Dodaj do ulubionych

Szanowni forumowicze

02.11.10, 07:08

Czy zauważyliście, że na wątkach na których lejecie się po gębie nie piszą pierwszo piętrowe nowalijki. Oni nie muszą bo niby „przyjaciele” Darka walą jak w bęben w Panią Grażynę. Free-wolny, przyjacielu, Janusz jest młodym początkującym samorządowcem i na pewno taka negatywna kampania nic mu nie da. On za rozbijanie nie dostanie stołka ani ryczki od Stani.
Porozumienie, SLD, RAŚ i PiS mają w Rudzie zupełnie inne elektoraty a głównym ich przeciwnikiem jest lista Rodzina Rudzka /taki drugi PO bis/. Wzajemne ataki, szczególnie niby Sldowców są jawną prowokacją. Kandydaci na prezydenta /oczywiście poza obecnym/ już się dawno dogadali a ich ekipy chcą się na forum wyrżnąć?
Wielu tu najpierw powtarza, że dość Stani i jego ekipy a potem niby tak cichaczem atakuje… współpracujący komitet. Idiotyczne. Darek Potyrała nie dostanie ani jednego głosu więcej jak jego „przyjaciele” będą atakować Panią Dziedzic i odwrotnie. Głosów można szukać tylko w jeszcze istniejącym elektoracie obecnego prezydenta.
Obserwuj wątek
    • sobal50 Re: Szanowni forumowicze 02.11.10, 07:56
      Tak to już jest że jak ktoś zaczyna kampanie swojego kandydata od ostrej krytyki wszystkich pozostałych i innych wartościowych, powszechnie szanowanych osób to skutek jest odwrotny
    • kapioh1 Re: Szanowni forumowicze 02.11.10, 08:02
      Szanowny Zoro, to wszystko prawda. Sytuacja jest jasna, mamy czterech poważnych kandydatów, reprezentujących poważne ugrupowania: Dziedzic, Potyrała, Wieszołek i Wystyrk- Benigier (podaję alfabetycznie). Mamy też jednego kandydata rodem z operetki, którego dziwne pomysły są kosztowne, niczym dekoracja do tandetnego przedstawienia, co to dało totalną klapę. To Andrzej Stania. Niektórzy patrząc na klapę i dekoracje mają niezły ubaw, my jednak będziemy musieli za to zapłacić. Pojawił się też destruktywny plankton wyborczy w postaci m.in. kandydata tak mało znanego, że nie wiadomo czy wogóle istnieje... Dlatego też ponawiam apel do tych poważnych- pokażcie, że umiecie działać wspólnie, albowiem polityka to gra zespołowa ! Wyborcy to docenią ! Tylko nie mnóżcie deklaracji w internecie. PAPIER się liczy Panie i Panowie. PAPIER.
      • amarian2 Re: Szanowni forumowicze 02.11.10, 09:50
        Popieram. Wspólna deklaracja pozostałych kandydatów pokazałaby wyborcom, że potrafią oni działać wspólne a w drugiej turze poprą tego kandydata który z nich się w niej znajdzie. Spowoduje to, że mieszkaniec będzie wiedział, że w I turze niezależnie na kogo będzie głosował to nie będzie to głos stracony.
        • sobal50 Re: Szanowni forumowicze 02.11.10, 10:09
          A mnie się marzy druga tura Potyrała kontra Dziedzic i głosujemy bez stresu
    • pererec Zgoda buduje, lecz opozycja nierówna 02.11.10, 10:50
      Zgadzam się, to prawda, że Stania czerpie z awantury między ugrupowaniami nowych kandydatów. Osobiście uważam, że powinna być zgoda i szacunek, na takie osoby mam zamiar oddać swój głos.

Niemniej - nie podoba mi się, że wśród dzisiejszych "oponentów" mamy wieloletnich współpracowników i jeszcze pół roku temu - wielkich przyjaciół pana Stani.
      Oddawanie głosu na tego typu ugrupowania ("platforma bis") nie jest zmianą - to w moim przekonaniu tylko efekt kosmetyczny - w dużej mierze ci sami niekompetentni ludzie pozostaną na swoich stanowiskach.

A i Stania - słynny z haków, które gromadzi - zachowa znaczne wpływy.

• w3c2 Re: Szanowni forumowicze 02.11.10, 11:32
      Do Zorro! Pan Free-wolny brutalnie atakuje głównie, choć nie tylko przedstawicieli lewicy, więc nie ma w tym nic dziwnego ,że ich sympatycy z nim polemizują. A wypowiadanie się na kogo i dlaczego się zagłosuje nie jest brakiem szacunku lub kampanią negatywną pani Dziedzic. Porozumienie, porozumieniem ale bez przesady. To nie wina zwolenników Potyrały że na forum znalazła się jakaś nawiedzona baba, która w swej nienawiści wkleja ciągle te same bzdury
      • zoro333 Re: Szanowni forumowicze 02.11.10, 11:59

W3c2 – ty popierając Darka nie atakowałeś Panią Grażynę, ale już inni „przyjaciele” to owszem np. waple. My mamy jedno zadanie. Skończyć ten układ Staniowski. I wszelkie wzajemne obrzucanie się błotem do tego nas nie przybliży. Na temat free-wolnego nie chcę się wypowiadać, mam nadzieję, że sam kandydat Janusz zabierze tu głos i wyprostuje wypowiedzi swoich „zwolenników”.
        Pererec – wszyscy dzisiejsi oponenci kiedyś mieli z Stanią mały „romans”. Nie ma takiego ugrupowania, które by od początku z nim walczyło. Więc jak dzielić oponentów. Ci którzy od niego odeszli 3 lata temu to dobrzy a ci co 0,5 roku to źli? Jak by spojrzeć na całe 10 lat rządów p[rezydenta to mogłoby się okazać, że ci co 0,5 roku temu jednak najdłużej go krytykowali i ostrzegali. Nie róbmy jaj. Ja wiem na kogo będę głosował w I turze i wiem na kogo w II. Choć nie znam nazwisk z II tury. Dziwne by to było gdybym dzisiaj popierając jednego kandydata atakował drugiego a w II turze oddałbym głos na niego bo akurat on przejdzie.
        • charlottesometimes1 Re: Szanowni forumowicze 02.11.10, 21:29
          "Sytuacja jest jasna, mamy czterech poważnych kandydatów, reprezentujących poważne ugrupowania: Dziedzic, Potyrała, Wieszołek i Wystyrk- Benigier"
          O panie Dziedzic nie będę pisać, bo nie ma się co powtarzać. Ale żeby Wesołka-Wieszołka nazywać poważnym kandydatem?? Wiesz co, gdyby to komitet wyborczy obecnego prezydenta wysyłał durne sms-y o tym, czy komuś stanie bądź nie stanie, to byłaby tu burza z piorunami, ale jak ktoś inny błaznuje, to nie razi?
          Pozostałej dwójki nie znam. Daj Bóg, żeby byli normalniejsi.
          • w3c2 Re: Szanowni forumowicze 02.11.10, 22:13
            Durne to fakt, ale jak się pan Prezydent z panem Rózgą ucieszyli z sms'a , w końcu mogli odegrać skrzywdzonych i oburzonych podłością kontrkandydatów w tvs , no i mają w końcu swój rudzki wielki konflikt PO PIS ( kto nie widział polecam)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka