Dodaj do ulubionych

Coś dla urody

13.03.06, 12:11
Witam wszystkie wiosennie
Właśnie dziś byłam w sklepie i postanowiłam poradzić się Was jakie kosmetyki kupić na zbliżającą się wiosenkę smile)(to już za 9 dni - tylko może trzeba pogodzie o tym przypomnieć). Otóż mam niestety swoje latka i ostatnimi czasy coraz więcej jakiś plamek na skórze - jedne ciemne inne jasne - jednym słowem, jak tylko słoneczko wyjdzie, zmieniam się w panterkę. Wypatrzyłam preparaty brązujące z kasztanem i beta-karotenem. Jak sądzicie można ich używać, bo mam pewnie uczulenie na słońce i z witaminą A podobno trzeba uważać. A może któraś z Was, dziewczynki zna kosmetyki, które zabezpieczyłyby cerę?
pozdrawiam Sakami
Obserwuj wątek
    • hashi-tess Re: Coś dla urody 17.03.06, 16:35
      Cześć Sakami.
      Ja już od dłuższego czasu, o każdej porze roku, wybieram wszystko co ma faktor 15, kremy czy podkłady /fluidy/. W zimie słońce też operuje choć napewno nie tak intensywnie.
      Wczoraj właśnie wyczytałam i zaczęłam stosować z rewelacyjnym skutkiem, przepis na maseczkę? lub jakkolwiek to nazwiemy.

Otóż do soku ze świeżej cytryny /ilość na wyczucie/ dodaję olej z kapsułki.
      Wczoraj to była neoglandyna, dzisiaj omega 3.
      Po wchłonięciu nakładam odpowiedni krem.
      Sama jestem zachwycona stanem swojej cery.
      Pozdrawiam.
      • sakami Re: Coś dla urody 18.03.06, 22:45
        Dzięki Tess spróbuję z olejem lnianym, chyba też się nada smile.
        Czy przy faktor 15 cera w naszych warunkach wogóle się opala - pytam bo jestem blada, aż zielona i troszeczkę opalenizny by nie zaszkodziło.
        pozdrawiam Sakami
        • hashi-tess Re: Coś dla urody 28.03.06, 01:10
          Cześć Sakami!
          Przez ostatnie kilka lat używam tylko kremy, fluidy i takie inne /do ciała i twarzy/ z faktorami.
          W zeszłym roku słoneczko spowodowało u mnie niewielką opaleniznę.
          Pzdr
          Tess
          • zapracowana28 Re: Coś dla urody 29.03.06, 15:57
            Dziewczyny,
            ja wogole nie opalam twarzy, jak tylko wyjdzie slonko, zarzucam z SVR 100
            bloker. I na zmarszczki zle robi i na plamy. A ze zluszczam czesto buzie bo mam
            mieszana cere to i wrazliwsza jest od razu. Zakupilam peeling profesjonalny ale
            bioenzymatyczny i mleczko z kwasami AHA Neostrata. Wszystko najpierw
            przetestowane z kosmetyczka, zakupione u niej, potem na allegro bo taniej
            zdecydowanie.
            Pozdrawiamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka