laleaua 08.07.06, 11:49 w przyszlym tygodniu? (14-16.07) :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maciekfaazzi Re: kogo z forumowiczow spotkam w suczawie 11.07.06, 14:42 mnie niestety nie spotkasz bo jeszcze mam sesje :/ powiedz przy okazji jakie temperatury panuja obecnie w polnocno-wschodniej Rumunii bo w srodkowej Polsce jest w cieniu plus 35 stopni i ciezko wytrzymac, a jazda samochodem bez klimatyzacji czy tramwajem to po prostu koszmar pozdrawiam tulipanku maciek Odpowiedz Link Zgłoś
laleaua Re: kogo z forumowiczow spotkam w suczawie 12.07.06, 07:04 upal upal upal... nie padalo od 2 tygodni. w nocy nie lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
geno1 Re: kogo z forumowiczow spotkam w suczawie 12.07.06, 13:17 ja bede w weekend najblizszy, ale prawdopodobnie tylko przejazdem, zobaczymy jak sie ulozy transport Odpowiedz Link Zgłoś
witia84 Re: kogo z forumowiczow spotkam w suczawie 30.07.06, 00:33 NO mnie prawdopodobnie spotkasz.Bede z 3 kumplami.pewnie juz bedziemy zarosnieci od tygodnia nie ogoleni;)))Opaleni i w polowie wypoczeci.I pewnie bedziemy sie zastanawiac gdzie teraz "uderzamy".Pozdro witia Odpowiedz Link Zgłoś
saana wiza dla Szweda 01.08.06, 20:42 czy ktos wie czy tam na granicy wydaja wizy wjazdowe na Ukraine? Odpowiedz Link Zgłoś
avroml Re: wiza dla Szweda 01.08.06, 22:34 w suczawie nie ma granicy. granica jest jakies 45 km na polnoc, w miejscowosci siret, po naszemu seret. i niestety, ukraincy nie daja tam zadnych wiz. wizy daja za to w konsulacie, ktory jest w suczawie. wiza tranzytowa kosztuje 30 dolarow + 5 dolarow oplaty bankowej. adres konsulatu w suczawie: str. Mărăşeşti, nr. 44 B podanie o wize trzeba zlozyc miedzy 8.30 a 10 rano, a miedzy 13-14 mozna ja odebrac. problem jest w tym, ze taka wiza bedzie wazna dopiero 5 dni od jej wystawienia, i to na specjalne zyczenie. tak normalnie, to 15 dni. radze zatem postarac sie o te wize w szwecji albo w polsce, jeszcze przed wyjazdem. a moze sie okazac, ze na ukraina zniosla wizy dla szwedow na wakacje... tak bylo w zeszlym roku dla obywateli ue. radze zadzwonic do konsulatu ukrainy po informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
saana Re: kogo z forumowiczow spotkam w suczawie 02.08.06, 17:24 nie wiem czy to bedzie opcja, mezowi przypomniala sie opowiesc jakiegos innego Szweda z tej granicy.Ten chlopak byl wyciagniety z autobusu na granicy przez celnikow Ukrainskich i po oddaniu wszystkich pieniedzy, pozwolono mu kontynuowac podroz. Ale to bylo pare lat temu przez pomoranczowa rewolucja. To jest wlasnie minus podrozowania z kims z Europy zachodniej. Ja widze czesto, ze jak powiem Polka to jestem 'swoja' wiadomo ,ze historia ta sama, zamoznosci zadnej. Natomiast od Szweda (w tym przypadku) wymaga sie ,zeby mial przy sobie pieniadze i sie nimi podzielil. Z podtekstem On z zamoznego kraju, moze placic. Dlatego czesto dla unikniecia nieprzyjemnych zaskoczen finansowych, ja ide zalatwiac noclegi, pytac o ceny posilkow itd. Odpowiedz Link Zgłoś
pruteko Re: kogo z forumowiczow spotkam w suczawie 03.08.06, 22:00 nas na pewno nie, ale pod koniec sierpnia będziemy w Mamaia. Moje pytanie dotyczy zaś innego myślę że ciekawego miejsca w RO. Tym razem pragniemy "zwiedzić" deltę Dunaju. Czy wiesz jak się to odbywa, czy wystarczy pojechać do Tulczy i tam wszystko będzie proste do załatwienia, czy cena 150 Euro za wynajęcie łodki / jest nas 6 osob/ jest prawdziwa? I czy polecasz taką wyprawę, czy trzeba tam być bardzo rano i il to może trwać i czy rzeczywiście jest w cenie obiad? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś