Dodaj do ulubionych

do madziulaw..

07.04.07, 20:36

czyta, ze jesteś od jakiego czasu pacjentką sr Stefanowskiej - z dobyrm
skutkiemsmile) ja własnie szukam sensownego dr do prowadzenia mojego
początkujcego hashi ( wiem o tym od 5 dni) - czy możesz mi powiedzieć, gdzi
najłatwiej, najlepiej do niej umoc się? i ile kosztuje ta przyjemnosc?
Obserwuj wątek
    • madziulaw Re: do madziulaw.. 11.04.07, 15:08
      Przepraszam, że odpisuję dopiero teraz, ale nie wiem czemu nie zauważyłam
      twojego posta do mnie.Najszybciej można się umówić do enelmedu. ja korzystam z
      multi medu (tu przyjmuje najczęściej)bo mam spore zniżki.
      ja osobiście na wizytę u niej czekałam ze 2 miesiące.
      trzeba próbować i prosić recepcjonistki. dzwonić w dniach przyjęć pani Doktor -
      czy ktoś nie odwołał wizyty i to dosłownie co 1 h. czasami się udaje...
      pozdr
      • agamonia Re: do madziulaw.. 11.04.07, 20:05

dzięki, bede próbowac
        jaka jest cena wizyty? az się boje pytać...
        • madziulaw Re: do madziulaw.. 11.04.07, 23:46
          w multi medzie 100-ówka, bez zniżek.
          np. prof. Nauman jest dużo droższy, a ...

pozdr
    • agamonia Re: do madziulaw.. 13.04.07, 14:46
      wyobaz sobie, że udało mi sie dotać termin na dziś do dr S.! teraz nie wiem, o
      co dokładnie ją przepytac??.........zeby dobrze tą wizyte spozytkowąc, a ja
      zielona
      • madziulaw Re: do madziulaw.. 13.04.07, 14:48
        wypytywać to nie wiem, bo ja wszystko co wiem - wiem z forum, ale opowiadaj o
        swoich dolegliwościach. Pozwoli to lekarzowi ustalić ci dawki, tak aby były
        skuteczne.

A jakie masz dolegliwości?

pozdr
        • mami7 Re: do madziulaw.. 14.04.07, 11:13
          ja z innej beczki, ale tez do Ciebie Madziulaw wink
          Czy wybrałaś się z Mikołajem do pani prof. Rymkiewicz? Albo masz jakiegos innego endo dziecięcego?
          • madziulaw Re: do madziulaw.. - Mami 14.04.07, 11:37
            Chce poczekać, az Misiek bedzie w pelni zdrowy - powtórze wtedy badania, jak
            radziłaś. Musze napewno zrobić mu- usg --kogoś polecasz?
            Wybiore się do Rymkiewicz bo w Medzie mam duże zniżki ale dopiero w
            czerwcu---dam ci znać jak było. Wczesniej musze zrobić cystografię, aby
            sprawdzić co jest z mikołajowym refluksem i usg tarczycy.
            Nie mam kasy ostatnio, więc musze ustalić harmonogram działan, bo wszystkie te
            wizyty/ badania zrobię prywatnie.

pozdr
            • mami7 Re: do madziulaw.. - Mami 14.04.07, 11:41
              usg robiłam w Instytucie (NFZ) i Rentgenie (prof. Marciński) moge polecić, mnie równiez polecono.

Mam problem z Patrykiem. Zupełnie nie wiem co z tym zrobić.
              • madziulaw Re: do madziulaw.. - Mami 14.04.07, 12:32
                Marciński robił usg bioderek u Mikołaja. Rzeczywiscie super.

Jaki obecnie masz problem z Patrykiem? Coś nie tak z leczeniem? wiem, ze nie
                możesz znaleźć dobrego lekarza - ale nie martw się - znajdziemy najbardziej
                kompetentnego!
                • mami7 Re: do madziulaw. 15.04.07, 22:18
                  problem mamy taki, że zmienił nam sie lekarz w IMiDz i ta Pani zupełnie odwrócila kota ogonem. nie wiem juz do kogo pojsc.
                  a propos, dr Stefanowska polecała dla dzieci dr Moszczyńską w Enel-medzie.

powodzenia w tych wszystkich badaniach! po co robicie cystografię, Mikołaj ma jakies problemy ciągle, czy kontrolnie? w dalszym ciagu leczycie sie u tego tylko lekarza?
                  • madziulaw Re: do madziulaw. 16.04.07, 12:14
                    cum musimy zrobić, bo minęło 2 lata od zdiagnozowania refluksu i Rutka, u kt
                    byłam gdzieś w grudniu 2006 - powiedział, że trzeba sprawdzić. USG wyszło
                    idealnie przy pełnym pęcherzu, odpływów nie stwierdził, a przed rozpoczęciem
                    leczenia miedniczka lewej nerki była sporo poszerzona.
                    w maju zrobię więc i badania krwi pod kątem tarczycy (ale i morfologii) i to
                    straszne cum.

Iwona, nie martw się, znajdziemy dobrego endo dziecięcego... Musze znaleźć
                    lekarza prywatnie, bo na razie Mikołaj jest mały, źle znosi wizyty, badania, i
                    trza szybko i w komfortowych warunkach.

pozdr
          • madziulaw Re: do madziulaw.. - agamonia --opowiedz jak było 14.04.07, 11:38
            • agamonia Re: do madziulaw.. - agamonia --opowiedz jak było 15.04.07, 17:41
              opowiemsmile
              w sumie wyszłam dość przerazona
              wyszło na to, że cierpię na hashi od ok 20 lat.... ( wywiad, + objawy + ywniki)
              6-7 lat temu intensywnie diagnozowałam się w kierunku niepłodności, było
              hiperprolaktyniemia, THS - 2,81 - WSZYSCY lekarze tk ogrlądali wyniki
              twierdzili, że to jest ok
              S powiedziała, że taki wynika NIE BYŁ ok...i że cud,że w koncu utrzymałam ciąze

była dośc powsciagliwa, wiele nie opowiadała o hashi - mozna powiedziec, że
              wyciągałam to i owo
              zalecenia: 3 tg - 12,5 mg eurytoxu co durgi dzień, potem co dziennie, potem
              cały., do tego - 2 razy dziennie PP forte, wizyta na pocz lipca
              usilnie pytałam o inne wskazania - deita, może suplementy itd - NIC, nie
              wypowidziałą się słowem o selenie, nie odpowiedziała tez na pytanie,czy ten
              stan zapalny MOZNA WYLCZEYĆ - na który wskazuja objawy + skaczące TSH - pól
              rokuu temu - 4,5 teraz - 2,3, oraz podwyższone zancznie [rzeciwciała - 199

więc zroumiałam, że nie moznasad(

ale najgorsze na koniec: najprawd. mój 4,5 letni Mikołaj też ma kłopoty z
              taczycą!! opowiedziałam, jej - coś mnie tknęło - o jego rozchwianiu
              emocjonalnym, histrycznosć - i zaleciłą TSH i ft4
              • mami7 Re: do madziulaw.. - agamonia --opowiedz jak było 15.04.07, 22:15
                agamonia nie nakręcaj się niepotrzebnie z synkiem.
                zrób badania i zobaczysz. fajnie, że trzymasz rękę na pulsie.
                a rozchwianie emocjonalne w wieku 4,5 lat...wierz mi, to zupełnie normalne wink)))
                co nie oznacza, ze nie może się wiązać z chora tarczycą, ale po co zakładac najgorsze.
                objawy u dzieci są podobne jak u dorosłych, dochodzą do tego problemy wzrostowe, ale u dzieci ważniejsze jest szybkie podjęcie ewentualnego leczenia
                dzieci leczą endokrynolodzy dziecięcy, ale o takich, szczególnie dobrych, bardzo trudno, nawet w Warszawie i to jest najgorsze w całym leczeniu: znalezienie dobrego lekarza
                • madziulaw Re: do madziulaw.. - agamonia --opowiedz jak było 16.04.07, 12:20
                  Aga, hej, ja też mam synka Mikołaja, tylko że 3,5 letniego....
                  Ja akurat bez konsultacji z S. sama z siebie zrobiłam Małemu badania tarczycy i
                  wyszły jakby w niedoczynność, ale że dziecko akurat było tydzień po chorobie,
                  więc trzeba badania powtórzyć.

Ja S. się nie wypytuję, czytam aktywnie forum, wiem więc wszystko od Dziewczyn.
                  To prawda, ze S jest małomówna, ale mnie to nie przeszkadza. Jest konkretna i
                  mi to pasuje...

Mam nadzieję, ze leczenie bardzo ci pomoże. Trzymaj się i dawaj znać.

PS. Ginekolodzy w ogóle nie znają się na hashi, normy do 4,5 są dla nich ok.
                  Jest tak ciężko znaleźć ginekologa, kt wiedziałby coś więcej o tarczycy, ze
                  kosmos... A przecież ginekologia i endokrynologia to są współpracujące/
                  zachaczające się o siebie dziedziny.
                  • madziulaw Re: do madziulaw.. - agamonia --opowiedz jak było 16.04.07, 12:21
                    powinno być samo "h" w zahaczające, chyba...

• mami7 Re: do madziulaw.. - agamonia --opowiedz jak było 16.04.07, 12:40
                    Czy my chodzimy do tej samej endo? Jak to małomówna?
                    A o tarczycy u dzieci dostałam niezły wykład.

No chyba, że to jest na zasadzie, kto z kim przestaje... wink)), bo ja sobie lubię podrążyć.

Pozdrawiam

• agamonia do mami7 16.04.07, 17:31

no ja byłam u dr Stefanowskiej - drązyałam , ale były unikismile)
                      czytam, ze już gdzieś u kogoś leczysz swojego malucha - jesli w Warszawie, to
                      może podasz kontakt na SPRAWDZONEGO endo dziecięcego??

co do objawów- przeczytałam poniżej,że jednym z nich może być niedostatek
                      wzrostu - moj M miści się w 3-max 10 centylu, czyli faktycznie odstaje jakieś 5-
                      7cm..........
                      • mami7 Re: do mami7 16.04.07, 23:06
                        a moze jest taka jego uroda? niby bierze się średnią ze wzrostu rodziców i wtedy wylicza centyle. Jesli dziecko nie jest poniżej tego przejmuje się, że jest ok.
                        Ważne jest czy maluch w ogóle rośnie, jak to było od urodzenia. Czy nie było nagle zahamowania wzrostu.
                        Bada się dzieciom wiek kostny.

oczywiście nie mam na celu owlekać Cię od przebadania dziecka, absolutnie nie!
                        ale nie masz powodów myśleć, ze jest chory wink))

niestety nie polecę Ci lekarza. Kiedyś była bardzo fajna pani dr w IMiDz. niestety po jej odejściu sama mam kłopot.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka