camel_3d 17.12.07, 15:23 przestan zrec! i sie ruszaj tak mowi moj lekarz... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bejsi Re: najlepsza dieta 17.12.07, 18:11 Masz racje. Dzis koncze DS, przez ostatni tydzien codziennie 1,5 godziny gimnastyka i jest efekt 18kg poszlo sobie. :) Odpowiedz Link
d.o.s.i.a Re: najlepsza dieta 17.12.07, 18:17 Gimnastyka tylko przez ostatni tydzien...? Gdybys przez caly rok chodzila trzy razy w tygodniu na silownie, albo basen, nawet na pol godziny, jedzac tak samo, zrzucilabys tyle samo, a przynajmniej nie wrocilabys do swojej wagi. Moge sie z Toba zalozyc, ze po odstawieniu swojej cudownej DC Twoj organizm nadrobi 20kg w bardzo szybkim czasie. Przez drakonska diete masz prawdopodobnie tak niski metabolizm, ze byle dodatkowa kaloria teraz bedzie od razu przerabiana w tluszcz. Odpowiedz Link
bejsi Re: najlepsza dieta 18.12.07, 15:33 Wedlug tego, co podaja specjalisci od DC dopiero w trzecim tygodniu mozna zaczac sie gimnastykowac i tak tez robie. Chetnie zaloze sie, ze uda mi sie nie przytyc przez pol roku, a wrecz jeszcze schudnac. Mysle, ze DC daje efekty. Oczywscie jak teraz rzuce sie na jedzenie to nie ma mozliwosci bym chudla tylko w szybkim tempie nadrobie. Na tym wlasnie polega ta dieta, ze sie zmienia system jedzenia. Kto tego nie rozumie ten nie bedzie mial efektow. Odpowiedz Link
d.o.s.i.a Re: najlepsza dieta 18.12.07, 19:03 W tej diecie nie zmienia sie systemu jedzenia. W tej diecie zastepuje sie prawdziwe jedzenie koktajlami. Nie uczysz sie absolutnie nic o prawidlowym zywieniu. O tym jakie produkty nalezy jesc, jakich sie wystrzegac i jakie proporcje zachowywac. Zadna dieta nie dziala w momencie kiedy konczysz ja stosowac. Bo dieta to nie gwarancja. Piszesz, ze zmienia styl jedzenia. Dlaczego nie zmienisz go BEZ DC??? Prawda jest taka, ze zdrowa dieta jest prosta jak drut, zadnej magii w tym nie ma, ani cudownosci. Poza tym odchudzajac sie nalezy paradoksalnie jest tyle kalorii ile trzeba organizmowi w tym wieku. Nie wiecej, ale tez nie mniej! Obnizenie kalorycznosci zawsze spowoduje zwolnienie metabolizmu! Jakakolwiek dieta 1000 kcal jest ZLA dla zdrowia. Zacznij normalnie jesc, zdrowe, malo przetworzone rzeczy. Duzo cwicz i waga bedzie ok. To wszystko. Odpowiedz Link
bejsi Re: najlepsza dieta 19.12.07, 07:47 Masz duzo racji. Mnie chodzilo bardziej o to, ze dzieki tej diecie mozna rozpoczac proste odchudzanie. Tak jak i ja zrobilam. Widzisz, w ciazy duzo przytylam. Potem podczas karmienia piersia i po tym jak dziecko zdecydowalo sie przestac pic mleko. Chcialam cos z tym zrobic by z normalna waga zajsc w kolejna ciaze. Probowalam roznych diet, ale kazda nie dzialala tak jak bym chciala. I nagle wpadla mi w rece DC. Ona ma ta zalete, ze mozesz w szybkim czasie zgubic, a to bardzo motywuje do dalszej walki. Dzieki nie jedzeniu raz w tygodniu schudlam 3 kg od wrzesnia do listopada. Kolejne 14 podczas DC. Jesli teraz nadal bede na mniej kalorycznie diecie to kolejne o kilogramy pojda w zapomnienie i bede mogla zajsc w kolejna ciaze bez obciazen. Tym razem chce sie pilnowac i nie przytyc tak wiele, choc w ciazy oganiczenia sa bardziej trudne niz podczas diety, bo chodzi nie tylko o Ciebie, ale i o dziecko. Prosze nie atakuj mnie. Wiem i przyznaje Ci racje. Jednak patrzac tylko ze swojej strony nie widzi sie punktu widzenia drugiej strony. To proste powiedziec robisz zle, tak jest zdrowiej. Odpowiedz Link
prawdziwy.anitka Re: najlepsza dieta 20.12.07, 16:29 Takie gadanie, ze po diecie DC odrazu przytyjesz.... ja na DC schudłam ok 8 kilo bo tyle mialam tylko do zrzucenia, nie jestem otyla osoba ale mialam te 8 kilo po ciazy i co, po skonczeniu DC wcale nie tyje a jem w miare normalnie tylko smaze na oliwie z oliwek i nie jem bialego pieczywa itd, czasami jaki mam ochote to zjem cos slodkiego( ciasto czy nawet batona) i nie zgodze sie ze DC nie uczy zadnych nawykow zywieniowych bo mieszana DC uczy niejedzenia pewnych produktow co pozniej mozemy wprowadzic na stałe -czyli pieczywa a przynajmniej bialego, ziemniakow czy smazenia na oleju,aaaa.. i slodzenia cukrem czego sie rowniez oduczylam na DC wiadomo ze jak sie zucisz na jedzienie to po kazdej diecie zaczeniesz tyc bo cudow niema ale mozna kontrolowac wage i jak sie zauwazy ze lekko idzie w gore to wyeliminowac tuczace skaładniki i troche cwiczyc ja jezdze na rowerku po godz lub 1,5 godz co drugi dzien i jak pisalam jem co na co mam praktycznie ochote tylko z umiarem i nic nie przytylam wiec prosze d.o.s.i.a "MOW ZA SIEBIE" bo wiczonie nie kazdy tyje Bejsi trzymam kciuki i wieze ze nie prztyjesz, wystarczy troche sie kontrolowac Pozdrawiam Odpowiedz Link
zuza_130 Re: najlepsza dieta 26.12.07, 12:54 Gdyby nie Wy, drodzy Forumowicze, wiele razy mialabym juz duuuuzego dola. Jestescie kochani. dzieki! Odpowiedz Link