qwerty2611 30.04.06, 13:41 właśnie zrobiłam pierwszą torebkę żurku i nie wiem co mam myśleć. Po wierzchu pływa mi coś białego jakby zważonego, tak ma być czy ja trafiłam jakąś felerną torebkę? pozdrawiam, monika Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwerty2611 Re: żurek - problem:( 30.04.06, 13:50 dodam jeszcze, że to "coś" drapie w gardło, jakby małe białe trociny, fuj, ale zżarłam no bo co mam zrobić;) Odpowiedz Link
silie Re: żurek - problem:( 30.04.06, 14:03 MNie też zurek nie bardzo smakował ze względu na te trociny właśnie :) On tak ma.O ile nie zalałaś wrzątkiem, to on taki po prostu jest.Raz w pracy ktoś mi zalała wrzątkiem niechcący i zupa się zwarzyła. s. Odpowiedz Link
qwerty2611 Re: żurek - problem:( 30.04.06, 15:26 no właśnie zalałam wrzątkiem, ale jarzynową też zalewam i się nie warzy. Czyli nie wolno wrzątkiem? pozdrawiam, monika Odpowiedz Link
gazelka74 Re: żurek - problem:( 30.04.06, 16:22 NIe wolno zup zalewać wrzątkiem. Tylko gorącą przegotowaną wodą. Po zalaniu wrzątkiem mieścisz się w czasie 15 minut aby wypić tą zupkę? Ja kiedyś zalałam taką wodą jak do galaretek (czyli już nie wrzącą) i nie dałąm rady w ciągu 15 min. Odpowiedz Link
silie Re: żurek - problem:( 30.04.06, 22:38 Absolutnie nie zalewa się zup wrzątkiem !! Dlaczego konsultant/ka Ci tego nie powiedział?? Ja zalewałąm zupy tak: 3/4 kubka wrzątku i 1/4 zimnego mleka z lodówki. Zupa mocno ciepła,ale w sam raz do jedzenia. s. Odpowiedz Link