Dodaj do ulubionych

PYTANIE DO DOŚWIADCZONYCH

06.12.06, 09:37
Witam. Zastanawiam się nad zastosowaniem Diety Cambridge ponieważ mam pare
uporczywych kilogramów do zgubienia a nie mogę znaleźć skutecznego sposobu na
odchudzanie. Regularnie chodzę na treningi, na których naprawdę sie
przykładam, bo generalnie lubie ćwiczyć, ale ostatnio ćwiczę mniej bo mam
sporo obowiązków - no i dodatkowe kilogramy. Pewnie dla tego, że jestem
zwyczajnym lasuchem.
A więc DC - czy jest skuteczna? Patrząc na komentarze raczej jest.
Zdrowa? - jakie ma skutki uboczne, te mniejsze i te poważniejsze?
Efekt jo-jo? - czy stracone kilogramy powracają?
Smaczna? - Czy te zupki i koktajle nie są obrzydliwe w smaku?
OGROMNIE WAS PROSZĘ O WSZELKIE UWAGI I OPINIE NA TEMAT TEJ DIETY.
Pozdrawiam Dinnigany
Obserwuj wątek
    • kika225 Re: PYTANIE DO DOŚWIADCZONYCH 06.12.06, 13:45
      Witaj.Ja dopiero dwa dni temu skonczylam scisla DC.Powiem CI ze schudlam tyle
      mniej wiecej ile sobie zalozylam czyli 6kg. Pewnie jeszcze mi cos zleci bo na
      mieszanej trez sie traci.Moze dla innych to nie jest duzo,ale moja waga
      wyjsciowa nie byla znowu az taka duza.70 kg.Teraz jest 64.Nie mam pojecia czy
      wystepuje efekt jojo.Wydaje mi sie ze jest on zawsze gdy ktos nie przestrzega
      zasad zdrowego zywienia.Kudzie zazwyczaj sie odchudaja a potem rzucaja na
      jedzenie ze zdwojona sila.A to nie o to w tym wszystkim chodzi. Jezeli amsz
      problemy z nadwaga to musisz sie pogodzic ze juz cale zycie bedziesz musiala
      uwazac co jesz i nigdy nie ebdziesz mogla byc lasuchem,Wiadomo,ze czasami cos
      mozna przeskrobiac,.Ja np raz w tygodniu mam zamiar jesc albo cos slodkiego
      albo jakis smaczniutki obiadek a reszta dni to raczej w miare smaczna
      niskokaloryczna dietka.Nic sie nie dzieje ood jednorazowego obrazstwa. Jezeli
      chodzi o skutki uboczne to ja nie mialam nic poza uporczywa biegunka.Polegalo
      to na tym ze po zjedzeniu zaszetki przez godzine latalam 8-10 razy do ubikacji
      i potem spokoj.Musialam uwazac zeby nie ejsc przed wyjsciem.Czesto tez ludzie
      maja zatwardzenia. Smak zupek jest rozny i roznie ludzie chwala,dla mnie
      najlepsza z kurczakiem a najgorsza pomidorowa.Ale powiem ze szczerze byla
      zaskoczona.Mysla;am ze gorsze beda. A one i ladnie pachna i nawet smakuja na
      swoj sposob.Gozej z deserkami.Dobre w smaku ale za slodkie,juz po polowie
      chcialo mi sie wymiotowac.Mimo ze zawsze lubilam slodkie,ale teraz dzieki temu
      nie marze o slodyczach a raczej o schobowym:))) Wydaje mi sie ze ta dieta jest
      skuteczna na 100% To tylko 400 kcal,musisz schudnac, nawet jak podjadasz,czego
      nie ardze,bo efekt mniejszy.Ja zaluje ze podjadalam,ale nie bylo to duzo,raz na
      4 dni plasterek szynki albo kapusta kiszona,ogorek. JEst to dieta ostatniej
      szansy jak nie schudniesz to nic na CIebie nie podziala.Zycze powodzenia
      • 87lnbv żadne my tam doświadczone 06.12.06, 17:02
        ot przeszłyśmy przez to...
        smaki najgorsze to żurek i pomidorowa, reszta ok
        uboczne: potworny głód psychiczny, i raczej zaparcia, ale mi nie dokuczały
        DC działa, jestem od 15.09 na tej dietce, waga wyjściowa 84/168, obecna 67.6,
        najwięcej zleciałam na pierwszej ścisłej 3-tygodniowej - 9kg z lekkim
        podjadaniem
        efekt jojo będzie po każdej diecie, jeśli nie zapanujesz nad jedzeniem, nie ma
        cudów, czyli tak jak Kika powiedziała, pozdrawiam
        • magda_plo Re: żadne my tam doświadczone 08.12.06, 09:57
          dziewczyny,
          Napiszcie prosze z jakich etapów składa się ta dieta-czytam o pierwszej ścislej-na czym to polega ---ile jest takich etapów---co wolno a czego nie w takiej djecie----czy można pić alkohol(opcjonalnie-oczywiście), itp.....
          • 87lnbv Re: żadne my tam doświadczone 08.12.06, 12:37
            Madzia podaj swoje wyjściowe parametry, waga wzrost, wieczorkiem Ci wszystko
            napiszę Iwona
      • dinnigany Re: PYTANIE DO DOŚWIADCZONYCH 11.12.06, 07:55
        Dzięki Ci kika! Napewno spróbuje tę dietkę tylko pewnie od zaczne w nowym
        roku :) wiadomo co będzie sie działo w najbliższym czasie. Pozdrawiam
        • magda_plo Re: PYTANIE DO DOŚWIADCZONYCH 18.12.06, 09:17
          Witam,
          Przepraszam że tak długo się nie odzywałam ale problem z serwerem.....
          Waga 67kg, wzrost 171 cm-niby mieszcze sie w normie-ale po ciąży zostało i to niestety w pupie, a chciałabym wrócic do starej wagi 57 kg, czyli 10 mniej a żadna dieta nie pomaga
          POMOCY

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka