Dodaj do ulubionych

Przypominam wszystkim o tym, że:

08.05.11, 14:50
1. Spokojnie zagłosuję na PIS w następnych wyborach bo to najodpowiedniejsza partia.
2. Nie zagłosuję na PO, bo się zachowują gorzej niż Gierek ze swymi komuchami. Nie ubliżając miejscowemu znanemu Godulskiemu komuchowi. Zadłużyli kraj i Rudę Śląską jak dzieci które bawią się w bank. Podwyżki są przez nich, (podwyżak wat, główny czynnik) nie są nawet zdolni do tego się przyznać zwalając na innych. Zabrali emerytury przedwczesne jednym, a nie wzięli tym co powinni ( mundurowi którzy pierdzą tylko w stołki), traktóją Polaków jak chłopów folwarcznych.
3. Nie zagłosuję na RAŚ, bo pokazują, że są nie godni Ślązaka. To wstyd dla Śląska.

Takie jest moje zdanie i mam w nosie jak się to komuś nie podoba!
Obserwuj wątek
    • pallikot [...] 08.05.11, 21:22
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • kry-stian Do Hynio 08.05.11, 21:41
      Masz do tego pełne prawo i nikt Ci tego nie zabierze.
      Lepiej by jednak było Hynio, żebyś potrafił więcej napisać dlaczego zagłosujesz na PIS... bo na razie piszesz tylko dlaczego nie zagłosujesz na inne partie.
      Pozdrawiam
      • volwer Re: Do Hynio 08.05.11, 22:45
        głosuj na kogo chcesz..nam wody z mózgów nie zrobisz.
        • 1802ef Re: Do Hynio 09.05.11, 21:38
          nie trzeba, już wom zrobili.Ja też będę głosować na PIS,bo za ich rządów były przynajmniej godne waloryzacje rent i emerytur, a za PO nawet dodatki za niepełnosprawność od 4 lat są niewaloryzowane,spróbuj za 153 zł zapewnić dzecku niepełnosprawnemu chociażby tylko pampersy,o reszcie nie wspomnę,a do pracy iść nie mogę,bo kto się dzieckiem zajmnie.
      • hynio59 Re: Do Hynio 10.05.11, 15:57
        Powód zasadniczy do głosowania na PIS to ten, że nie zabrali mi emerytury, gdy rządzili, nie odważyli się na ten krok. PO mi zabrało. Słusznie zapracowane pieniądze, zniszczone zdrowie. Nie oszukiwali narodu i mnie obiecankami. Gdy się źle dział byli na tyle odważni, że podali się do dymisji. PO odwrotnie, przyspawając się do stołków pokazuje jak "zależy" im na narodzie. Pokazują się jak ludzie, nie jak wykształciuchy POwskie typu Niesiołowski. Przykład, proszę bardzo. Wystarczy spojrzeć na działania nieboszczki p. M. Kaczyńskiej w Japonii, gdzie pokazała się w kimono z szacunku dla Japonii. Wyśmiano ją jak mutanta, a to nie ludzkie, nie powiem już kto! itp.
        • greenrs2 Re: Do Hynio 10.05.11, 21:32
          "Gdy się źle działo byli na tyle odważni, że podali się do dymisji"
          - no to masz dość rewolucyjną definicję odwagi. Odważnie głosuj na swoich ulubieńców!
          • hynio59 Re: Do Hynio 11.05.11, 16:19
            A co, oszustwa Tuska mam nazywać odwagą?
    • g-48 Re: hynio pamietaj 09.05.11, 21:48
      www.youtube.com/watch?v=9d4jjrKNn4A&feature=grec_index
      Ze teraz bedzie bardzo trudno wprowadzic parowoz na wlasciwy tor.
      Gra jest warta swieczki:
      www.youtube.com/watch?v=9d4jjrKNn4A&feature=grec_index
      Jest tego 5 odcinkow.
      • jankolodziej Re: hynio pamietaj 10.05.11, 15:13
        Kiedy PiS przejmie pełnię władzy, nagle w cudowny sposób przybędzie wszystkim obywatelom pieniędzy. Cudowny, bo nikt nie straci pracy, zwaloryzuje się wszystkie świadczenia, wreszcie będzie porządek w jednolitym narodowo Państwie. Kibole, złodzieje złomu, żebracy i inni nieszczęśnicy umrą śmiercią naturalną, za ich dusze pomodli sie papa Rydzyk z zacnym gronem słuchaczy. Znikną kolejki do stuprocentowo darmowej służby zdrowia. A słynny brat słynnego brata wystara sie o jego beatyfikację. Na "rynku" w Nowym Bytomiu złożymy mu wotum wdzięczności pod pomnikiem Jarosława Wielkiego.
        • volwer Re: hynio pamietaj 10.05.11, 15:47
          to raczej może być pomnik Grazi Spadkobierczyc i Zbynia Wodolejcy...

jak ich PJN oleje a PIS przytuli.
        • hynio59 Re: hynio pamietaj 10.05.11, 15:59
          Za PO przybyło. Ale obietnic! Umyj oczka.
        • 1802ef Re: hynio pamietaj 10.05.11, 16:52
          janiekołodzieju, więcej szacunku dla zmarłych ,jak im nie ofiarujesz modlitwy to wszyskie pomniki są do niczego, a nad trumną pochyl się z szacunkiem .Dla wielu ci ludzie mogą być wzorem dobrej kochającej się rodziny co my Ślązacy wysoko cenimy i z tego jesteśmy znani.Nikt nie liczy na cud, bo ten nad Wisłą zdarzył się tylko raz,chociaż Tusk wmawia nam
          drugi pt."zielona wyspa na tle czarnej Europy",zapewniam cię,że wolałabym być poza tą zieloną plamą,bo tam ( w całej UE) leki są refundowane,szczególnie te ratujące życie,czy ratujące wzrok.u nas i tylko u nas lek z wyboru na AMD kosztuje jedna iniekcja 4000zł(cztery tysiące),najmniej musisz wziąsć 4, a prawidłowo po 1 zastrzyku co m-c. do końca życia . Stać by cię było na to ?Nie, no to masz drugie wyjście: nie zobaczyć więcej słońca,żony czy dzieci.Raj w Srodku Europy tylko głosować na PO bo Kopacz jest najlepszym ministrem zdrowia i wie ja się pozbywać chorych ludzi.
          • jankolodziej Re: hynio pamietaj 10.05.11, 17:36
            "Nikt nie liczy na cud'
            hynio59 liczy.
            Co do PO, podzielam Twoje zdanie. Sam też "mam na pieńku" z resortem pani Kopacz, ile utrzymanie członka rodziny w zdrowiu kosztuje wiem dobrze.
        • waple Re: hynio pamietaj 10.05.11, 17:50
          jankolodziej napisał:

> Kiedy PiS przejmie pełnię władzy, nagle w cudowny sposób przybędzie wszystkim o
          > bywatelom pieniędzy. Cudowny, bo nikt nie straci pracy, zwaloryzuje się wszystk
          > ie świadczenia, wreszcie będzie porządek w jednolitym narodowo Państwie. Kibole
          > , złodzieje złomu, żebracy i inni nieszczęśnicy umrą śmiercią naturalną, za ich
          > dusze pomodli sie papa Rydzyk z zacnym gronem słuchaczy. Znikną kolejki do stu
          > procentowo darmowej służby zdrowia. A słynny brat słynnego brata wystara sie o
          > jego beatyfikację. Na "rynku" w Nowym Bytomiu złożymy mu wotum wdzięczności pod
          > pomnikiem Jarosława Wielkiego.
          >
          Kiedy PiS przejmie władzę to może będzie lepiej. Po co szukać daleko, po kim ta nasza władza i te problemy i wszystko.Pracy nikt nie straci jak się zacznie inwestować i rozwijać a nie bezmyślnie zadłużać i tu muszę zaznaczyć,że jestem bezpartyjny, ale mam szeroko oczy otwarte i widzę co się dzieje.Zdejmij klapy z oczu,bo to już nie klapki. Sł. zdrowia w 100% bezpłatna, gdzie Ty się chowasz, każdy płaci składki, ja już od 45 lat, byłem raz w szpitalu, czyli albo coś wypiłeś, albo coś z tobą nie tak.Dług wewnętrzny i zewnętrzny, bezrobocie gigantyczne, głodne dzieci w szkołach głodne, gdzie Ty żyjesz.Gdzie te Japonie, Irlandie, zielone wyspy, miliony obiecane, dla wszystkich z prywatyzacji, oby żyło nam się lepiej, wszystkim i wiele, wiele innych obiecanek, cacanek. No i te zmuszanie młodych wykształconych Polaków do emigracji, kto spłaci te długi, no kto?Szkoda czasu na te argumenty, skoro tego nie widzisz!
          • jankolodziej Re: hynio pamietaj 10.05.11, 19:38
            Zawsze będzie jakiś PiS czy PO. Zawsze ktoś będzie szukał głosów na "marszach równości" czy w pokątnych gabinetach ginekologów. Zawsze będzie dużo obiecywania. Jedyna możliwość odcięcia się od tego to autonomia regionów. Minimum ekonomiczna. I żeby było jasne: dla mnie najgorszy scenariusz to dalsze rządy PO albo koalicji PiS-SLD. Wielu krzyczy, że autonomia to kolejny rozbiór Polski. Ja twierdzę, że stan obecny to już od dawna rozkład Polski.
            • waple Re: hynio pamietaj 11.05.11, 10:26
              jankolodziej napisał:

> Zawsze będzie jakiś PiS czy PO. Zawsze ktoś będzie szukał głosów na "marszach r
              > ówności" czy w pokątnych gabinetach ginekologów. Zawsze będzie dużo obiecywania
              > . Jedyna możliwość odcięcia się od tego to autonomia regionów. Minimum ekonomic
              > zna. I żeby było jasne: dla mnie najgorszy scenariusz to dalsze rządy PO albo k
              > oalicji PiS-SLD. Wielu krzyczy, że autonomia to kolejny rozbiór Polski. Ja twie
              > rdzę, że stan obecny to już od dawna rozkład Polski.
              Tylko przyklasnąć, samostanowienie ekonomiczne, w ramach autonomii, inaczej nas wykończą, powstańcie k...... itd.Ale autonomia z rozwagą, trzeba pamiętać co się stało w poprzedniej kadencji, zadłużanie bez opamiętania i są efekty. Jak pożyczka to na inwestycje, pewne inwestycje, aby pieniądz, robił pieniądz. Chyba to znamy i wiemy jak to jest z budżetem domowym. Nie biorę pożyczki na piękną wannę a jutro zęby w ścianę.
            • g-48 Re:Tu sie zdziebko nie zgadzamy. 11.05.11, 18:24
              Fakt ze teraz bedzie trudniej szybko wyjawic machloje z okraglego stolu ale zobacz na te wszystkie wielkie zaklady pracy gdzie wiecej jest prezesow spolek i spoleczek niz pracownikow.
              Byl czas ze moglo nastapic "mocne uderzenie" gdy PiS z PO (wtedy wydaje mi sie jeszcze nie takie zepsute) przejac wladze i wtedy z pewnoscia poszly by rozliczenia z majatkow wykradzionych po 1989 roku , ale wtedy Rokitka chcial wladzy a dostal kopniaka ze zmyl sie z sceny politycznej a szkoda bo wtedy mozna bylo rzp....c tych gospodarzy majatku spolecznego. I jak zwykle zeby nie byc goloslownym to pare linkow:
              www.youtube.com/watch?v=cliE3w3OY48&feature=related
              www.youtube.com/watch?v=rlWTr6AQzhI&feature=related
              www.youtube.com/watch?v=XFjqcVQDsk0&feature=related
              No i wlasnie jak TVP pieknie wyczyscila inaczej myslacych Wildsteina, Pospieszalskiego i Anity Gargas no i moze jeszcze na koncu:
              www.youtube.com/watch?v=RXD17mH8d78&feature=related

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka