Dodaj do ulubionych

Pomocy szukam ..

11.09.11, 22:00
Witam ! Widzę ,że tu więcej wątków jest o znalezienie domów dla kociaków sad Niestety ja też z tą prośbą sad
Trzy tygodnie temu znaleźliśmy dwa kocurki w kartonie przy leśnej drodze ! Miały wtedy około 6 tyg.. Od razu pojechaliśmy do weta na odrobaczenie i odpchlenie ... mam w domu kocura lat trzy ,więc bałam się przynieść maluchy do domu. Małe były głodne i wystraszone ,po 3 tyg. w naszym domu doszły do siebie .Jest jednak problem ,bo nie mogę zostawić oba koty ponieważ nie mam warunków sad Między czasie złamałam rękę i to bardzo brzydko ,miałam operację ,czeka mnie długa rehabilitacja .... przeraża mnie myśl ,że muszę oddać uratowane kociaki do schroniska .Może znajdzie się ktoś chętny ? Proszę Was o pomoc .Byłam w schronisku ,prosiłam o pomoc ,o adopcję dla kocurków ... nawet nie pofatygowali się ,by umieścić zdjęć na stronie adopcyjnej ! Mieszkam w Gdyni ,kotki są ciemno brązowe ,grzeczne ,czyste .Mogę też zaoferować pomoc w dofinansowaniu kastracji kotków ... bo często to ludzi zniechęca do wzięcia kocurów .Mam w domu w bloku kota - kastrata ,nie śmierdzi jest czysty i bezproblemowy i wierzę ,że z tymi maluchami też tak będzie ... pomocy proszę !!!!
Mój nr tel 502 340 521
Obserwuj wątek
    • naddall Re: Pomocy szukam .. 25.11.11, 10:57
      witaj, dobrym pomysłem jest oczywiście ogłaszanie kociaków, bez ogłoszeń nic nie da się zrobić (chyba że będziesz szukać wśród bliskich znajomych). Ogłaszanie warto realizować na przykład na kocich forach takich jak to, chociaż tu jest pewne ryzyko: większość ma już kota albo kilka. Możesz spróbować na Allegro, oczywiście będą potrzebne ładne zdjęcia. Im ładniejsze zdjęcia, tym chętniej ktoś zerknie dalej, a tam przyda się perswazyjny opis. Niektórzy na forach kocich oferują za niską cenę wykonanie całego pakietu ogłoszeń, na przykład możesz skorzystać z forum miau, gdzie ktoś ci taką pomoc na pewno zaoferuje, forum ma również dział adopcje na stronie głównej. Czasem czeka się dość długo aż kot czy kotka znajdą domek, ale z pewnością warto czekać - swoich "dużych" znajdują nawet kotki chore, wymagające stałego leczenia i doglądania. Jeśli nie masz możliwości przetrzymywania kociaków w domu, możesz wypróbować hoteliki dla zwierząt, z tym że pobierają zwykle niewielką opłatę za dobę. Najgorszym wyjściem jest schronisko, tam na pewno maluchy podłapią jakąś chorobę, będą też mocno nieszczęśliwe.
      pozdrawiam!
    • d25 Re: Pomocy szukam .. 29.11.11, 00:00
      Jak się nikt nie odezwie spróbuj na miau.pl tam są ludzie którzy na pewno ci pomogą...

Ja niestety jestem za daleko...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka