zoro333
23.10.10, 22:24
Ksiądz profesor Tischner mówił, że górale mają trzy prawdy. Szmatławiec wydany przez ekipę wodza powinien się nazywać „Cała gó... prawda o Rudzie Śląskiej” /hepik sam profesor używał tego słowa/.
Można komentować brednie z każdej strony szmatławca. Ja na razie tylko o Międzynarodowej Giełdzie Towarowej. Czytając tłumaczenia prezydenta wstydziłem się, że może prezydent naszego miasta tak dziecinnie się tłumaczyć. Panie prezydencie czy naprawdę uważa pan wszystkich mieszkańców miasta za idiotów nie umiejących samodzielnie myśleć? Ja wiem, że kilkanaście tys. mieszkańców pan nabierze i zagłosują na pana. Ale nie wstyd panu?
Ja uważam, że jest to największa afera w naszym mieście od 10 lat.
Dlaczego nie odpowie pan na proste pytania? Tłumaczy pan wszystko kryzysem, a przecież dla wszystkich jest jasne, że spółka która samie siebie nazwała „Międzynarodowa Giełda” nigdy nie dostała koncesji na prowadzenie …giełdy. Od początku było widomo, że nieliczni na tym „interesie” zarobią a miasto straci kupę kasy. Jeżeli dwie z spółek założycieli /inkubator i park przemysłowy/ przez cały rok 2005 żyły z garnuszka miasta /nawet na wypłaty trzeba im było przelewać pieniądze/ i oficjalnie zanotowały duże straty to skąd nagle mieli żywą gotówkę na założenie tego dziwnego interesu? Wiadomo, ze otrzymali ogromne środki z budżetu miasta we wrześniu 2005, tylko pan wie /bo to były pańskie projekty uchwał/ że Rada dała je na konkretny cel a i zapisane to jest w uzasadnieniu. Jak to się stało i na czyje polecenie, że prezesi tych spółek wydali te pieniądze na inny cel. Gdzie był właściciel??? Dlaczego nie zawiadomił on prokuratury? Wiec jak to były /konkretnie/ z transferem pieniędzy?
A teraz słynny już par. 31 statutu MGT.
fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2400628,5,12,50340,skan13,skan13.html
Pan tłumaczy się, że 10 IMIENNYCH świadectw założycielskich zostało tam wpisane przez pomyłkę? Statut dużej spółki pisany przez kilku prawników był pomyłką??? Ależ prezydencie, jeszcze raz zapytam> Uważa nas pan za idiotów? Ale przyjmując pańskie tłumaczenie to rozumiem, że wszystkie nazwiska były pomyłką i tak naprawdę powinny być wpisane funkcje. Czyli nie Paweł Błażyca czy Tomasz Copp tylko prezes Parku i prezes Inkubatora. Tylko niech pan łaskawie wytłumaczy co powinno być napisane zamiast Tomasz Górski? Jaka funkcja? Bo jedynie co mogłoby być wpisane to „zięć prezydenta miasta”. I takie funkcje miały podnieś rangę spółki???
Na koniec takie małe sprostowanie. Tych tzw. 10 właścicieli IMIENNYCH świadectw założycielskich przez 10 lat mieli prawo do podziału czystego zysku!