Dodaj do ulubionych

Cała ...... prawda o R.Śl.

23.10.10, 22:24

Ksiądz profesor Tischner mówił, że górale mają trzy prawdy. Szmatławiec wydany przez ekipę wodza powinien się nazywać „Cała gó... prawda o Rudzie Śląskiej” /hepik sam profesor używał tego słowa/.
Można komentować brednie z każdej strony szmatławca. Ja na razie tylko o Międzynarodowej Giełdzie Towarowej. Czytając tłumaczenia prezydenta wstydziłem się, że może prezydent naszego miasta tak dziecinnie się tłumaczyć. Panie prezydencie czy naprawdę uważa pan wszystkich mieszkańców miasta za idiotów nie umiejących samodzielnie myśleć? Ja wiem, że kilkanaście tys. mieszkańców pan nabierze i zagłosują na pana. Ale nie wstyd panu?
Ja uważam, że jest to największa afera w naszym mieście od 10 lat.
Dlaczego nie odpowie pan na proste pytania? Tłumaczy pan wszystko kryzysem, a przecież dla wszystkich jest jasne, że spółka która samie siebie nazwała „Międzynarodowa Giełda” nigdy nie dostała koncesji na prowadzenie …giełdy. Od początku było widomo, że nieliczni na tym „interesie” zarobią a miasto straci kupę kasy. Jeżeli dwie z spółek założycieli /inkubator i park przemysłowy/ przez cały rok 2005 żyły z garnuszka miasta /nawet na wypłaty trzeba im było przelewać pieniądze/ i oficjalnie zanotowały duże straty to skąd nagle mieli żywą gotówkę na założenie tego dziwnego interesu? Wiadomo, ze otrzymali ogromne środki z budżetu miasta we wrześniu 2005, tylko pan wie /bo to były pańskie projekty uchwał/ że Rada dała je na konkretny cel a i zapisane to jest w uzasadnieniu. Jak to się stało i na czyje polecenie, że prezesi tych spółek wydali te pieniądze na inny cel. Gdzie był właściciel??? Dlaczego nie zawiadomił on prokuratury? Wiec jak to były /konkretnie/ z transferem pieniędzy?
A teraz słynny już par. 31 statutu MGT.
fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2400628,5,12,50340,skan13,skan13.html
Pan tłumaczy się, że 10 IMIENNYCH świadectw założycielskich zostało tam wpisane przez pomyłkę? Statut dużej spółki pisany przez kilku prawników był pomyłką??? Ależ prezydencie, jeszcze raz zapytam> Uważa nas pan za idiotów? Ale przyjmując pańskie tłumaczenie to rozumiem, że wszystkie nazwiska były pomyłką i tak naprawdę powinny być wpisane funkcje. Czyli nie Paweł Błażyca czy Tomasz Copp tylko prezes Parku i prezes Inkubatora. Tylko niech pan łaskawie wytłumaczy co powinno być napisane zamiast Tomasz Górski? Jaka funkcja? Bo jedynie co mogłoby być wpisane to „zięć prezydenta miasta”. I takie funkcje miały podnieś rangę spółki???
Na koniec takie małe sprostowanie. Tych tzw. 10 właścicieli IMIENNYCH świadectw założycielskich przez 10 lat mieli prawo do podziału czystego zysku!
Obserwuj wątek
    • g-48 Re: Rozmowa sznupy 333 z duchami 24.10.10, 00:06
      Panie prezydencie
      > czy naprawdę uważa pan wszystkich mieszkańców miasta za idiotów nie umiejących
      > samodzielnie myśleć? Ja wiem, że kilkanaście tys. mieszkańców pan nabierze i z
      > agłosują na pana. Ale nie wstyd panu?

Odwazny piesek !Odwazny!Ale wylez w koncu spod stolu i poszczekaj troche na prezydenta.
      Juz ci zech roz to wyeklerowol ze lon tych bzdzin w GW niy czyto.
      • zoro333 herr gregor kablowicz 24.10.10, 07:56

Twoja serdeczna przyjaciółka publicznie opisała jak to po zakablowaniu kolegów z solidarności musiałeś uciekać z kraju. Czego się bałeś IPN, prokuratury czy tylko tego, że za donosy do SB koledzy ci utną jaja?
        A prezyent sam poinformował, że czyta
        • zoro333 3 szmatławce 24.10.10, 09:40

Jak trzeba sikać po nogach ze strachu aby do walki wyborczej wystawić aż trzy szmatławce? Ja rozumiem, że nieudolność WR spowodowało, ze za nasze pieniądze /pomimo kryzysu/ urząd wydaje Kuriera jako drugą tubkę wyborczą. Ale wydanie „gó... prawdy” jest już oznaką paniki. A przydupasy prezia na forum krytykowali ukazanie się jedynej gazety opozycyjnej.
          • jagoda.15 Re: 3 szmatławce 24.10.10, 10:56
            zoro333 zgadzam się zdecydowanie! jak to mówią tonący brzytwy się chwyta:) ale już niedługo.
            • czytodobrze Re: 3 szmatławce 24.10.10, 12:09
              Albo jeszcze inaczej: tonący brzydko się chwyta
        • g-48 Re: Schnupo SBecka 333 24.10.10, 12:36
          > Twoja serdeczna przyjaciółka publicznie opisała jak to po zakablowaniu kolegów
          > z solidarności musiałeś uciekać z kraju. Czego się bałeś IPN, prokuratury czy t
          > ylko tego, że za donosy do SB koledzy ci utną jaja?
          > A prezyent sam poinformował, że czyta
          A przepraszam sznupo SBecka o jakiej przyjaciolce tu piszesz?
          Kargulu podejdz do plota i powiedz gdzies to stal jak inni walczyli za czasow SOLIDARNOSCI za nami/trzesac portkami/ czy przed nami/z pala w reku/czy tez byles z przedszkolanka zobaczyc Sile Narodu ZOMO?
          Ty mitu goroliku nie pociskaj flekow tylko odpowiadaj na pytania.
          • nick_na_raz Re: Schnupo SBecka 33 24.10.10, 13:24
            "Ale wydanie „gó... prawdy” jest już oznaką paniki."

Nijak tej paniki nie widzę. Widzę za to pstryczek w nos i złośliwy chichot dla obrzydliwie jednostronnej i szkalującej "Prawdy". Brawo za dystans, poczucie humoru i pomysł.
            • jagoda.15 panika 24.10.10, 14:35
              oj boi sie boi jeszcze nigdy tak się nie bał:) i Ty o tym najlepiej wiesz nick_na_raz.
              • niepokorna111 Re: panika 24.10.10, 14:57
                panika !!!Jagodo chyba w twoim wydaniu bo ostatnio coś bardzo się zrobiłaś aktywna, wszędzie popierasz swoją koleżankę .Ale rozumiem że nie masz innego wyjścia w końcu wybroniła cię z poważnej opresji będziesz jej musiała się wywdzięczać do konca życia .
                Pamiętaj że jej sukces wyborczy nie grozi, więc nie zapromonuje ci nowego stołeczka za zaslugi.
                • jagoda.15 Re: panika 24.10.10, 15:04
                  :) to że mam nick jagoda nie znaczy że mam tak na imię:) Ty masz nick niepokorna a jesteś pod pantofem prezia i bardziej pokorna i usłużna niż Ci się wydaje. Aktywna jestem tu od dawna w przeciwieństwie do ciebie, natnatki i nick na raz:) tworzycie takie towarzystwo wzajemne adoracji przy opluwaniu jednej osoby. Zresztą poza forum też jesteście jak sekta:) pozdrawiam jagoda.15 nie Jagoda.
                  • niepokorna111 Re: jagodo nie jagodo 24.10.10, 16:09
                    twoje wpisy wyrażnie wskazują pod czyim ty jesteś pantoflem i do czyjego towarzystwa adoracji należysz.
                    Ja mam to szczęście że nie mam już szefa nad głową i jestem niezależna od nikogo.
                    A że mamy demokracje to mogę mieć takie poglądy jakie mi się podoba nie muszę nikomu się podlizywać, natomiast krytykuję tych co za podatników pieniądze prą do kasy i wladzy choć wielkie z nich miernoty,zmieniają poglądy jak chorągiewki na wietrze byle się wybić i dorwać do żłobka
                    • jagoda.15 Re: jagodo nie jagodo 24.10.10, 17:04
                      w pełni się z toba zgadzam o dziwo:) ja też takich ludzi nie popieram. DLATEGO ANI JA ANI NIKT Z MOJEGO OTOCZENIA NIEZAGŁOSUJE NA OBECNEGO PREZYDENTA.
                    • rudafraszka Re: jagodo nie jagodo 24.10.10, 17:22
                      niepokorna111 napisała:
                      "...krytykuję tych co za podatników pieniądze prą do kasy i wladzy choć wielkie z nich miernoty,zmieniają poglądy jak chorągiewki na wietrze byle się wybić i dorwać do żłobka"
                      No niepokorna111 wyjątkowo dokładnie opisałaś obecnego prezydenta Rudy Ślaskiej - Ty chyba dość dobrze go znasz...
                      Dziękuję Ci za to, lepiej bym tego nie ujęła.

• niepokorna111 Re: jagodo nie jagodo 24.10.10, 17:47
                        jagodo i rudafraszko oczywiście że znam obecnego prezydenta przeciez mieszkam w rym mieście od urodzenia i pamiętam jego wszystkie kadencje, dlatego tez będę na niego glosować po raz kolejny z całą rodziną a jesteśmy rodziną wielopokoleniową i liczną.
                        Nie dziwi mnie fakt że ty i ruda fraszka na niego nie zagłosujecie , wy możecie głosować tylko na swoją pupilkę i dalej calowac jej stopy.Znając jednak jej skłonność do fobii i łez potrenujcie pływanie , nie będą to lzy szczęścia tylko wściekłości.
                        • greenrs2 Re: jagodo nie jagodo 24.10.10, 22:36
                          Mam takie nieodparte wrażenie, że nick_na_raz i niepokorna111 to jedna i ta sama osoba. I jest to bardzo pocieszające bo tych głosów "licznej i wielopokoleniowej rodziny" będzie o połowę mniej :)).
                          • jagoda.15 Re: jagodo nie jagodo 24.10.10, 22:52
                            greenrs2 ja mam podobne wrażenie:) od samego poczaku. No ale musimy zrozumieć skoro nikt nic dobrego nie pisze o preziu to bidna kobita dwoi sie i troi co by go piersią osłonić i dokopać od razu Pani Dziedzic. Próbuje kopac ile się da i nic. Niepokorna uważaj tylko żebyś przez przypadek z obydwu nóg naraz nie próbowała dokopać do możesz brzydko pierd...nąć o ziemię.A szkoda by było, mimo wszystko mam humanitarne odruchy:)
          • zoro333 herr kabel 24.10.10, 20:36

Herr kabel czyżbyś już nie pamiętał swojej przyjaciółki dana33. Jeżeli ona publicznie napisała, że byłeś kapusiem który zwiewał na zachód a ty nic nie zrobiłeś to jest to prawda?
            Jak byłeś kapusiem to o jakiej ty solidarności piszesz. Ja wiem, że ty w solidarności byłeś tej z 1981 ale wtedy to nie było żadne bohaterstwo chyba, że uznamy 10 mln Polaków za bohaterów. Nawet część tzw. działaczy wybranych zimą 1980 roku do władz to była grupa przypadkowa i karierowiczów np. ty. Potem SB internowała z klucza nie patrząc kto był rzeczywistym solidarnościowym działaczem a kto przypadkową szują. A po 13 grudnia to ty byłeś kablem. Wszystko na ten temat. A ja stałem hhii hha tam gdzie ty byś chciał być, gdyby nie donoszenie na kolegów. Jak pamiętam co roku w okolicach 13 grudnia jest u nas spotkanie internowanych i pokrzywdzonych przez stan wojenny. Ciekawe jakbyś tak przyjechał. Przecież by cię teraz już nie zlinczowali.
            • g-48 Re: herr kabel 24.10.10, 22:10
              Jak byłeś kapusiem to o jakiej ty solidarności piszesz. Ja wiem, że ty w solida
              > rności byłeś tej z 1981 ale wtedy to nie było żadne bohaterstwo chyba, że uznam
              > y 10 mln Polaków za bohaterów. Nawet część tzw. działaczy wybranych zimą 1980 r
              > oku do władz to była grupa przypadkowa i karierowiczów np. ty. Potem SB interno
              > wała z klucza nie patrząc kto był rzeczywistym solidarnościowym działaczem a kt
              > o przypadkową szują. A po 13 grudnia to ty byłeś kablem. Wszystko na ten temat.
              > A ja stałem hhii hha tam gdzie ty byś chciał być, gdyby nie donoszenie na kole
              > gów. Jak pamiętam co roku w okolicach 13 grudnia jest u nas spotkanie internowa
              > nych i pokrzywdzonych przez stan wojenny. Ciekawe jakbyś tak przyjechał. Przeci
              > eż by cię teraz już nie zlinczowali.
              Zapytalem sie gdzie stales w czasie strajkow?Przed nami za nami bo obok cie komuszku nie widzialem.
              Jak pamiętam co roku w okolicach 13 grudnia jest u nas spotkanie internowa
              > nych i pokrzywdzonych przez stan wojenny. Ciekawe jakbyś tak przyjechał. Przeci
              > eż by cię teraz już nie zlinczowali.
              Gdzie u nas?Bylem tylko raz na nieoficjalnym spotkaniu 25 lat po powstaniu SOLIDARNOSCI
              a na tych roznych spotkaniach to bam sie wstydzil stanac w jednym szeregu z dzisiejsza solidarnoscia.
              A teraz sznupo SBecka333 ktorys raz z kolei gdzie stales w latach 1980-81
              a)przed nami
              b)za nami
              c)z przedszkolem jako widz?
              Obok nas komuszku z pewnoscia nie stales!
        • g-48 Re: herr gregor kablowicz 24.10.10, 21:57
          Twoja serdeczna przyjaciółka publicznie opisała jak to po zakablowaniu kolegów
          > z solidarności musiałeś uciekać z kraju.

Na priva masz E-Mail adres do Dany33 i jej numer telefonu z naglowka korenspondencji.Napisz/zadzwon do niej to sie ucieszy tylko ja mam jej korenspondencje wydrukowana a ona bedzie falszowala z pamieci.Na FA jest jeden z Katowic ktory ja w Jerozolimie odwiedzil ,jezeli chcesz kontakt z nim to niestety nie wiem czy z takim chamem jak ty bedzie chcial korenspondowac.
          • rudafraszka Re: herr gregor kablowicz 24.10.10, 22:35
            Przepraszam, że się wtrącam, ale tak sobie pomyślałam, że jak ten ktoś z Katowic koresponduje z tobą g-48 - to już z każdym będzie chciał.
            g-48 Gorszego chama na tym forum od Ciebie nie ma!
            • g-48 Re: herr gregor kablowicz 24.10.10, 22:51
              Przepraszam, że się wtrącam, ale tak sobie pomyślałam, że jak ten ktoś z Katowi
              > c koresponduje z tobą g-48 - to już z każdym będzie chciał.
              > g-48 Gorszego chama na tym forum od Ciebie nie ma!
              A co mala zabolalo?A moze mi fraszko wskazesz ze gdzie ja bylem chamski?
              pl.wiktionary.org/wiki/chamski
              Zebys szukac dziecinko nie musiala.
            • greenrs2 Re: herr gregor kablowicz 24.10.10, 23:41
              O tym to już wszyscy na tym forum wiedzą... Ale ja myślę, że on mimo wszystko robi dobrą robotę. Wszak swoim poziomem reprezentuje poziom swoich stronników, w imieniu których tu występuje... A to czasem wystarczy by przekonać nieprzekonanych...
              • g-48 Re:zielony ludziku 25.10.10, 00:24
                O tym to już wszyscy na tym forum wiedzą...
                No a co maja te osiolki lewicy wiedziec?!
                Wszak swoim poziomem reprezentuje poziom swoich stronników, w
                > imieniu których tu występuje... A to czasem wystarczy by przekonać nieprzekona
                > nych...
                A jakie ja to stronnictwo reprezentuje bo sam nie wiem ale chetnie sie dowiem.
                Ale nie wmawiaj mi Zielony Ludku ze lewusow!

"I ten kto nie śpiewa dziś razem z nami;
                Ten jest przeciwko nam." Wladimir Majakowski
                Na wstepie ksiązki"Archipelag Gułag"
          • zoro333 Re: herr gregor kablowicz 25.10.10, 06:18
            Głupku ty nawet nie potrafisz przesłać maila. Posyłasz jakieś dwa linki do fotogazety, które na dodatek są uszkodzone.
            Oprócz opowiadania bajek fantastycznych nic już nie potrafisz zrobić?
            A wiesz, jak patrzę na ciebie to żałuję, gdzie wtedy stałem.
            Ale tak poważnie to na kogo donosiłeś do SB? Na Leona też?
            • g-48 Re: No widzisz sznupo333 25.10.10, 11:42
              Głupku ty nawet nie potrafisz przesłać maila. Posyłasz jakieś dwa linki do foto
              > gazety, które na dodatek są uszkodzone.
              Z poziomem rozwojowym jestes na poziomie Dany33 bo ona tez linka mojego otworzyc nie umiala i musial jej pokazac to jej syn.Potem sie jeszcze tym na forum chwalila.Poszukaj sznupo na FA jej wypowiedzi na ten temat.
              A wiesz, jak patrzę na ciebie to żałuję, gdzie wtedy stałem.
              > Ale tak poważnie to na kogo donosiłeś do SB? Na Leona też?
              Stales tam gdzie pani przedszkolanka.
              A Leon to jest specyfika sliskiego gorolika ale jak bedziesz z nim gadal to zapytaj sie go kiedy znowu bedzie Barborka z kopalni wynosil?
              • jozefosmenda Re: No widzisz sznupo333 25.10.10, 11:46
                Widzisz Gregor!
                Nie znasz Leona ale swoje musisz wtrącać!
                Jak kasper.
                • g-48 Re:Witaj komuszku 25.10.10, 17:51
                  Widzisz Gregor!
                  > Nie znasz Leona ale swoje musisz wtrącać!
                  > Jak kasper.
                  Nawet poznalem jednego menela o tym nazwisku.
            • waple Re: herr gregor kablowicz 25.10.10, 19:08
              Wy na tym forum dobijocie już do tych z Sejmu, ino jeszcze morderstwa brakuje! Takie dyskusje prowadzą do nikąd.
              • g-48 Re: Szanowny waplusiu 25.10.10, 20:07
                Wy na tym forum dobijocie już do tych z Sejmu, ino jeszcze morderstwa brakuje!
                > Takie dyskusje prowadzą do nikąd.
                Dyskusje?Probowalem tu dyskusje prowadzic z roznych dziedzin na powaznie z linkami dowodami ale to przedszkole nie widzi nic spoza swojego nosa.Mamy forum Ruda Slaska Fraszka(?!) mozemy miec tez Ruda Slaska-Humor
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka