoj przyspieszone bicie serca utrudnione pelne oddychanie zaczerwienione oczu ogromne oslabienie i goraczka, na poczatku myslalam ze to jakies przeziebienie ale nie minelo. Dlatego zrobilam wiele badan i ogolnie wyszlo lekko podwyzszone ob i crp aczkolwiek juz spada z dnia na dzien pelna morfologie to jest wszystko w normie mocz enzymy nerkowe i watrobowe, bardzo spadl mi potaas przez te kolatania ale go uzupelniam. Zrobilam nawet czynnik reumatoidalny ale jest w normie. A to najnowsze badania hormonow tarczycy:
TSH < 0,005 norma 0,270-4,200
FT3 5,68 norma 2,00-4,40
FT4 2,36 norma 0,93-1,70
Nie moge w nocy spac bo ciezko mi oddychac jestem niespokojna ciagle sie poce jest mi strasznie goraco i jestem totalnie oslabiona. Bylam tez pare godzin na SOR w szpitalu i tam zrobili mi ekg , dali kroplowke z potasu, zrobili zdjecie pluc i wiele innych podstawowych badan z krwi ale tylko bylo podwyzszone crp. Takze moje pytanie jest nastepujace czy moje samopoczucie moze wynikac z tych zlych wynikow? czy moge miec przy tym stany pogdoraczkowe? i czy moze to byc rzut choroby po porodzie albo jakies zapalenie tarczycy poporodowe? obecnie jestem na tej dawce 75 ale nie wiem czy dalej to brac czy obnizyc i co w ogole zrobic, dodatkowo bola mnie zebra i plecy i ciezko mi oddychac a pluca sa okey serce tez skad wiec takie objawy? prosze o pomoc bo nie wiem co robic sa swieta a ja sie czuje totalnie zle