Dodaj do ulubionych

Ja też zaczynam od jutra!!!

07.07.05, 16:45
Witam jestem nowa chociaż posty Jestka czytałam tu pół roku temu ale wtedy
stosowałam Atkinsa. Trudno mi się zmobilizować do dietowania ale zakupiłam 28
torebek i batonów, w nocy wyjeżdżamy nad morze i spróbuję. Mąż boi się, że
będę na wakacjach zła bo głodna. Najtrudniej na innej diecie było mi nie
oszukiwać i jak już zjadłam coś niedozwolonego to nie jeść kolejnej i jeszcze
jednej niepotrzebnej rzeczy. Poza tym codziennie się ważyłam a teraz
zamierzam zważyć się dopiero po powrocie, po 2 tygodniach. Na razie
spróbowałam jak smakuje czekoladowy baton i ok - mogę jeść 4 dziennie? Trochę
żal mi pieniędzy - ponad 200zł za tygodniowy zestaw no i moja apteka ma
niewielki wybór produktów.
Obserwuj wątek
    • jestek Re: Ja też zaczynam od jutra!!! 08.07.05, 08:47
      Witaj, Igge.
      NIe wiem, czy nie piszę tego na próżno, skoro w nocy wyjechałaś, pewno nad
      morzem nie będziesz sprawdzała postów, bo przecież pojechałaś na urlop, ale
      może jednak. Batoniki są świetne, zwłaszcza czekoladowe, ale powinnaś je
      ograniczyć do 1 dzienne. Jeżeli masz ponad 172 cm wzrostu masz jeść 4 POSIŁKI,
      ale nie 4 batony, one mają większą wartość kaloryczną i można nimi zastąpić
      jedną saszetkę, nie więcej.
      W każdym razie trzymam kciuki, by urlop sie udał pod każdym względem :-)
      • igge Re: Ja też zaczynam od jutra!!! 23.07.05, 16:10
        Wróciłam. Dzięki za informacje. Jadłam 1 baton dziennie do herbaty bo jakoś nie
        bardzo mi smakowały czekoladowe a miałam ich najwięcej. Niestety udało mi się
        tylko tydzień stosować dietę i to nie do końca rygorystycznie - po tygodniu
        skusiły mnie rybki i frytki w barach na plaży. Napoje z leśnych owoców i
        truskawkowe sa fuj! Zupka grzybowa ok, kakao i capuccino ujdą ale zawsze
        zostawały mi grudki. Niespodzianką okazały się dwa batoniki muesli owocowe,
        które myślałam, że będą paskudne a bardzo mi (i mojemu synkowi) smakowały.
        Teraz po powrocie kupiłam ich więcej (są po 8 zł - to drogo!!!). Mam 178 cm ale
        starałam się jeść tylko 3 posiłki dziennie. Schudłam 2 kilo chociaż po
        szaleństwach drugiego tygodnia nad morzem powinnam była utyć pięć! Pozdarawiam.
        • jestek Re: Ja też zaczynam od jutra!!! 23.07.05, 19:08
          Igge, witaj z powrotem. Wcale Ci sie nie dziwię, że się złamałaś, urlop, to
          urlop, prawda? Ja z premedytacją wybrałam okres zimowo-wiosenny na DC, bo
          chciałam latem korzystać jeśli nie w pełni, to chociaż w części, z tego, co ta
          pora roku oferuje. Tym mocniej trzymam za Was, dietujące, kciuki :-)
        • ewaggg Re: Ja też zaczynam od jutra!!! 24.07.05, 21:33
          Ja tez bym nie wytrzymała na urlopie, w czasie ścisłej wcale nie wchodziłam do
          sklepów tak miałam wyczulony węch na jedzenie, a co dopiero w miejscowości
          wypoczynkowej!
          • igge Re: Ja też zaczynam od jutra!!! 08.08.05, 11:39
            Cześć ponownie ! Jestem już chyba na dobre po wakacjach i została mi torba
            pełna DC choć nie powinna. Byłam na spływie kajakowym na Suwalszczyźnie ale
            wiosłował głównie mąż. Mniej pokus niż nad morzem to fakt. Moja dieta teraz mam
            nadzieję będzie bardziej ścisła! Mam dużo kilogramków, wstyd przyznać ile...
            • jestek Re: Ja też zaczynam od jutra!!! 08.08.05, 11:42
              Ja naprawdę podziwiam te kobietki, które decydują się na DC latem. Słodycze
              moję jeszcze jakoś z bólem odstawić, ale gdybym miała zrezygnować z tych
              wszystkich letnich owoców, to bym chyba szału dostała :-) Trzymam kciuki za
              Ciebei :-)
    • cordata2 Re: Ja też zaczynam od jutra!!! 08.08.05, 14:15
      Trudno stosować tą dietę będąc na wyjeździe, więc wcale się nie dziwię, że jej
      nie stosowałaś. Ja swoja zaczęłam, gdy uporałam się z wszystkimi egzaminami i
      po wyjeździe na którym sobie niczego nie żałowałam:) I na szczęście przez ten
      czas nie miałam, żadnych imprez ani spotkań - teraz dopiero się zaczną ale na
      mieszanej już łatwiej. Zyczę sukcesów i pozdrwiam.
      • igge Re: Ja też zaczynam od jutra!!! 11.08.05, 17:23
        Przydałyby się jakieś sukcesy ale ja chyba wcale nie mam silnej woli. Mąż (sam
        bardzo schudł 2 lata temu i utrzymuje wagę) mówi, że jeśli się na coś
        zdecydowałam to muszę być konsekwentna i nie oczekiwać, że ze sklepów i z domu
        znikną zakazane pyszności. Każę mu się pilnować a potem kłócę się o jedzenie.
        Moja matka (przychodzi pomóc przy dzieciach i często nam gotuje) stara się
        utrzymać mnie z daleka od lodówki. Czuję się ubezwłasnowolniona wtedy i jak
        tylko jej nie ma ukradkiem pochłaniam 2 minitorciki wedlowskie. Zdecydowanie
        nie wychodzi mi to dietowanie :(((((((((((
        • lgirl Re: Ja też zaczynam od jutra!!! 11.08.05, 22:29
          Hello Igge :)
          na wstepie - musze Ci troszkę pomarudzić...
          jesli masz 178 cm - to bezwzględnie powinnaś
          jesc 4 produkty dziennie...
          nie dlatego, zeby nie byc glodną
          ale po to zeby zapewnic sobie wszystkie witaminy
          i skladniki mineralne!
          Co do koktajli i zupek...
          przede wszystkim mieszanie lyzeczką i widelcem
          wyrzuc między bajki...
          tylko mikserek daje dobre efekty...
          wiem sama, bez tego jak bez ręki...
          mam 2 - 1 w domku, a 2-gi w pracce.

widze wlasnie ze teraz są na allegro po 9.99
          www.allegro.pl/show_item.php?item=59541345
          tydzien temu byly po 4,99 u innego,
          ale kup sobie cos takiego
          -dorzuc dobre bakterie (takie po ok. 2 zl)
          i zobaczysz roznice w koktajlach i zupkach :)
          no to tyle marudzenia.

A teraz - tylko tyle, ze na pewno i tak juz
          DUZO zrobilas - biorąc takie postanowienie
          o chudnieciu! Naprawde to wielki krok!
          I dasz rade!!!
          ja tez nie wierzylam rok temu...
          a tu dzis... 38 kilo mniej.
          Trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!

• igge Re: Ja też zaczynam od jutra!!! 13.08.05, 13:08
            Dzięki! Kiedyś wydawało mi się, że odchudzenie się to bułka z masłem -
            łatwizna. Nigdy nie próbowałam się odchudzać. Przed dziećmi byłam szczuplutka,
            potem powoli siedzenie w domu z maluchami i zajadanie stresów tonami słodyczy
            zrobiły swoje. Dodatkowo mam wyjątkowo miłego i akceptującego mnie męża i
            właśnie ta jego akceptacja dla moich coraz obfitszych kształtów uśpiła moją
            czujnośc. Nie mam skłonności do tycia - jadłam naprawdę strasznie dużo, żeby
            utyć. Bycie kurą domową wykańczało mnie psychicznie a drugie dziecko z powodu
            skrajnego wcześniactwa jest niepełnosprawne więc jadłam i jadłam, żeby o tym
            nie myśleć. DC jest dobra bo odbiera jedzeniu element przyjemności więc je się
            tylko, żeby zaspokoić głód. Pozdrowienia dla wszystkich dietujących1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka