Dodaj do ulubionych

Co wybrać?

IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.14, 15:04
Tydzień w Macedonii i tydzień w Rumunii - takie plany mamy na te wakacje.
Wiem, mało, ale lepsze to niż nic. Jesli chodzi o Macedonię - plany zwiedzania mam gotowe, nawet w nadmiarze. Ale błagam - co warto zobaczyć w tak krótkim czasie w Rumunii? Wyeliminowałam deltę Dunaju i wybrzeże - to kiedyś, w przyszłości.

Jakie regiony warto zobaczyć na pierwszy raz, by zauroczyć się Rumunią?
Obserwuj wątek
    • Gość: bert Re: Co wybrać? IP: *.cdma.centertel.pl 25.06.14, 23:31
      czym się przemieszczasz
      • Gość: beba Re: Co wybrać? IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.14, 18:48
        Prywatnym autkiem.
        Kiedyś pewnie spędzę cały urlop w Rumunii - to takie marzenie na przyszłość. Teraz mam do dyspozycji kilka dni - więc jakiś jeden ciekawy region, może. Ale co wybrać na pierwszy raz?
        • Gość: bert Re: Co wybrać? IP: *.cdma.centertel.pl 30.06.14, 15:23
          przejdź sobie wzdłuż przełomu Dunaju, potem (albo wcześniej) zalicz obie "trans", Transfogaraską i Transalpinę. Potem możesz przejechać przez saskie wsie (na północ od zjazdu z Transogaraskiej) po drodze dużo kościołów warownych, zamków chłopskich a całość w słusznym kierunku na Sighisoare, potem...
          ile masz tych dni, bo kilka to może być 2-3 a i 9-10
          pzdr
          Norbert
          • Gość: beba Re: Co wybrać? IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.14, 23:05
            Tylko tydzień na Rumunię - w praktyce 6 dni, bo siódmego trzeba wracać do domu:-)
            • Gość: bert Re: Co wybrać? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 01.07.14, 01:24
              no to proponuję tak, będziesz jechała od południa, więc przełomem Oltu potem "zawrotka" z północy na południe z przejazdem przez Transalpinę (67C), potem skieruj się trochę na wschód i wjazd w Fogarasze. Dalej przez Transfogarsaką (7C) na południe i dalej w Saskie wsie w kierunku na Sighisoarę. Dalej Kluz i... na tym czas Ci się skończy, ew po zrobieniu z północy na południe Transfogaraskiej na wschód trochę odbij i zalicz Braszow, z Braszowa na Sighisoare i dalej przez Orade na Węgry (Tokaj) i do PL

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka