misiekzosia 23.04.09, 13:39 mam pytanie wybieramy sie na wakacjach na Węgry do Hajduszloboszlo nie daleko jest granica z Rumunia mam pytanie czy warto sie tam wybrac czy nie daleko od granicy mozna zobaczyc jakies fajne zamki lub inne atrakcje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
catrinel Re: z Węgier do Rumuni? 23.04.09, 18:26 Jeśli będziecie w Hajdúszoboszló, to z bardziej ciekawych miast najbliżej będzie Oradea. Miasto ma sporo zabytków, m.in cerkiew pod Księżycem, barokowe kościoły katolickie, secesyjne pałace, w tym słynny "Czarny Orzeł", piękne parki. Większość zabytków jest w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaziuk66 Re: z Węgier do Rumuni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.09, 17:18 To wyżej dla ducha a dla ciała centrum handlowe obok obwodnicy Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowiec Re: z Węgier do Rumuni? 20.06.09, 21:18 Witam Ja również będę w hajduszo i chciałbym wjechać do rumunii bo jeszcze nigdy nie byłem. Mam pytanie czy muszę mieć coś na wyposażeniu w aucie innego niż chcą węgrzy, lub wykupić winietę lub jakieś ubezpieczenie itp. Dziękuję za porady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fred Re: z Węgier do Rumuni? IP: *.enterpol.pl 21.06.09, 11:19 Wystarcza sama Rowinieta, konieczna jest na wszystkie drogi.Kosztuje 3 Euro za tydzień. Kupisz ją zaraz za granicą Hu/Ro. Obowiązuje nasze OC,AC+Assistance. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowiec Re: z Węgier do Rumuni? 21.06.09, 23:25 tzn. czy muszę mieć AC i assistance czy wystarczy tylko OC??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fred Re: z Węgier do Rumuni? IP: *.enterpol.pl 22.06.09, 11:01 Oczywiście OC jest tylko obowiązkowe.Rumunia jest w EU od 2007r. Odpowiedz Link Zgłoś