kasera 12.09.05, 09:35 Powiedzcie, czy na mieszanej 2DC+ 1 posiłek mozna zajadac sie bez obaw kapusta kiszona? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasera Re: Kapusta Kiszona 12.09.05, 18:08 bo mi sie wydaje, ze skoro sok z kiszonej kapusty nie szkodzi (a wrecz pomaga na zaparcia)to sama kapustka tez sie mozna delektowac, nieprawdaz? Odpowiedz Link
yorki7 Re: Kapusta Kiszona 12.09.05, 19:47 hejka, ja równiez z niecierpliwością czekam a odpowiedź w tej kwestii ze strony Igirl. Powiem ci,że ja odkąd zaczęłam dietkę ( jestem 16 dzień na ścisłej) mam ochotę na kapustkę kiszoną że historia!!!! kochałam słodycze, to teraz słodycze mogłyby dla mnie nie istnieć,ale kapustka to za mną chodzi i chodzi i spokoju nie daję :) pozdrawiam i życzę powodzenia w gubieniu wstrętnych kilogramów... Odpowiedz Link
kasera Re: Kapusta Kiszona 12.09.05, 20:12 oj cos nikt mi nie chce odpowiedziec na temat spozywania kapusty kiszonej... WIELKA SZKODA Odpowiedz Link
seala1 Re: Kapusta Kiszona 12.09.05, 20:26 Kasera, ja Ci nie odpowiem bo po prostu nie mam bladego pojecia....... Odpowiedz Link
lgirl Re: Kapusta Kiszona 12.09.05, 20:34 nie no, jestem w szoku,... nie róbcie ze mnie wyroczni hehehehe przekopiuje teraz co napisalam do Kaserki, i od razu mowie ze juz zlozylam pytanie u mojej Pani supervisorki, jak bede miec infa te ze zrodla- natychmiast udziele odpowiedzi :) KOPIA: "HEJ HEJ nie odpowiedzialam Ci bo tak naprawde to nie wiem, szczerze mówiąc - to ja jadlam kapuste i kiszoną i każdą jaka sie nawinęla. Ale - czy na pewno mozna - na 100% nie wiem. Dlaczego - dlatego ze kiszona kapusta ma Vit C ktora generalnie wytraca dzialanie dC, ale z drugiej strony - kapusta to kapusta... Ja na swoj rozumek - bym ja jadla. w 100% obiecuje sie dowiedziec w Centrum albo od mojej Pani konsultantki supervisorki - i dam Ci cynki :)) W kazdym razie obiecuje sie dowiedziec i na pewno dam znaki!! Pozdrawiam Cie bardzo serdecznie Joa,." Odpowiedz Link
jestek Re: Kapusta Kiszona 12.09.05, 21:34 Kasera, ja powiem to samo, co Igirl: na mieszanej jadłam bardzo dużo kapusty kwaszonej nie wiedząc tak naprawdę, czy jest wskazana. Ale ponieważ nie miałam jej na spisie "potraw zakazanych" - to jadłam. I ja osobiście nadal chudłam :-) Odpowiedz Link
lgirl Dziewczynki - juz wiem 12.09.05, 22:44 Moje drogie - wlasnie rozmawialam z moja supervisorką - więc juz wiem - dlaczego NIE POWINNO się jeść podczas diety C kiszonej kapusty i kiszonych ogórków... wiecie czemu? to niestety za proste zeby na to od razu wpaść... (o ja tępolek) ponieważ do ich powstania używa się soli = a sól co robi? zatrzymuje wodę w organizmie... Vit C i kwas cytrynowy jak sie dowiedzialam - dziala tak samo i dlatego tez sie nalezy przed nim strzec. Jednak najprostsze rozwiązania są najtrudniejsze do zgadnięcia... Odpowiedz Link