Dodaj do ulubionych

sfera tv - oti

30.01.11, 08:50

sferatv.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=68&Itemid=63&nr=6
Coraz ciekawsza jest ta sfera polityki.
Na początek szokująca wypowiedź radnego Stani, że poręczenie kredytu na Oti było tylko na „…tą koncepcję, na ten park, na ten projekt…” i nie ma odwrotu od tego projektu. Jeżeli w samej uchwale RM dot. poręczenia nie ma żadnych narzuconych ograniczeń, to skąd ta wypowiedz Andrzeja Stani? Rozumiem, że brak możliwości zmian /według wypowiedzi Stani/ wynika z innych dokumentów i umów? Tym zasadniej brzmi wniosek o ujawnienie wszelkich dokumentów dotyczących inwestycji OTI!
Zabawna jest także wypowiedź Stani, że „Właściwy czas do inwestowania jest czas kryzysu”. Nie wiem dlaczego nasz radny nie jest głównym doradca Tuska, bo on sam i jego ekipa cały czas tłumaczą coś zupełnie odwrotnego. Przecież wstrzymanie setek inwestycji w tym drogowych /jak to tłumaczą partyjni szefowie Stani/ wynika z kryzysu. Ciekawe, że te genialne teorie radnego nie są popularne w Europie. Może trzeba je nagłośnić, jak tą wypowiedź o Smoleńsku?
Pytanie do radnego Osmendy. Jak się dowiedziałem z sfery polityki jest możliwość utworzenia Klubu Radnych Lewicy. W jakim składzie?
Obserwuj wątek
    • g-48 Re: sfera tv - oti 30.01.11, 19:08
      Pytanie do radnego Osmendy. Jak się dowiedziałem z sfery polityki jest możliwoś
      > ć utworzenia Klubu Radnych Lewicy. W jakim składzie?
      Siedzisz przy nim to sie go zapytaj bezposrednio a nie cyrkuj tu na forum bo cie posadze na rowerek bez siodelka.
      Nie wiem czy do was dotarlo jak Rowerek opisywal "biedote tych geszefciarzy"? Zostal on nalezycie postawiony na bacznosc przez Stanie co jednak na minus stawia go ze pod koniec mu nerwy puscily ale siedzac przy takim wazeliniarzu i cyniku jak Domzalski bylo to usprawiedliwione.
      • terminator_2 Re: sfera tv - oti 30.01.11, 21:11
        Z. Domżalski miał w tym programie rozdwojenie jaźni. Z jednej strony ganił rząd za oszczędności a z drugiej chwalił Panią Prezydent za oszczędności. Co za konsekwencja... godna wybitnego polityka.
      • hrabina_0 Re: sfera tv - oti 31.01.11, 07:09
        Andrzeju wreszcie przydałaby się Panu emerytura. Czas odpocząć.
        g-48 napisał:

> Pytanie do radnego Osmendy. Jak się dowiedziałem z sfery polityki jest możliwoś
        > > ć utworzenia Klubu Radnych Lewicy. W jakim składzie?
        > Siedzisz przy nim to sie go zapytaj bezposrednio a nie cyrkuj tu na forum bo ci
        > e posadze na rowerek bez siodelka.
        > Nie wiem czy do was dotarlo jak Rowerek opisywal "biedote tych geszefciarzy"? Z
        > ostal on nalezycie postawiony na bacznosc przez Stanie co jednak na minus stawi
        > a go ze pod koniec mu nerwy puscily ale siedzac przy takim wazeliniarzu i cynik
        > u jak Domzalski bylo to usprawiedliwione.
      • hrabina_0 Re: sfera tv - oti 31.01.11, 07:20
        Andrzeju, a może tak już by Pan na emeryturę poszedł ??

g-48 napisał:

> Pytanie do radnego Osmendy. Jak się dowiedziałem z sfery polityki jest możliwoś
        > > ć utworzenia Klubu Radnych Lewicy. W jakim składzie?
        > Siedzisz przy nim to sie go zapytaj bezposrednio a nie cyrkuj tu na forum bo ci
        > e posadze na rowerek bez siodelka.
        > Nie wiem czy do was dotarlo jak Rowerek opisywal "biedote tych geszefciarzy"? Z
        > ostal on nalezycie postawiony na bacznosc przez Stanie co jednak na minus stawi
        > a go ze pod koniec mu nerwy puscily ale siedzac przy takim wazeliniarzu i cynik
        > u jak Domzalski bylo to usprawiedliwione.
    • terminator_2 Re: sfera tv - oti 30.01.11, 20:52
      Zoro myśli, że jak na rowerku założy maskę to go nie poznać. I piękny ma dopisek... "dość Stania w miejscu". No fakt.. przy nowej ekipie ruszymy jak ferrari. Już zapowiadają, że nic nie mogą zrobić. Na razie potrafią tylko narzekać i zwalniać. Ale w tym przynajmniej są dobrzy.
      • wer-sus Re: sfera tv - oti 30.01.11, 21:04
        terminator_2 napisał:
        Na razie potrafią tylko narzekać i zwalniać. Ale w tym przynajmniej są dobrzy.

www.newsweek.pl/artykuly/zdjecie/zoom/demonstracja-w-obronie-gornictwa-w-rudzie-slaskiej,61628
        W nawiązaniu do zwolnień, pamiętacie kto dumnie kroczył z transparentem? No tak ale było przecież PRZED wyborami...
    • w36 Re: sfera tv - oti 31.01.11, 09:20
      zoro333 napisał:

> Na początek szokująca wypowiedź radnego Stani, że poręczenie kredytu na Oti był
      > o tylko na „…tą koncepcję, na ten park, na ten projekt…”
      > ; i nie ma odwrotu od tego projektu.

Widziałem. Arogancka postawa na maksa. Jeszcze wielkie pretensje i pyskowanie m.in. na media że nie stosują propagandy sukcesu. I pretensje że jemu się wypomina złe postępki.
      Tu praktycznie nie powiedział nic konstruktywnego tylko się w niesmaczny sposób tłumaczył.

Na temat Oti, na dzisiejszy stan wiedzy, to oczywiste bzdury. Ale cóż ma mówić? Że świadomie podłożył miastu tą padlinę? Bić się w piersi? Teraz nie ma wyjścia, musi brnąć, tym bardziej że jego interesy są już są o wiele mniej bezpieczne. Jak coś się poślizgnie to będzie pierwszym winnym.
      • hepik1 Re: sfera tv - oti 31.01.11, 09:59
        Tak ogólnie na kanwie tej dyskusji...intelektualnie kiepsko,natomiast werbalnie to już tragedia.
        Dotyczy ,niestety, i starej, i nowej ekipy.
        • waple Re: sfera tv - oti 31.01.11, 15:06
          Czytając wypowiedzi forumowiczów, dochodzę do wniosku,że podnosimy ręce i koniec.Ale moim skromnym zdaniem nie tędy droga.Stara władza wiedziała na czym stoi a i nowa jak nie wiedziała to się już chyba dowiedziała.A teraz czas na działanie, program naprawczy i do przodu.Życie toczy się dalej i oczekujemy już działań w tym kierunku.Kto stoi w miejscu ten się cofa i miejmy tego świadomość.Pozdrawiam.
      • zoro333 Re: sfera tv - oti 31.01.11, 10:17

Arogancka postawa, owszem. Mnie jednak ciągle interesuje, na jakiej podstawie radny Stania głosi tak zdecydowane opinie, jeżeli w samej uchwale o poręczeniu nie ma żadnych zastrzeżeń.
        Terminator, chyba nie oglądałeś tego samego programu. Bo ja widziałem i słyszałem jak Stania chwali budżet przygotowany przez panią prezydent a atakuje rządzących, którzy okradają Śląsk. Czyżbym się mylił, ale wydaje mi się, że od 4 lat rządzą /i ten Śląsk okradają/ koledzy partyjni radnego Stani.
        Więc kto to ma rozdwojenie jaźni?
        • w36 Re: sfera tv - oti 31.01.11, 10:35
          zoro333 napisał:

> Mnie jednak ciągle interesuje, na jakiej podstawie r
          > adny Stania głosi tak zdecydowane opinie, jeżeli w samej uchwale o poręczeniu n
          > ie ma żadnych zastrzeżeń.

Widocznie gdzieś pojawiła się jakaś koncepcja racjonalnego uratowania kredytu w inny sposób, by nie utopić go w Oti. Stania coś wspomina o salach gimnastycznych i czterech basenach. No i Stania wygaduje że nie można. Bo nie można.
          Podejrzewam że tu konkretnie Stania przemawia w imieniu lobby aquaparkowego, któremu oczywiście takie rozwiązanie jest bardzo nie na rękę. Choćby pierwszy z brzegu: Schick.
          • zoro333 Re: sfera tv - oti 31.01.11, 10:51

Też mi się wydaje, że radny Stania za wszelką cenę pruje uratować pomnik swoich rządów, szczególnie jeżeli dodamy inne wypowiedzi radnego – o braku kontaktów z prezes spółki basenowej lub możliwości zaoszczędzenia w tym roku kwoty poręczenia.
            Może rzeczywiście nowa ekipa pracuje nad innymi pomysłami.
            • w36 Re: sfera tv - oti 31.01.11, 20:26
              zoro333 napisał:

>
              > Też mi się wydaje, że radny Stania za wszelką cenę pruje uratować pomnik swoich
              > rządów

No ale czy tak istotne są dla Rudzian osobiste motywacje Stani? Może nie są tak "romantyczne".
              Ale przynajmniej widzimy jak są to silne motywacje, skoro decyduje się wypowiadać publicznie tak naiwne wykręty.

Stania mówił że koło 20 milionów już zostało z kredytu ruszone i strata tej kwoty ma być według niego jednoznacznym argumentem za kontynuacją. A to bzdura. Jako była osoba wykonująca prawa właścicielskie, wie doskonale że sama spółka basenowa ocenia nierentowność Oti na kilkukrotność tej kwoty. Czyli przerwanie tych wydatków nawet w założeniu straty tej podanej kwoty, wobec przewidywanych strat jest w tej chwili jak najbardziej ekonomicznie uzasadnione.

Także jakieś jego gadki że w tym roku bank wspaniałomyślnie nie domaga się raty, też jest argumentem wyłącznie dla naiwnych. To czego się nie zapłaci teraz, bank weźmie później.

Poziom merytoryczny argumentów Stani żenujący. Z tym że jego, powiedzmy, opozycja też nie sprawia szczególnie budującego wrażenia.
        • terminator_2 Re: sfera tv - oti 31.01.11, 12:05
          Mnie Zoroku interesuje co nowa władza ma do powiedzenia. Na razie potrafi tylko lamentować i zapomina co obiecywała. Przez całą kadencje będzie tylko wytykać błędy poprzednikowi bo nie ma nic innego do zaproponowania. A program oglądałem...i o potrzebie męskich decyzji w rządzie też słyszałem a wypowiadał to Pan Z.D. Stani nie będę oceniał bo nie głosowałem na niego. Bardziej mnie interesuje bezradność nowych władz. OdNowa nabiera barwy zwolnień i braku kompetencji... wystąpień podpuszczonych młodych radczyń, które czują się jak celebrytki a nie jak przedstawicielki mieszkańców... i co najgorsze... bufonady w koalicji.
        • stp2010 Re: sfera tv - oti 31.01.11, 14:23
          zoro333 napisał:

> Terminator, chyba nie oglądałeś tego samego programu. Bo ja widziałem i słyszał
          > em jak Stania chwali budżet przygotowany przez panią prezydent a atakuje rządzą
          > cych, którzy okradają Śląsk
          Najpierw wyjaśnienie dla tych co nie czytają uważnie forum zoro333 jak tu nadal piszą to nie jest Radny Z.D, ale jak było wielokrotnie wyjaśniane pan były radny Marian S.
          Tak w ogóle P.Marianie zmiana regulaminu RM może była podyktowana tym, aby AS założył klub radnych Związku G. gdyż PO naciska aby odszedł i dalej nie dołował PO w sondażach, bo co będzie gdy Pani G.D. tak jak zapowiadała upubliczni dokument otwarcia.
          • g-48 Re: stp2010 31.01.11, 20:39
            Najpierw wyjaśnienie dla tych co nie czytają uważnie forum zoro333 jak tu nadal
            > piszą to nie jest Radny Z.D, ale jak było wielokrotnie wyjaśniane pan były rad
            > ny Marian S.
            Nie jest zoro rowerkiem to nie jest tez mariankiem bo za gleboko siedzi w dzisiejszym gnojowisku.
            Przestancie w koncu mieszac te karty tylko wylozcie je na stol.
        • g-48 Re: No przynajmniej to zauwazyles! 31.01.11, 15:01
          Bo ja widziałem i słyszał
          > em jak Stania chwali budżet przygotowany przez panią prezydent a atakuje rządzą
          > cych, którzy okradają Śląsk. Czyżbym się mylił, ale wydaje mi się, że od 4 lat
          > rządzą /i ten Śląsk okradają/ koledzy partyjni radnego Stani.
          > Więc kto to ma rozdwojenie jaźni?
          A rozdwojenie jazni to ty masz sroczku333milimetrowy bo nie zauwazasz ze Stania dokladnie obwinil wladze krajowe za mizerie w samorzadach i to ci w twoje wunskie ramki nie pasuje!
          • stp2010 G48 01.02.11, 15:36
            Synek tak jak pisze Pan Osmenda większego półgłówka i analfabety na tym forum ze swieczką szukać. Żal mi cię chłopie i dobrze że tak daleko mieszkasz.
            • g-48 Re:Uklony dla swity Os mendow 01.02.11, 16:41
              Synek tak jak pisze Pan Osmenda większego półgłówka i analfabety na tym forum z
              > e swieczką szukać. Żal mi cię chłopie i dobrze że tak daleko mieszkasz.
              Wez se halogena bo ze swieczka to mozesz chodzic jak znowu komuna bedzie przy wladzy.
              A kaj jo to miyszkom ze myslisz pinczerku ze daleko?
    • anianbytom Re: sfera tv - oti 31.01.11, 10:22
      Ja nie rozumiem tego ciągłego ataku na Oti.Prócz takich którzy mają tylko aspiracje na M2 i moczenie nóg w misce są też tacy co chcą z tego kompleksu skorzystać.
      • zoro333 Re: sfera tv - oti 31.01.11, 10:37

Aniu wszyscy chcą skorzystać z pięknego Aquaparku. A ty, dlaczego nie masz najnowszego mercedesa?
        Problem nie w tym kto chce czy nie chce OTI, ale w tym czy nas jako miasto na nie stać? Normalnie cały cykl takiej inwestycji zamyka się w trzy lata, u nas trwa już ponad 7 lat. To my poręczamy całość inwestycji i najprawdopodobniej będziemy to przez następne 25 lat spłacać.
        A ponieważ budżet jest jednym workiem, więc jak przez 7 lat finansujemy OTI to nie ma pieniędzy na inne zadania /przedszkola, drogi, oświetlenie, itd./.
        PROSTE?
        Jeżeli dodamy do tego, że od początku dokumenty są utajniane, dwóch partnerów /podobno bardzo dobre firmy według wypowiedzi ówczesnych władz/ nagle rozwiązuje z nami umowę, kupujemy grunt, który moglibyśmy mieć bezpłatnie. Czyż nie za dużo „dziwnych” wpadek wokół tej inwestycji?
        I na koniec trzeba wyraźnie powiedzieć, jeżeli chcę mieć Aquapark to ja Ania rezygnuję z takich i innych inwestycji czy usług.
        • anianbytom Re: sfera tv - oti 31.01.11, 10:41
          Nie mam mercedesa bo wolę Q7.Ale myślałam,że to już wiesz.Pozdrawiam.
          • zoro333 Re: sfera tv - oti 31.01.11, 10:49

Aniu, takim wozem dojedziesz szybciej do każdego innego Aquaparku. Nie trzeba więc dalej zadłużać miasta na twoje „moczenie nóżek”. Pozdrawiam.
            • anianbytom Re: sfera tv - oti 31.01.11, 11:22
              Oczywiście,że dojadę wygodnie,ale szkoda mi na to czasu.Jak usłyszę o radykalnych cięciach finansowych w Radzie Miasta,to uwierzę w ten opisywany kryzys i w to,że nasi kochani radni mają na celu tylko dobro naszego miasta,a nie swoich portfeli.Ten płacz wynika raczej z braku pomysłu na miasto.Nowa władza doskonale wiedziała jaka czeka ją sytuacja i dziś oczekiwałam bym bardziej chwalenia się sukcesami naprawy niż ciągłego lamentowania.
              • terminator_2 Re: sfera tv - oti 31.01.11, 12:13
                Masz rację Aniu. Ten ciągły lament i narzekanie jest podobno typowa dla Polaków ale tego co opowiada nowa władza nie da się słuchać. Była nadzieją dla mieszkańców a staje się gderającą egzekutywą. Nie potrzeba nam propagandy sukcesu ale wiary w to, że da się z tego wyjść. Ale jak się nie ma pomysłu na sukces i spełnienie obietnic wyborczych to najlepiej mówić " to nie my... to ONI).
                • nick_na_raz Re: sfera tv - oti 31.01.11, 21:25
                  Nie na temat OTI, niemniej jednak na temat - panie prezydencie, nie rozczarował mnie pan z tym spokojnym ustosunkowaniem się do rewelacji na temat nagłych zachorowań poszczególnych osób wymienionych przez radnego ZD.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka