31.03.16, 22:27
Witajcie, mam spory problem z moich wychodzącym kotem. Kot co noc wychodzi na parę godzin na dwór. Wczoraj po raz kolejny zgubił obrożę przeciwpchelną (2 w tym miesiącu). Macie może jakąś alternatywę dla tych obroży, coś innego co będzie odpowiednio chroniło przed pchłami?
Obserwuj wątek
    • serenity36 Re: Pchły 31.03.16, 22:47
      My zabezpieczamy nasz mały zwierzyniec (dwa koty i piesek) fiprexem. Na początku korzystaliśmy z obroży u kotów, ale co chwilę gubiły je na podwórku. Znacznie lepszym rozwiązaniem w naszym przypadku okazał się preparat typu spot on.
      • mitta Re: Pchły 31.03.16, 23:17
        Na fiprex niektóre koty są uczulone, moje dwie kotki były po tym na kroplówkach.
        Ja stosuję preparat advantage, to też są krople na kark, zakrapla się między łopatki i na miesiąc jest spokój.
    • kasiator Re: Pchły 27.06.16, 19:35
      Że gubi obrożę to jedno, ale drugie ze one kosztuje wiele kasy i dodatkowo sa malo skuteczne, ich skutecznosc spada tez gdy namokną. Ja stosuje fiprex juz bardzo długi czas i jestem zadowolona, co prawda stosuje u psa ale on ma bezpieczny profil dla kotow, spokojnie mozesz aplikować mysle ze rozmiar s. Cene tez ma konkurencyjna.
    • aquah Re: Pchły 05.07.16, 10:10
      Mój na szczęście nie gubi obroży przeciwpchelnej. My kupujemy dodatkowo produkty Frontlinecombo, wolę mieć pewność  że kot niczego nie przyniesie do mieszkania. Wystarczy zastosować taki lek od czasu do czasu, kot uniknie ewentualnego zarażenia jakimiś chorobami przenoszonymi przez pchły

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka