Dodaj do ulubionych

Propozycja zmian

03.03.07, 09:11
Mam propozycje do prowadzących forum.Ciągle przybywa nowych chorych na
forum.Proponuje zebrać w 2,3 wątki najważniejsze problemy związane z hashi i
przyszpilkowanie je na forum,aby zawsze były pod ręką.Dokopać sie do
niektórych wątków jest bardzo ciężkie,a wiecie ,że są dni kiedy myślimy wolno
i nic się nie chce.Wiem,że podane są linki do opisów choroby,ale sami
widzicie,że teoria terorią ,a życie życiem.Myślę ,że przydał by się opis
naszychobjawów ,sposób przeliczania na procenty wyników,do czego to potrzebne,
o wpływie innych leków na poziom chormonów,wpływie pogody,o ciąży hasimotek
itp.Same wiecie najlepiej co jest najważniejsze.Byłoby to na samym
początku,nikt tego nie zrzuci niżej i zawsze byłoby pod ręką.
Oczywiście wiem,że teraz najważniejsze jest stowarzyszenie,ale po wszystkim
może to dobry pomysł.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ajka66 Re: Propozycja zmian 03.03.07, 10:38
      popieram axel40- w 100%,
      ukróci to niepotrzebne komentarze i pogrupuje ważne zagadnienia.
      proponuję hasła: objawy, wyniki badań, ciąża, tryb życia - tj. co nam wolno,
      czego nie wolno.
    • iwotlen Re: Propozycja zmian 03.03.07, 20:05
      Takie i podobne propozycje juz byly na forum. Najlepszym rozwiazaniem byloby FAQ
      (Frequently Asked Questions) tj. zbioru "często zadawanych pytań" i odpowiedzi
      na nie. Niestety na pomyslach skonczylo sie. Mysle, ze jesli wreszcie znajdzie
      sie ochotnik ktory te prace zrobi to wtedy bedzie to wreszcie uporzadkowane. No,
      ale chyba ochotnika brak. Niestety o ile sie orientuje prowadzace to forum - Ula
      (to-ja-007) przekazala forum Tess - ktora zaangazowala sie w organizacje
      stowarzyszenia, a jesli wreszcie sie zorganizuje to wtedy dopiero sie zacznie
      praca, a "adminki" ktore pomagaja Tess - tez maja sporo innych obowiazkow. Wiec
      moze jest ktos chetny do takiej pracy spolecznej, bo do sypania pomyslami to
      widze ze jest nas sporo?
      • zajacowna Re: Propozycja zmian 03.03.07, 20:16
        Mysler ze masz fajny pomysl Alex i Fajnie go dopelnila Iwotlen podajac
        rozwiazanie problemu.

Nie wiem czy w praktyce to wyjdzie.

Na samej gorze forum wisily badania i co trzeba zrobic aby potwierdzic lub
        wykluczyc hashi . I? i co z tego? i tak kazdy nowy pyta co mu jest, czy te
        badania to juz hashi czy nie... i tak dalej.... Sama bylam niezle zakrecona na
        poczatku choroby, ( nawet nie wiedzialam jak poproawnie napisac Hashimoto)smile.
        Rozumiem tych ludzi ......
        • rosteda Re: Propozycja zmian 03.03.07, 20:57
          Witaj Axel40
          Tez uwazam Twoj pomysl za bardzo dobry.
          Chetnie bym to zrobila ale niestety nie umie.
          Uwazam ze to co sie nauczylam jesli chodzi o komputer w moim wieku to i tak jest
          bardzo duzy wyczyn.
          Jesli znasz sie na tym, albo moze ktos inny z forum to bardzo prosze zglosic sie
          do Hashi-Tess, uzgodnic i bedzie zalatwione.
          Dla kogos kto sie na tym zna nie powinnno to byc problemem tylko moze
          poswieceniem troche swojego wolnego czasu.
          A dla nas wszystkich byloby to duzym udogodnieniem.
          Pozdrawiam Rosteda
          • axel40 Re: Propozycja zmian 03.03.07, 21:49
            Jeżeli to dobry pomysł to trzeba go zrealizować.Nie trzeba się znac na
            komputerach a tylko na tej chorobie.Ja jestem świeżutki w tym i napewno sobie z
            tym nie poradzę.Wystarczy,że ktoś opisze to co należy, a admin przypnie to
            szpileczką.Można np.pisać tak jak wątek z pytaniami i odpowiedziami.Pisałem,że
            oczywiście teraz główne osoby nie mają czasu ale po spotkaniu?
            Może powinny się wpisywać tutaj osoby które akceptują ten pomysł i może ktoś z
            doświadczeniem skrobnie coś na ten tenat.Może jakaś praca zespołowa,aby nie
            obciążać jednej osoby.
    • nunesa Re: Propozycja zmian 03.03.07, 23:26
      Popieram popieram pomysł Axel. Zaoszczędzi to wielu osobom czasu poszukiwania
      na forum odpowiedzi na podstawowe pytania dotyczące choroby, a że się będą i
      tak pytać to...trudno to i się będzie odpowiadać, Taka to już rola tego forum.
      Ale też i wielu odpowiadającym ułatwi sprawę bo w odpowiedzi będzie się
      odsyłało do przyszpilonych wiadomości.POZDRAWIAM. NUNESA
    • hashi-tess Re: Propozycja zmian 04.03.07, 18:06
      Ja się z tym wszystkim zgadzam.
      Poszukuję chętnych do założenia strony
      www i do jej prowadzenia.
      Tess
      • iwotlen Re: Propozycja zmian 04.03.07, 18:50
        Tess, zalozenie strony internetowej nie zalatwi uporzadkowania forum i ew. FAQ,
        ktore ulatwilo by zycie nowym Hashi oraz doswiadczonym odpowiadajacym - co
        wiadomo i tak nie zalatwi sprawy bo nie wszyscy beda chcieli czytac to FAQ, czy
        cokolwiek innego co mialoby uprzadkowac - bo najlatwiej i najszybciej jest zadac
        pytanie, choc wszyscy wiemy ze jest to juz chyba niezbedne. No wiec kto jest
        chetny? Pozdr. Iwo
        • hashi-tess Re: Propozycja zmian 04.03.07, 20:11
          iwotlen napisała:

> Tess, zalozenie strony internetowej nie zalatwi uporzadkowania forum i ew. FAQ,
          > ktore ulatwilo by zycie nowym Hashi oraz doswiadczonym odpowiadajacym - co
          > wiadomo i tak nie zalatwi sprawy bo nie wszyscy beda chcieli czytac to FAQ,

Iwo!

Większość osób zdecydowanie nie będzie czytało żadnych FAQ czy tym podobne -
          zdaję sobie z tego sprawę.
          Niemniej wiem też, że są osoby, które tylko czytają a nic nie piszą.
          ze statystyk forum wynika, że jest ich dość dużo.

Tak naprawdę to tylko dla nich byłoby takie rozwiązanie potrzebne.

Pzdr i do zobaczenia 17 marca.
          Tess

cz
          > y
          > cokolwiek innego co mialoby uprzadkowac - bo najlatwiej i najszybciej jest zada
          > c
          > pytanie, choc wszyscy wiemy ze jest to juz chyba niezbedne. No wiec kto jest
          > chetny? Pozdr. Iwo

• iwotlen Re: Propozycja zmian 04.03.07, 22:03
            Alez ja w 100 a nawet w 200% popieram propozycje "uporzadkowania" forum a takze
            jestem za stworzeniem strony internetowej (jak dobrze rozumiem ew.
            stowarzyszenia). Niestety nadal ubowlewam, ze nie ma chetnych do pracy
            spolecznej, bo z sypaniem pomyslami to nie mamy problemu. Pozdr. i do zobaczenia Iwo

• axel40 Re: Propozycja zmian 05.03.07, 08:43
              Uporząkowanie powinno leżec przede wszysykim w gestii admina,a pomóc powinny
              osoby,które poznały tą chorobe najlepiej i mają w tym doświadczenie.
              Odnośnie strony to mogą sie nie znaleźć osoby,które się na tym znają.Trzeba
              jednak się trochę znać na informatyce.Ja się nie znam.
              Szkoda,że propozycja drobnych zmian wywołuje u ciebie tyle uszczypliwości i
              wręcz złośliwych uwag na pomysły.Jeśli tylko ci którzy są obeznani w temacie
              będą wołać tylko kto i kto to zrobi ,to nigdy nie stworzy sie nic pożytecznego.
              Żałuje ,że w ogóle wywołałem ten temat ,bo więcej z tego problemów niz pożytku.
              Mam wszystko głęboko gdzieś.Zniechęciłaś mnie do czytania i zabierania głosu na
              tym forum całkowicie.
              • iwotlen Re: Propozycja zmian 05.03.07, 08:53
                Przepraszam nie to bylo moja intencja. Niestety tez "nie naleze do osob
                obeznanych w temacie", bywam tylko na forum i stwierdzam fakty ktore
                zaobserwowalam. Pozdr. Iwo
              • hashi-tess Re: Propozycja zmian 05.03.07, 09:10
                axel40 napisała:

> Uporząkowanie powinno leżec przede wszysykim w gestii admina,a pomóc powinny
                > osoby,które poznały tą chorobe najlepiej i mają w tym doświadczenie.
                > Odnośnie strony to mogą sie nie znaleźć osoby,które się na tym znają.Trzeba
                > jednak się trochę znać na informatyce.Ja się nie znam.
                > Szkoda,że propozycja drobnych zmian wywołuje u ciebie tyle uszczypliwości i
                > wręcz złośliwych uwag na pomysły.Jeśli tylko ci którzy są obeznani w temacie
                > będą wołać tylko kto i kto to zrobi ,to nigdy nie stworzy sie nic pożytecznego.
                > Żałuje ,że w ogóle wywołałem ten temat ,bo więcej z tego problemów niz pożytku.
                > Mam wszystko głęboko gdzieś.Zniechęciłaś mnie do czytania i zabierania głosu na
                > tym forum całkowicie.

Axel40!

Sądzę, że Twój post był napisany w okresie nadczynności tarczycy,
                bo tylko w takim stanie ludzie są agresywni.
                Przypuszczam, że za kilka dni to Ci przejdzie i wrócisz na forum.
                Do tej pory Twoje posty były wyważone i pełne humoru.

Tess
              • iwotlen Re: Propozycja zmian 05.03.07, 09:25
                A tak btw, sorry Axel, ale nie moglam sie opanowac jednak z komentarzem tego co
                napisales choc mylisz sie, ze propozycja drobnych zmian wywołuje u mnie tyle
                uszczypliwości i wręcz złośliwych uwag na pomysły - to nie propozycja zmian (jak
                pisalam wyzej do Tess jestem w 100 a nawet w 200% za tym aby uporzdkowac forum
                czytaj wprowadzic FAQ lub cos podobnego) - ale ten stan o ktorym napisales
                -wywoluje u mnie - brak osob chetnych do pomocy - zreszta nie tylko przy tej
                propozycji - napisze jeszcze raz - jestesmy najlepsi w rzucaniu propozycjami
                (Axel czytaj - Ja tzn iwotlen tez jestem wsrod tych najlepszych).

axel40 napisał:

> Odnośnie strony to mogą sie nie znaleźć osoby,które się na tym znają.Trzeba
                > jednak się trochę znać na informatyce.

Zapewniam Cie ze na forum bywa kilkaset osob, nastepne kilkaset tylko czyta a
                wsrod tych osob z pewnoscia jest i to nie jedna osoba kompetentna i w tym zakresie.
                > będą wołać tylko kto i kto to zrobi ,to nigdy nie stworzy sie nic pożytecznego.
                Wlasnie o tym pisze caly czas - a na forum bywam prawie od poczatku.

> Żałuje, że w ogóle wywołałem ten temat, bo więcej z tego problemów niz pożytku.

Nie denerwuj sie i nie zaluj co jakis czas ktos rzuca jakis pomysl - zazwyczaj
                wszystkie sa naprawde ciekawe, ale z realizacja juz jest niestety gorzej. Moze
                cieszmy sie ze Ula zalozyla to forum a Tess zgodzila sie na prowadzenie z pomoca
                adminek.

> Zniechęciłaś mnie do czytania i zabierania głosu na
                > tym forum całkowicie.

Jeszcze raz przepraszam ale wydaje mi sie ze zle odczytales moje intecje choc
                rzeczywiscie nie brak w nich jadu. Szkoda przez takie w sumie drobne
                nieporozumienie rezygnowac z forum tu naprawde jest duzo ciekawych info ktorych
                nie znajdziesz niestety gdzie indziej.

>Mam wszystko głęboko gdzieś.

No coz to tez objaw pewnej wrazliwosci wystepujacej w Hashi.

Mimo wszystko podrawiam Cie serdecznie i mam nadzieje ze jednak sie nie
                obraziles na mnie
              • szczepek20 Re: Propozycja zmian 05.03.07, 10:36
                Cześć Axel. Nie przejmuj się tak bardzo tą sytuacją bo to szkodzi na cerę wink. A
                my hashimotowcy jesteśmy podatni na zmiany samopoczucia i reagujemy zbyt
                impulsywnie. Przypuszczam że, Iwotlen nie miała na celu urażenia Ciebie, ale
                słusznie chodziło jej o ogólny brak zaangażowania czytaczy tego forum. Jakiś
                czas temu też oberwałem wink za brak zaangażowania w tworzenie stowarzyszenia.
                Twoja uwaga dotycząca uporządkowania treści na forum jest jak najbardziej
                trafna. Na pewno zostaną, a pewnie już są wyciągnięte z niej wnioski. Forum na
                stronach Gazety jest w jakiś sposób ograniczone i stąd wynikają pewne
                uniedogodnienia, brak przejrzystości. Faktycznie najlepszym rozwiązaniem będzie
                założenia własnej strony ... tylko będzie potrzebne większe zaangażowanie
                uczestników. Pewnie znowu mi sie dostanie, że gadać każdy potrafi ... wink
                Pozdrawiam.
                • hashi-tess Re: Propozycja zmian 05.03.07, 23:36
                  Zostałam wywołana do tablicy.
                  Z tego powodu gwoli wyjaśnienia podaję:

Osobiste zaangażowanie w tworzenie forum i stowarzyszenia zostało podyktowane
                  moją dłuuuugą drogą do zdrowotności. Kiedy ja zaczynałam diagnozę złego
                  samopoczucia, nie istniało jeszcze forum a ja latałam po lekarzach "od judasza
                  do kajfasza".
                  Dlatego rozumiem wszystkich, którzy zaczynają walkę z Hashi.
                  Wiem co to znaczy ból ciała i ducha i ogólny brak wsparcia ze strony lekarzy.
                  Zrozumienie otrzymywałam tylko od najbliższej rodziny. Nigdy nie usłyszałam, że
                  jestem leniem lub moje cierpienie jest błahe.

Mogę wszystkim forumowiczom i forumowiczkom obiecać, że już nigdy nie będę do
                  niczego i nikogo namawiała.
                  Forum może istnieć w tej formie jak jest. Dalej będę w nim czynnie uczestniczyć.
                  Dla mnie to wszystko jedno.
                  Równocześnie myślę, że jeśli stowarzyszenie powstanie, to będzie bardzo dobrze.
                  Jeśli nie powstanie, to będzie też dobrze.

Dodam jeszcze tylko, że na nikogo się nie obrażam.
                  Z piaskownicy wyrosłam dość dawno i to uczucie jest mi obce.
                  Tess

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka