miron1977 19.08.11, 17:13 Wróciłem z 3-tygodniowej objazdówki po Rumunii. Niezapomniane wrażenia. Jeśli ktoś planuje taką podróż i ma jakiekolwiek pytania, chętnie pomogę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalincia Re: Wróciłem z Rumunii 19.08.11, 21:18 ja mialabym kilka pytań ;) planuję podróż do Rumunii, marzy mi się odwiedzenie tego kraju, ale niestety obecnie nie mam z kim, każdy, gdy tylko rzucę hasło "Rumunia" reaguje tak samo "chyba oszalałaś?" chciałabym zapytać czy byłeś na zorganizowanej wycieczce z jakiegoś biura czy sam/z rodziną/ze znajomymi ? czym najlepiej jechać ? ile mniej wiecej cenowo wyniesie tydzień w Rumunii, licząc noclegi, transport (i jaki jest najlepszy), co koniecznie trzeba zwiedzić i czego się wystrzegać ? z góry dziękuję za odpowiedź ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANDREEA Re: Wróciłem z Rumunii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.11, 22:20 20 września biuro INDEX z Katowice organizuję tanią wycieczke w Transylwanii, Bukowinie i Maramuresz, ok. 1400 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
niusieek Re: Wróciłem z Rumunii 20.08.11, 15:34 Witam.Podróżować po Rumunii można na wiele sposobów.Najlepiej własnym autem,jeśli takowego nie posiadasz to alternatywa jest autostop. lub kolej.Rumuni chętnie zabierają autostopowiczów za drobna oplata.Ja z zona spiąć u znajomych lub w namiocie a czasami w pensjonatach łącznie z paliwem wydaliśmy ok.3 tys zł.Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej to pisz na priva; niusieek@onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaszczur Re: Wróciłem z Rumunii IP: *.toya.net.pl 30.08.11, 22:23 Wracając z Bułgarii spędziliśmy kilka dni w Rumunii . Jesteśmy zauroczeni widokami i zabytkami . Obaliliśmy wszystkie zasłyszane mity o niebezpieczeństwach jakie nas czekały w tym "dzikim" kraju tj. nikt nas nie okradł, nie zamordował i nie zgwałcił , nasz samochód ma wszystkie koła i szyby , a ilości miejsc noclegowych i jakości dróg(tych głównych) możemy tylko zazdrościć. Planujemy wyjazd na przyszły rok - 10 dni zwiedzania i kilka dni odpoczynku .Oczekujemy porad co do miejsc wartych zobaczenia i sprawdzonych noclegów oraz informacji nt. miejsc które należy ominąć ponieważ rozczarowały. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystyka Re: Wróciłem z Rumunii IP: *.sta.asta-net.com.pl 31.08.11, 10:18 1. Transalpina - wjazd samochodem na 2000 m n.p.m - widoki niezapomniane 2. Transfogaraska - zakręty, agrafki itd. również niezapomniane widoki, ruiny Zamku Drakuli 3. Zamek Korwina w Hunedoara 4. Sibiu - piękne miasto, starówka Nocować możesz wszędzie gdzie nie ma zakazów i tabliczek prywatne (każda polanka, lasek, strumyk). Pensjonatów duuuuużo - zanim zdecydujesz się, możesz iść, obejrzeć, potargować się. WARTOOOOO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaszczur Re: Wróciłem z Rumunii IP: *.toya.net.pl 01.09.11, 22:21 Transfogaraską zrobiliśmy lecz bez zamku Poienari (brakło czasu) , zaciekawiło mnie - "Transalpina" czy to to coś podobnego? I gdzie to znajdę ? Napisz proszę coś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tur Re: Wróciłem z Rumunii IP: *.sta.asta-net.com.pl 05.09.11, 09:12 znajomi znajomych byli www.4x4pila.kadan.pl/relacjarumunia.php Odpowiedz Link Zgłoś
przywalmi Re: Wróciłem z Rumunii 04.09.12, 11:56 Byłem na wczasach w Bułgarii i przez Rumunię przejeżdżałem 2 razy i jakości Diesla mogą im pozazdrościć polscy kierowcy, poprzednio przez Rumunię przejeżdżałem 29 lat temu i zmianą jest ogromna im demokracja chyba lepiej służy niż nam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Wróciłem z Rumunii IP: *.bb.sky.com 03.12.12, 23:57 Witam, Planuję w styczniu podróż do Rumuni i chciałabym zaczerpnąć informacji od kogoś kto tam był bo krążą opowieści o tym jak niebezpieczny to kraj jednak ja chciałabym się dowiedzieć od kogoś kto tam był. Będę wdzięczna za odpowiedź :) mój e-mail paulina.tomanek@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palovnik Re: Wróciłem z Rumunii IP: *.play-internet.pl 06.12.12, 16:01 Skoro z gory zakladasz ze jest to "niebezpieczny kraj" to po co tam chcesz jechac?? zycie ci nie mile? Mamy XXI a ludzie sa tacy zacofani, wnioskuje ze w PL zyjesz z daleka od jakiejkolwiek cywilizacji ze niewiesz co sie dzieje w kraju w ktorym przed II wojna mielismy granice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Wróciłem z Rumunii IP: *.bb.sky.com 09.12.12, 18:55 Dziękuję Palovnik za odpowiedź bardzo pomocna i niezwykle ściśle powiązana z tematem. Odpowiedz Link Zgłoś