agnitum Re: Afirmacja....???!!!! 17.02.06, 08:12 O Boże! Poczytaj przynajmniej tytuły postów z tej strony pierwszej... nie mówiąc o starszych wątkach. Nie moge naprawde zrozumieć jak można ignorować wysiłki innych piszących w kółko o tym samym. Naprawde trzeba mieć niezłe intenecje olewania innych A wystarczy tylko sięgnąć Agnitum Odpowiedz Link
gwa1234 Re: Afirmacja....???!!!! 17.02.06, 11:10 Z całym szacunkiem, ale afirmacja to tylko część całości i bynajmniej nie wiadomo czy w ogóle najważniejsza. Jest techniką działania na część Twojej osobowości (podświadomość), która chociaż ważna, to jednak wcale nie gwarantuje zamierzonego efektu. Porównanie: ktoś mi tłumaczy, że zapałki są konieczne do gotowania ale to jeszcze nie znaczy, że ugotuję dobry obiad, ponieważ: 1. gotować można nie tylko na żywym ogniu i nie tylko zapałkami się go zapala, 2. ostatecznie ważne jest to, co wrzucimy do garnka. (to cytat) Odpowiedz Link
iwona.ana1 Re: Afirmacja....???!!!! 16.09.13, 10:28 z moich spostrzeżeń i doświadczeń doszłam do wniosku, że aby afirmacja zadziałała potrzebna jest wiara w możliwość zaistnienia danej sytuacji np. mogę sobie powtarzać "jestem bogata, mam dużo pieniędzy", ale do czasu kiedy nie uwierzę w to, że mogę być bogata, że mogę posiadać dużą ilość pieniędzy, nic z tego nie będzie ogromną siłą, która przyciaga zdarzenia jest strach drugą wiara w to, że coś złego nam się wydarzy łatwiej jest uwierzyć, więc często to ściągamy na siebie w to, że coś dobrego... to już niekoniecznie... jeżeli boisz się samotności najpierw należałoby poszukać w sobie odpowiedzi skąd bierze się ten strach? potem próbować się z nim uporać samej będzie ciężko moim zdaniem nie ma drogi na skróty i czarodziejskich różdżek, które odmieniają los na lepsze jednego dnia Odpowiedz Link
eevvaa Re: Afirmacja....???!!!! 16.09.13, 16:57 najlepiej zwrócić uwagę o czym zazwyczaj myślimy,tzw. "gonitwe myśli".Nie pomogą afirmacje o bogactwie jeżeli cały czas myślimy o biedzie, niezapłaconym kredycie itp. Odpowiedz Link