Dodaj do ulubionych

programy komputerowe w pracy logopedy

10.12.10, 17:50
Witam! Mam pytanie do tych, którzy w swojej pracy wykorzystują programy komputerowe Logopedia "eduSensus" pakiet poszerzony oraz "Logo - gry". Zan je niestety tylko z informacji zamieszczonych w internecie lub różnych katalogach, natomiast chciałabym poznać opinię praktyka, kogoś kto ma możliwość pracować z tymi programami. Na ile są one wykorzystywane i atrakcyjne? Dodam że pracuję w szkole i tu miałyby być one wykorzystywane. Pozdrawia!!!!
Obserwuj wątek
    • zielonazielona1 Re: programy komputerowe w pracy logopedy 10.12.10, 18:02
      są to bardzo dobre programy, profesjonalne powiedziałabym . warto je mieć w gabinecie . logopedia jak najbardziej wersję rozszeżoną, logo gry świetne jeśli chodzi o ćwiczenia oddechowe, emisyjne , wydłuzania czasu fonacji , dla jąkajacych się i wiele innych w zależności od pomysłowości logopedy. proszę jednak pamiętać , że w żadnym wypadku nie zastąpią one logopedy w pracy z materialem wyrazowym. raczej stanowią miłe urozmaicenie zajęć, sposób na atrakcyjne utrwalanie, są nagrodą za ciężką pracę.
      • dkob Re: programy komputerowe w pracy logopedy 10.12.10, 18:18
        Dzięki!od kilku lat pracuję na materiale wyrazowo-obrazkowym. Nawet nie śmiałam marzyć o drogich programach komputerowych, dziś jednak nadarza się taka okazja. zastanawiam się jednak czy pieniążki przeznaczone na doposażenie mojego gabinetu lepiej wydać w tym kierunku czy postawić na pomoce tradycyjne?
        • zielonazielona1 Re: programy komputerowe w pracy logopedy 12.12.10, 20:14
          moim zdaniem logopedia jest warta nawet tej ceny. pozdrawiam
          • kamelia111 Re: programy komputerowe w pracy logopedy 16.12.10, 10:37
            Jestem matką dziecka z niedosłuchem. Będę starała się o dofinansowania z MOPR-u w ramach likwidacji barier w komunikowaniu się. Czy warto wydać na Logoedię (wariant podstawowy za 2000zł) kilkaset złotych z prywatnych pieniędzy (pewnie ponad 400zł)?
            • hipcia89 Re: programy komputerowe w pracy logopedy 16.12.10, 14:08
              kamelia111 napisała:

> Jestem matką dziecka z niedosłuchem. Będę starała się o dofinansowania z MOPR-u
              > w ramach likwidacji barier w komunikowaniu się. Czy warto wydać na Logoedię (w
              > ariant podstawowy za 2000zł) kilkaset złotych z prywatnych pieniędzy (pewnie po
              > nad 400zł)?

Nie trzeba wydawać 2000 zł, w niektórych sklepach można kupić taniej ten sam program, a co za tym idzie wydać również mniej z prywatnych pieniędzy.
              Sama wiem, bo skorzystałam z dofinansowania pfron, kupiłam program za 1790 zł brutto. Nie wiem czy mogę tu podać nazwę sklepu więc, wolę się wstrzymać, ale np. w porównywarkach cen łatwo go znaleźć bo jest najtańszy. Pewny zakup i do tego wszystko sprawnie poszło.
              Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka