Dodaj do ulubionych

,..off topic

16.09.17, 12:23

,..dziś rano skorzystałem z ubieglotygodniowego zaproszenia mojej przychodni na darmowe szczepienie FLU JAB.w zeszłym roku zrobiłem to pierwszy raz i cala zime/wiosne zadnej grypy ani innego paskudztwa nie zlapalem,co przy ewentualnych pogrypowych komplikacjach mojemu sercu nie wyszloby na dobre,dla ludzi w pewnym wieku one (szczepienia) sa blogoslawienstwem, polecam warto. A.
Obserwuj wątek
    • donbas Re: ,..off topic 16.09.17, 15:06
      Och Adopto. Nie wiadomo co lepsze i dla kogo. Pamiętam ciężką grypę w roku w którym się szczepiłam. I kolejne 10 lat bez szczepień i grypy. I tak trzymam.
      • adoptowany Re: ,..off topic 16.09.17, 15:11
        ,..a widzisz, po pierwszym razie odchorowalas, ale potem jednak Twój organizm wytworzyl antyciała i 10 lat spokoju jest?,..jest! .pozdr. i zdrowka nam wszystkim zycze. smile
        • rrozsypana80 Re: ,..off topic 16.09.17, 15:33
          Mój tata też zachorował w tydzień po szczepionce. Przeszedł tamtą grypę mega mocno. Przed (ani po)nie przechodził raczej gryp, tylko lekarka rodzinna go namówiła, że to takie super zabezpieczenie.
          Problem jest taki, że grypa jest wywoływana przez wiele rodzajow wirusów, które mutują z roku na rok. Szczepionka za tym nie nadąża. Tak samo jeśli chodzi o szczepienie dzieci przeciwko rotawirusom. Schemat ten sam.
          Moim zdaniem to te szczepionki są podbijane przez lobby farmaceutyczne.
          • adoptowany Re: ,..off topic 16.09.17, 16:00
            ,..nie przecze to może roznie wygladac u roznych ludzi, a tak na wszelki sluczaj = jak adoptowany zareaguje na dzisiejsza szczepionke? ..i....6 bulaw ,..coz, wygląda na to ze dostanie to na co liczyl, dary, dary..dary..
            • rrozsypana80 Re: ,..off topic 16.09.17, 16:25
              Adoptowany zwycięży ze szczepionka 😊 no i gitara!
              • adoptowany Re: ,..off topic 16.09.17, 16:36
                rrozsypana80 napisała:

> Adoptowany zwycięży ze szczepionka 😊 no i gitara!

,..duza buzka Rozsypko!! smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka