anciax 28.05.07, 22:29 Bardzo potrzebuję kontaktu z DDA, którzy poradzili sobie z cechami DDA. Proszę pisać na adres gazetowy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anciax Re: Kontakt z DDA 30.05.07, 14:47 Mam wrazenie, ze na to forum nikt nie zaglada. Pomijajac jednak te moje przemyślenia ndala chciałąbym poznać kogoś, kto tak jak ja jest DDA. Nie umiem poradzic sobie z pewnymi cechami DDA, z nieśmiałością, niskim poczuciem własnej wartości, z osamotnieniem,... . Chciałabym wymienic się dośwaidczeniami, spostrzezeniami, ale nie tu na forum, tylko mailowo. Dlatego proszę o maile, jeśli ktos chce po prostu pogadać o sobie, zwierzyć się :) Moi znajomi mówią, ze jestem dobrą słuchaczką, i moze jest w tym coś prawdziwego. Sama może też będę umiała komus poradzić w ramach rewanżu :) Pozdrawiam Odpowiedz Link
nikita747 Re: Kontakt z DDA 01.06.07, 09:02 skontaktuj się na innym forum, bo to co tu napisałaś budzi nieufność i obawy (wybacz, ale tak może być odczuwane przez wielu) może też być tak, ze nie ma ludzi na tym forum, którzy nieskromnie powiedzieli by, że poradzili sobie z cechami DDA. Może nie poradzili sobie ze wszystkimi? Zapraszam na "Forum dla będących w temacie" ddda.mojeforum.net/index.php tam jest nas mało, ale zadaj komuś pytanie, a się odezwie! Podobnie możesz zajrzeć na zaprzyjaźnione forum Ani, tam jest mowa o tym jak oni poradzili sobie, albo radzą sobie w czasie obecnym i sa bardzo przyjaźni www.terapiadda.fora.pl/ Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
anciax Re: Kontakt z DDA 01.06.07, 11:21 Nie sądzę, żeby mój post budził obawy. Generalnie jestem osobą wzbudzająca zaufanie. Jesli tak to odebrałeś, to Twoja sprawa. Mam na myśli DDA, które walczą ze swoimi cechami, a nie to, ze nie zwalczyły ich w 100%. Na świecei nie ma niczego 100%-go, wiec zadowala mnie nawet jesli ktoś dałby mi radę jak pozbyc sie nawet kilku cech DDA. Przecież zdaję sobie sprawe z tego, ze nikt nie jest dodkonały i jednoczesnie nie powie o sobie, ze jest do końca 'wyleczony' z DDA. Tym bardziej DDA nie powie, ze zrobił coś na maxa, bo takie są juz uroki bycia DDA. A, jeszce jedno - nie chcę pisać an forum o sobie, o swoich dylematach - uwazam, ze to nie jest doskonałe miejsce, aby obierać siebie z intymności. Dlatego napisałam, ze wolę pogadać z innymi DDA poprzez maile, a nie na forum. nie chodzi tu o brak zaufania do forumowiczów. Ala zdaję sobie sprawę, ze każdy moze odczytac mój post na swój indywidulany sposób, rozumiem to i szanuję. PS: dziękuje za wszystkie maile :) Pozdrawiam Odpowiedz Link
lucyna50 Re: Kontakt z DDA 01.06.07, 13:12 Proponowałabym Ci psychoterapię DDA, ALE GRUPOWĄ. Tam poznasz ludzi podobnych do siebie, od psychologa dowiesz się jak sobie radzić z syndromami DDA. Możesz słuchać, możesz też mówić o sobie. Myślę, że sam kontakt mailowy, to zdecydowanie za mało jeżeli chcesz rozwijać się duchowo. Chyba, że cel jest inny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link