Gość: Ewelina
IP: 193.200.51.*
12.06.12, 12:28
Cześć,
29/30.06.2012 wyjeżdżamy do Rumunii na 3 tygodnie ( 2 osoby dorosłe i dwoje dzieci: 9 i 11 Lat). Będziemy jechać z Gdańska - Węgry- Rumunia górą przez: Satu Mare- Sapanta- wąwóz Bicaz- Gheorgheni- Brasov- Bukareszt- i nad morze. Trasę tę planujemy zrobić w 3 dni. Noclegi na Wegrzech (termy) i w Rumuni w okolicach Gheorgheni. 14 dni nad morzem i powrót przez Bukareszt- szosa trasfogaraska- Sibiu- Clujnapoca- Oradea- znowu Węgry i do domu. Powrót też 3 dni. Nocleg w Rumunii w oklicach Sibiu i na Węgrzech (jakieś termy) Oczywiście jak nam się gdzieś bardzo spodoba to zostajemy dłużej i zwiedzamy nic na siłę, ani w dużym tempie, bo mamy czasu. Podczas trasy planujemy spać w pensjonatach lub kempingach. Docelowo w Rumunii nad morzem śpimy w namiocie. Oczywiście nad morzem nie tylko leżenie, ale też umiarkowane zwiedzanie. Mam pytanka:
1. Czy ktoś robił tę trasę i czy czas przejazdu jest ok?
2. Gdzie najlepiej spać, czy ktoś może coś polecić na tej trasie? nieukrywam, ze dużo czytałam o kempingach prowadzonych przez Holendrów mam namiary, czy rzeczywiście jest na nich czysto i przyjemnie?
3. Gdzie spać nad morzem, czy kemping s, a może zodiac ? zależy nam na dobrym standardzie i drzewach, bo nie chciałabym się ugotować w namiocie.
4. Które żródła termalne wybrać na Węgrzech, zakładam, że będziemy na nich w sobotę (30.06 )po południu?
5. Może, ktoś jedzie w tym terminie, to proszę o kontakt