grave_digger 07.02.14, 18:46 Co jest takiego w tym elementarzu, że wszystkie ematki go kupują swoim dzieciom? Próbowałam sobie też przypomnieć klasę 1-3 i za chiny ludowe nie pamiętam czego się tam uczyłam i z jakiego podręcznika Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iziula1 Re: Elementarz Falskiego 07.02.14, 18:58 A ja pamiętam Powiem,ze elementarz wzbudza we mnie bardzo pozytywne wspomnienia. Nie wiedziałam,że mozna go kupic. Super! Odpowiedz Link
amoreska Re: Elementarz Falskiego 07.02.14, 19:16 Elementarz Falskiego był moim podręcznikiem w I klasie . Po latach kupiłam go ponownie - dla dzieci, chyba jeszcze w przedszkolu Odpowiedz Link
guderianka Re: Elementarz Falskiego 07.02.14, 19:25 serio taki szał jest na to ? mam dwa jeden sprzed kilkudziesięciu lat jeden sprzed 7lat Odpowiedz Link
jk3377 Re: Elementarz Falskiego 07.02.14, 21:54 tez gdzies mam. na nim nauczylam sie w domu czytac gdy mialam niecale 5 lat. w szkole w 1 klasie mialam LITERY Odpowiedz Link
zales239 Re: Elementarz Falskiego 07.02.14, 21:56 Kupiłam Młodemu w klasie I jak uczyliśmy się czytać. A to był mój podręcznik w podstawówce Podręcznik i zeszyt w 3linie i starczy ,żadne inne ćwiczenia i pochodne tegoż Odpowiedz Link
beata985 Re: Elementarz Falskiego 07.02.14, 22:06 oj, ja moałam inną książkę w pierwszej klasie ale pamiętam, że jak pojechałam do kuzynki to ten elementarz to był dla mnie jakiś kosmos....jak czekolada i pomarańcza w PRLu....zawsze bawiłyśmy się w szkołę i ja z niego uwielbiałam czytać... moje dzieci mojego zachwytunie powtórzyły mimo, że teściowa usilnie chciła zaszczepić w nich miłość do niego..... Odpowiedz Link
motylka34 Re: Elementarz Falskiego 07.02.14, 22:16 Jak to co? Ala ma kota ja znalazlam swoj z 1985 roku tez nie rozumiem fenomenu... Odpowiedz Link
happ_y Re: Elementarz Falskiego 09.02.14, 17:54 Ja nie kupilam tylko wypozyczylam w bibliotece syn uczy sie na nim czytac. Duze wyrazne litery, proste teksty - dlatego mi sie podoba. Odpowiedz Link