Dodaj do ulubionych

Triada 7+7 Rumunia Bułgaria

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 21:58
Odradzam. Program objazdu po Rumunii beznadziejny,
nieprzemyslany.Zwiedzanie Bukaresztu ograniczyło sie do 2 miejsc, z
czego jeden to dom handlowy w centrum. Długie przerwy postojowe,
szybkie powroty do hotelu. Pilot mało sympatyczny.
Obserwuj wątek
    • Gość: testorowa Re: Triada 7+7 Rumunia Bułgaria IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.08.10, 19:52
      dlatego najlepiej jezdzic samemu bez zadnego biora:) zawsze tak robie i jestem w
      pelni zadowolona.
    • Gość: gość Re: Triada 7+7 Rumunia Bułgaria IP: *.chello.pl 23.08.10, 23:20
      Z moich obserwacji:

Długie przerwy postojowe = codziennie 1.5 h wolnego na pospacerowanie, zrobienie zakupów, zdjęć i zjedzenie lunchu. Rzeczywiście mnóstwo czasu zmarnowanego! Chyba, że wliczasz do tego jeszcze przerwy toaletowe, które muszą trwać 20 minut (kolejka do damskiego) i odbywać się co 2 h (przepisy!).

Szybkie powroty do hotelu = przy wyjeździe o 8.30 powrót o 20.00.

Bukareszt = rzeczywiście można czuć niedosyt, ale potrafię zrozumieć to, że w trasie albena-bran, trwającej 10 h nie wszystko da się zobaczyć po drodze z powodu małej ilości czasu.

Pilot = w moim odczuciu do akurat ostatnia rzecz, do jakiej można się przyczepić. Pani Lidka to prawdziwy globtrotter, człowiek z pasją i poczuciem humoru. Może zamiast narzekać trzeba było posłuchać jej opowieści?

Podsumowując - polecam, szczególnie osobom, które myślą o rumunii stereotypowo. Naprawdę można się miło rozczarować.
      Wszystkim, którzy wydają się być niezadowoleni z tego, jak wyglądają takie wycieczki - kupując wakacje w biurze podróży należy zaakceptować fakt, że autokar nie zawsze jedzie tam, gdzie chce jeden człowiek, że logistyka takich wyjazdów czasem coś obcina z programu. Wszelkim "gargamelom" polecam wyjazdy samemu - wtedy nie ma na kogo zwalić swojego wiecznego marudzenia.
      • Gość: sca10@gazeta.pl Re: Triada 7+7 Rumunia Bułgaria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.10, 12:24
        Podtrzymuje w.w. obserwację!
      • Gość: czesław Re: Triada 7+7 Rumunia Bułgaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 20:34
        widzę, że ankiety oceniające objazd odbiły sie pozytywnym echem:-)
        (myśłałem, że nikt tego w Triadzie nie czyta )zauważam zmiany. nawet
        Pani Lidka zyskała miano skarbnicy wiedzy i przemieniła się w
        wulkan pozytywnej energii i humoru:-)miło to słyszeć.pozdrawiam
      • Gość: a. Re: Triada 7+7 Rumunia Bułgaria IP: *.icpnet.pl 30.08.10, 22:57
        a ja popieram Czesława. Niezadowolenie z programu może być oczywiste
        dla kogoś, kto sobie troszeczkę poczytał przed wyjazdem o tym, co
        może Rumunia zaoferować,albo miał okazję zapoznać się z relacjami
        osób, które tam juz były. Jest to naprawde cudowny kraj i skupianie
        się na przy całej gamie innych wspaniałości na miasteczkach i
        zamkach średniowiecznych jest jednak monotonne. Byłoby pewnie
        inaczej, gdyby nie planowano noclegów w jednym i tym samym miejscu.
        Powroty o 20 nalezy więc skorygować o czas potrzebny na powrót do
        miejsca, z którego sie rano wyruszyło- i te 12 h w drodze nie
        wyglada już tak imponująco. Wielka szkoda, bo pokazano nam przez to
        niewielki wycinek Rumunii. W Bukareszcie zamiast wysadzac ludzi pod
        centrum handlowym wystarczyło powiedzieć, że niedaleko znajduje sie
        np kilka cennych kosciołów i stare miasto. A Pani Pilot nie do końca
        miała wiedzę w tym zakresie. Owszem, opowieści snuła ciekawe,ale
        zdarzało mi sie uzyskać odpowiedź wymijająca przy dopytywaniu o
        obiekty znajdujące sie w bezpośredniej bliskości tych zaplanowanych
        do zwiedzania. Nie wiem, może mam zbyt wysokie wymagania i zbyt
        surowo oceniam p.Lidkę,ale mam w pamięci pracę innych pilotów
        Triady. I nie przypominam sobie, by kiedykolwiek pilot spotykając
        sie rano z grupą nie powitał jej zwyczajowym "dzień dobry". Cóż,
        drobiazg nieistotny,ale jednak daje obraz tego, jakie podejście ma
        pilot do swoich podopiecznych. Reasumując: jesli ktoś ma ochotę na
        ciekawy program w kontekście Rumunii, proponuję porzucić pomysł o
        wersji 7+7 i zainteresować sie zwykłymi "autokarówkami"
        organizowanymi tak przez inne "renomowane" biura podróży, jak i
        lokalne biura z pasją. Zapewne będzie to mniej komfortowa wersja
        urlopu ,ale za to z przemyślanym programem. Wierzę,że Triada
        zastanowi się nad rumuńskim debiutem i wniesie stosowne poprawki w
        kolejnym sezonie.
        • Gość: gość Re: Triada 7+7 Rumunia Bułgaria IP: *.chello.pl 31.08.10, 21:13
          Ludzie zachowują się tak, jakby nie czytali programu objazdu przed kupieniem wycieczki. Wszystko, dzień po dniu, jest opisane w katalogu. Jeżeli będziemy wystawiać negatywne opinie imprezie tylko dlatego, że ktoś chciał zobaczyć miejsce X i Y, których program nie zawierał..
          Biuro można rozliczać z wywiązania się z tego, co obiecuje w ofercie, którą akceptujemy wpłacając pieniądze. To jest uczciwe. Narzekanie na coś, co było jasne i oczywiste od samego początku to już marudzenie.

Czepiacie się Bukaresztu - a to nic innego jak codzienna przerwa na lunch i możliwość wymienienia pieniędzy. Czyżby ktoś znowu nie doczytał w katalogu słowa "panoramiczne" przy zwiedzaniu stolicy?

Ja przeczytałam program dokładnie i dzięki temu teraz nie mam na co narzekać. Jeśli ktoś zrobił inaczej - proszę mieć pretensje w pierwszej kolejności do siebie.

• Gość: a. Re: Triada 7+7 Rumunia Bułgaria IP: *.icpnet.pl 31.08.10, 23:18
            katalog uważnie przeczytano, wycieczkę świadomie wybrano. w związku
            z powyższym mam prawo, co też czynię, wyrazić swoją opinię na temat
            tego, co przygotowało biuro podróży. słabo było. i nie mieszajmy do
            tego tematu ewentualnego niedoczytania przez klienta programu
            zwiedzania,gdyż do realizacji planu nikt zastrzeżeń nie wnosi-
            wszystko odbyło sie zgodnie z ofertą. sednem sprawy jest po prostu
            ubogi program i tyle.
            • Gość: gość Re: Triada 7+7 Rumunia Bułgaria IP: *.chello.pl 01.09.10, 00:51
              to odpowiedz mi na pytanie - po co jechać na wycieczkę, której program od samego
              początku Ci nie odpowiadał?
              • Gość: karmen Re: Triada 7+7 Rumunia Bułgaria IP: 89.123.74.* 01.09.10, 21:26
                A ja byłam na wycieczk€ z WYTWORNIA WYPRAW i za 1000 zł. zwiedzałam przez 2
                tygodnie Rumunie, a 5 dni spedziłam nad morzem.A ludzi narzekali ze było zbyt
                intensywnie.
                • Gość: a. Re: Triada 7+7 Rumunia Bułgaria IP: *.icpnet.pl 02.09.10, 21:57
                  o, dzięki za ciekawy namiar :)!
              • Gość: czesław Re: Triada 7+7 Rumunia Bułgaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 19:04
                uważam, ze nie ma co się tak ekscytowac. każdy ma swoje zdanie i na siłę nie ma sensu
                udowadniac ze ktos inny tej racji nie ma. forum służy do tego aby podzielic sie subiektywną opinią.
                z róznych przyczyn mozna wybrac taką formę zwiedzania danego kraju. nie zawsze ma się to co by
                się chcialo miec.pozdrawiam zadowolonych i niezadowolonych.
    • Gość: Anlid Re: Triada 7+7 Rumunia Bułgaria IP: *.mck.krakow.pl 15.09.10, 11:38
      Zgadzam się i także odradzam w tej wersji, w dodatku z pilotem p. Lidka - niekompetentna, nie znająca kraju, po którym prowadzi wycieczkowiczow, nie słuchajaca podpowiedzi pilota rumuńskiego, za to bez przerwy chwaląca się swoimi wyprawami do Tajlandii itp. - nieporozumienie. Mam skale porownawcza pilotow z Triady, bo to moj 5 wyjazd z tym biurem.
      Impreza marna bez alternatywnego zwiedzania, np. w trakcie ulewy zwiedzalismy Muzeum Dumbrava w Sibiului (na wolnym powietrzu; wg programu miała być: "wyborna zabawa ... oraz wiele innych atrakcji"), ciagle przejazdy tą sama drogą, bo na objezdzie jeden hotel stacjonarny. Najdluższe z imprez były postoje i czas wolny. Moze dlatego nie dostalismy na koniec ankiety do wypelnienia, a szkoda
    • Gość: bonia Re: Triada 7+7 Rumunia Bułgaria IP: 193.138.242.* 02.01.11, 16:53
      W pełni się zgadzam - szkoda było tych wielu godzin spędzanych w autokarze, który zawoził nas do miejsca zwiedzania i wracał (czasami 5 godzin) do hotelu. Hotel przypominał polski przydrożny zajazd położony przy trasie szybkiego ruchu. Jedyny market w wiosce był osiągalny po przejsciu kilometra wzdłuż ruchliwej szosy. Mozna było pospacerowac po górach, ale tam ...spotkałam watahę na wpół dzikich psów. Taaa... atrakcje. No i w katalogu nie napisno, że w Transylwanii latem bywa strasznie zimno , wylądowałam tam w niezbyt odpowiednich ciuchach :) Pani Lidka sympatyczna indywidualnie , z grupą wiecznie się konfliktowała. Byliśmy poganiani jak dzieci na kolonii (karnej) :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka