Dodaj do ulubionych

czy koty śmierdzą?

05.10.09, 21:56
Moja mama miała psa który dosłownie "walił" i teraz nie chce juz zwierzat w
tym tez kota bo będzie śmierdziało w domu. Nie chodzi o kuwetę a o samego
kota. Bo od psa śmierdzi i tu nie mam zadnych argmentów zeby mame przekonac a
jak jest z kotami?
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: czy koty śmierdzą? 07.10.09, 20:41
      nie smierdzi,koty sa bardzo czyste.
    • zakreconablondynka Re: czy koty śmierdzą? 08.10.09, 17:01
      powiem tak, praktycznie całe życie miałam kota (dokładniej kocura), ale nie czułam od niego niemiłego zapachu, normalne, że każdy zwierzak ma swój specyficzny "zapach"...
      • a.kudla5 Re: czy koty śmierdzą? 12.01.10, 12:33
        Mam kotka 2 rok i z cala odpowiedzialnoscia twierdze ze nie
        smierdza.To najwspanialsze zwierzeta.Wczesniej mialam pieska no i
        oczywiscie troche capil,ale Macius nie.
    • wroclawianka3 Re: czy koty śmierdzą? 16.01.10, 22:44

• nana_c nie smierdza 22.01.10, 00:03
        Maja dyskretny i specyficzny zapach, jednakze "smrodem" bym tego nie nazwala.
        Zapaszek wywodzi sie ze sliny- koty przeciez sie naokolo liza w ramach higieny
        osobistej. Tak wiec kot calkowicie "bezwonny", to utopia.
        • kocurzak Re: nie smierdza 23.01.10, 07:32
          Koty nie smierdza,ale DROGA GICIU maja inne wady np.moga zrobic siku czy kupke
          poza kuweta,moga drapac i niszczyc meble,koty zostawiaja duzo siersci i sa
          uciazliwe jesli miezkaja w bloku.Tak,wiec jesli sie nie kocha tych zwierzat
          bezgranicznie,to trzeba sie dobrze zastanowic,czy kotu bedzie u nas dobrze i czy
          my bedziemy szczesliwymi posiadaczami futrzanego przyjaciela.
          • nana_c Re: nie smierdza 23.01.10, 19:55
            kocurzak napisała:

> Koty nie smierdza,ale DROGA GICIU maja inne wady np.moga zrobic siku czy kupke
            > poza kuweta,moga drapac i niszczyc meble,koty zostawiaja duzo siersci i sa
            > uciazliwe jesli miezkaja w bloku.

Normalne reakcje kotów, trzymanych w niewoli zamknietych mieszkan w bloku.
            Jestem zdecydowana przeciwniczka takiej falszywie pojetej milosci do zwierzat.
            Bo koty, w odróznieniu od niektórych ludzi, lubia zyc pelna piersia w swiecie na
            zewnatrz- ich naturalnym srodowisku, powracajac do "swojego czlowieka" wedle
            wlasnych potrzeb.
            Nasz kot w ponad 10 latach swojego zycia, nie podrapal mi kanap, nie podarl
            firanek, nie pozwalal i potlukl czegos z pólek, zalatwia sie chetniej na dworze,
            w kuwete jedynie w "strzelajacy mróz" na dworze, bo wtedy woli siedziec w
            domciu. Pozatym nie robie z niego wariata, uczlowieczajac go na sile i wiezac w
            domu.
            Warto miec pare rzeczy na uwadze, zanim sie unieszczesliwi zwierze pod swoje
            wymagania.
            • kocurzak Re: nie smierdza 25.01.10, 13:14
              Mieszkam na wsi,koty u mnie maja tyle swobody ile tylko chca miec,dwa koty
              przybyly do mnie z miasta,bo wlasciciele zrezygnowali z towarzystwa kotow
              dlatego,ze byly problemy nie wazne jakie.Chce tylko powiedziec,ze te koty mialy
              szczescie trafiajac do mnie,wiele kotow jest poprostu wywozona za miasto i tam
              zostawiana na pastwe losu.Absolutnie sie zgadzam z tym co pisze nana-c.
    • de-witch Re: czy koty śmierdzą? 23.01.10, 22:52
      Ależ gdzie tam. Koty są bardzo czyste, ja mojego nigdy nie czułam.
    • dwapsyikot Re: czy koty śmierdzą? 26.01.10, 13:04
      myślę, że powinnaś zrezygnować ze zwierząt w domu, nigdy nie ma
      pewności, czy nie jesteś ( Ty lub mama) nadwrażliwa na zapachy.
      zapach psa można zniwelować służą do tego rozmaite preparaty do
      jedzenia i są bardzo skuteczne.
    • fraupilz Re: czy koty śmierdzą? 27.01.10, 18:59
      Koty mogą śmierdzieć kiedy się o nie nie dba albo kiedy mają jakieś schorzenia,
      np. stan zapalny pod ogonem wali strasznie. Śmierdzi też kuweta kiedy się jej
      nie sprząta. Ale jeśli sprzątasz i dbasz o kota, to nie powinien śmierdzieć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka