a_aneczkaa 23.11.05, 12:07 mam takie glupie moze pytanie ale czy rzucie gumy tez jest zabronione? lub niewskazane w tej diecie? ;-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagapie Re: guma do zucia 23.11.05, 14:53 żucie gumy jest jak najbardziej niewskazane. jeżeli nie możesz wytrzymać, potrzymaj gume 2 sekundy w ustach. podobnie z tic- takiem. po prostu pobudzają apetyt. Odpowiedz Link
karola971 Re: guma do zucia 23.11.05, 15:10 A mi własnie konsultantka mówiła ze żucie gumy jest wskazane.. Więc jak widac zdania sa podzielone;) Ja żuję gumę prawie codziennie oczywiście Orbit bez cukru i jest ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link
a_aneczkaa Re: guma do zucia 23.11.05, 16:32 jakos nie mam problemow z glodem (???) a lubie gume wiec co ? moge? dzieki!!! Odpowiedz Link
karola971 Re: guma do zucia 23.11.05, 18:07 ja cały czas żuje i nic mi nie jest..schudłam w kazdym bądx razie :) Pozdrawiam i pewnie możesz Odpowiedz Link
jagapie zuć czy nie żuć? 24.11.05, 10:31 cytat z aneczka24: wątek "najczęściej zadawane pytania": "37 GUMY, TIK-TAKI Guma bez cukru i Tik-Taki - wskazane - ze względu na niezbyt przyjemny oddech, szczególnie na ścisłej. Jeśli chodzi o smak gum, to poobserwuj czy po owocowych nie chce Ci się jeść." strony angielskie DC: "Can I chew calorie-free gum on the ‘Sole Source’ programme? It is best not to because chewing gum stimulates the release of gastric juices which in turn will make you feel hungry. Only chew for 2 or 3 minutes if you feel you have to." Odpowiedz Link