Dodaj do ulubionych

witam wszystkich

16.05.06, 16:09
dzieki za dopisanie do forym. o moim hashi wiem od 26 kwietnia i w zasadzie od tego dnia wiekszosc dnia spedzam w necie szukajac roznych informacji.
ja mam dawke eutyroxu N 65,5 i za tydzien zwiekszam do 75.czuje sie zdecydowanie lepiej, moje objawy hashi zlagodnialy, a wczoraj czulam sie wrecz cudownie, bylam bardzo nakrecona, juz dawno nie pokonalam tak duzego dustansu pieszo. czulam sie super i wieczoram nie czulam najmniejszego zmeczenia
ale dzis rano zupelnie do kitu. juz w lozku czulam drzenia, zimno i nie moglam rano wstac z lozka. twarz mam zapuchnieta (wczoraj wcale) oczy tez .
nteraz zastanawiam sie co mi zaszkodzilo: czy wczorajsza nadaktywnosc, czy salatka z kapusta pekinska, ktora skonsumowalam na obiedek.
smile ania
Obserwuj wątek
    • rosteda Re: witam wszystkich 16.05.06, 23:47
      Witaj Aniu
      Poczytaj post "Czy TSH moze byc AZ tak duze". Tam wyjasnialam Piotrkowi dlaczego
      nie wolno za duzo wysilku w niedoczynnosci i na poczatku leczenia.
      A zaszkodzil ci nadmiar wysilku. Chyba jeszcze nie masz swojej optymalnej dawki
      Euthyroxu.
      Zycze poprawy
      Rosteda
      • ania7364 Re: witam wszystkich 18.05.06, 18:05
        dzieki Rostedo za odpowiedz. musze sie nauczyc zyc z hashi. teraz moja glowna lektura jest forum hashimoto. czytam wszystko , miesza mi sie juz troszke wszystko ale to nic. jeszcze troszke i wszystko zapamietam. jeszcze raz dziekujesmile
        • endohashi Re: witam wszystkich 18.05.06, 22:37

• ania7364 Re: witam wszystkich 19.05.06, 00:00
            dzieki za wskazowkismile
            mam jeszcze jedno pytanko. caly czas nie moge dojsc do siebie. teraz , analizujac podobne sytuacje z przeszlosci , zuwazylam , ze jak sie zle czulam (teraz wiem ze to objawy hashi) to zawsze powiekszaly mi sie wezly chlonne. teraz tez tak jest. dzis mam bolace bule z tylu glowy pod wlosami tak za uszami. nie wiem czy mam to przeczekac czy leciec do lekarza. smile
            • rosteda Re: witam wszystkich 19.05.06, 00:33
              Dzien czy dwa mozesz to przeczekac. Powiekszenie wezlow chlonnych przy Hashi
              jest bardzo czesto. U mnie czasami pojedyncze wezly sa bardzo powiekszone.
              Kiedys tez latalam z tym do lekarzy. Teraz, wiem ze jak to przespie to one sie
              zmniejszaja.
              To jest bolesne bo to jest spowodowane stanem zapalnym tarczycy. Ale od czasu do
              czasu przy badaniach krwi robie kontrolnie morfologie z rozmazem (dla pewnosci
              ze to nic zlego).
              Rosteda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka