Dodaj do ulubionych

Dziedzic kontra Skowronek

09.05.11, 15:33
Pani Prezydent publiczne zarzuca swojej byłej przełożonej, byłej wiceprezydent Rudy Śląskiej zachowanie nie etyczne.
Powodem tak negatywnej oceny Pani Aleksandry Skowronek jest fakt pobrania należnej odprawy na okoliczność odwołania z stanowiska wiceprezydenta Rudy Śląskiej.

Smaczku sprawie dodaje fakt, że suflerem w tej sprawie Pani Prezydent jest domżalski (z małej celowo).

Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • volwer Re: Dziedzic kontra Skowronek 09.05.11, 18:08
      a co ma odprawa do etyki?
      a jak sie do tego ma odszkodowanie za zwolnienie z pracy?
      • zajec_pagadi Re: Dziedzic kontra Skowronek 09.05.11, 18:24
        Zbyniek Konowalski może w tej sprawie być suflerem ponieważ fasował przez ustawowy czas zasiłek dla bezrobotnych. I wiem, że robił to bez zbytniego obrzydzenia. Sztaudynger to przewidział i rzekł w te słowa:"Któż wkłada wieniec laurowy na kapuściane głowy".
        • volwer Re: Dziedzic kontra Skowronek 09.05.11, 19:09
          zajec_pagadi napisał:

> Zbyniek Konowalski może w tej sprawie być suflerem ponieważ fasował przez ustaw
          > owy czas zasiłek dla bezrobotnych. I wiem, że robił to bez zbytniego obrzydzeni
          > a. Sztaudynger to przewidział i rzekł w te słowa:"Któż wkłada wieniec laurowy n
          > a kapuściane głowy".

nie masz racji ,Zbynio krzywił sie strasznie i był zniesmaczony że zasiłek taki mały...a rowery wymagają tylu inwestycji.
          • waple Re: Dziedzic kontra Skowronek 09.05.11, 20:17
            Pieniądze nie śmierdzą, ale kto ustalał te odprawy i ich wysokość? Rączka rączkę myje. A wy sobie możecie! Tyle i aż tyle.
            • nick_na_raz Re: Dziedzic kontra Skowronek 09.05.11, 20:48
              bytom, ty tak poważnie? chciałoby się powiedzieć "nie do wiary", gdyby nie to, że ten zwrot od grudnia już zdążył się zdewaluować.
              ach ten kali i jego krowy;) to jednak ponadczasowy system wartości i jak ochoczo ostatnio reprezentowany w naszym mieście!
              • 1802ef Re: Dziedzic kontra Skowronek 09.05.11, 21:30
                ja nie jestem taka pewna tego,że wiceprezydentom przysługują odprawy,czy ktoś słyszał,że Satała dostał odprawę,albo nie był aż tak interesujący,że nikt nie zwrócił na to uwagi
    • rower444 Re: Dziedzic kontra Skowronek 10.05.11, 08:15
      Spoko , jak najjaśniejsza będzie odchodzić to też weźmie odprawę bez szemrania , widać zaś ma zastój w swojej wybitnej ciężkiej pracy dla kochanego miasta........
      • volwer Re: Dziedzic kontra Skowronek 10.05.11, 11:06
        Odprawy wynikaja z umowy o prace i kodeksu pracy i ustaw,tak było i bedzie.
        tylko związkowcom nikt nie chce dawać odpraw.
        • zoro333 bytom333 10.05.11, 12:45
          Bytom333 może tak jakiś link, może więcej szczegółów bo na razie nie wiem czy usłyszałeś to w kolejce czy przeczytałeś na suficie?
          • wyborca-1 Re: bytom333 10.05.11, 13:21
            zoro333 napisał:
            > Bytom333 może tak jakiś link, może więcej szczegółów bo na razie nie wiem czy u
            > słyszałeś to w kolejce czy przeczytałeś na suficie?
            Zoro jak się zapewne zorientowałeś tutaj jest większość tematów z "biedronki", a jak się pojawi jakiś ciekawy i merytorycznie prowadzony wątek to go celowo co niektórzy starają się rozmyć lub spuścić z listy.
            • volwer Re: bytom333 10.05.11, 20:15
              w Biedronce jest wiele ciekawych tematów,wiem bo tam kupuję,oczywiscie mało kto dyskutuje nad odprawą prezydenta,a raczej dyskutuje sie nad tym jak zwiazac koniec z końcem,taka ekonomia codzienna.
              nie wysmiewajcie się z Biedronki,tam jest czasem więcej prawdy o zyciu niż na pięknych salonach władzy.
              • zoro333 Re: bytom333 11.05.11, 10:33
                Tu się zgadzam z volwer
                • zbychu-fajny Re: bytom333 11.05.11, 10:56
                  a co z kasą pani prezydent za sprawę w sądzie? Jestem pewien, że potępiając panią wiceprezydent za odprawę, wypowiedziała się też na ten temat. Że np. przeznacza to na odpowiednie stowarzyszenie mające na celu walkę z mobbingiem, albo że rezygnuje z z tego, bo uważa, ze to powinien prywatnie wypłacić prezydent? A może wypowiedziała, że nam się to śniło tylko? W każdym bądź razie na pewno coś powiedziała, a wredni to celowo pominęli, no nie? Bo to po prostu niemożliwe, by wskazując na jedno, zapomniała o drugim...
                  • skalar2011 Re: bytom333 11.05.11, 20:53
                    Kto jak kto ale pani miłościwie- och co ja piszę MŚCIWIE panująca nie powinna się wypowiadać na tematy związane z czyjąś etyką, najpierw powinna sama postępować etycznie.
                    A to jest u tej osoby niemożliwe bo nie zna tego pojęcia.
                    • zoro333 Re: bytom333 12.05.11, 13:59

Pytam następną nawiedzoną osobę. Czy słyszałaś jak mówiła??? Czy tylko opierasz się na bełkocie z kolejki?
                      • waple Re: bytom333 15.05.11, 18:39
                        Daj mu spokój. Byle co kupuje, byle co zje i byle co pisze. Jaki byt, takie myślenie.
                • zoro333 Re: bytom333 11.05.11, 12:10

Zbychu pamiętam tamtą dyskusję i zwracałem wtedy uwagę na odprawy dla najdroższych Wicków w Polsce. . Mnie jednak interesuje, czy rzeczywiście była jakakolwiek wypowiedź p. prezydent na temat Skowronek czy jest to tylko wymysł. Jeżeli komuś się przyśniło, to po co ta dyskusja i bicie piany. Niestety kilka razy wpisy bytom333 mijały się z prawdą. Więc zapytałem, grzecznie.
                  • brynio5 bytom333 cygani! 11.05.11, 14:40
                    Ino kilka razy?
                    To i tak ło te kilka za dużo.
                    Ale Bytom mo oszustwo w krwi na co leko idzie dać pozor!
                    • volwer Re: bytom333 cygani! 12.05.11, 07:58
                      odprawy wynikają z prawa pracy ,umółw o pracę i zainteresowany nie moze nawet sie ich zrzec
                      Za to odszkodowania sądowe są zawsze związane z wyrokiem sądowym i zainteresowany musi tego odszkodowania chcieć ..ale tez moze się go zrzec..
                      nie mieszajcie odpraw z odszkodowaniami sądowymi.
                      odprawy tez sa po to ,zeby zatrudniający miaŁ SWIADOMOŚC ,ŻE MUSI TE ODPRAWE ZAPŁACIC I ZEBY NIE ZATRUDNIAŁ BEZ NAMYSŁU.
                      • zoro333 Re: bytom333 cygani! 13.05.11, 08:46
                        "SWIADOMOŚC ,ŻE MUSI TE ODPRAWE ZAPŁACIC I ZEBY NIE ZATRUDNIAŁ BEZ NAMYSŁU. "
                        Świetnie powiedziane. Tylko u nas kto inny zatrudniał bez namysłu a kto inny te odprawy płaci. Odprawy pyzatym są związane z wysokością wynagrodzenia, czyli najlepiej zarabiający w Polsce wicki dostali największe?
                        • volwer Re: bytom333 cygani! 13.05.11, 09:29
                          zoro333 napisał:

>> Świetnie powiedziane. Tylko u nas kto inny zatrudniał bez namysłu a kto inny te
                          > odprawy płaci. Odprawy pyzatym są związane z wysokością wynagrodzenia, czyli n
                          > ajlepiej zarabiający w Polsce wicki dostali największe?
                          tak to bywa,że zmieniają sie dyrektorzy zatrudniający ordynatorów w szpitalu,tak samo zmieniają sie prezydenci zatrudniający vicków.jest ciagłosc władzy i ciagłosc odpowiedzialnosci za podpisane umowy.

sytuacja wktórej pokrzywdzona szefowa MOPS skalda sprawe do sadu pracy o niesłuszne zwolnienie ,potem zostaje prezydentem i tak w gruncie rzeczy prywatnie Grazia sądzi sie ze sobą służbowo bedąc Najjaśniejszą ,potem nie apeluje od wyroku .tylko chętnie wypłaca sobie służbowo do prywatnej kiesy odszkodowanie( nie są to utracone zarobki bo grazia była na L4 w tym czasie i nie była zdolna do pracy)TO JEST SYTUACJA WYJĄTKOWA!!
                          BO MY W RUDZIE ZAWSZE JESTESMY PREKURSORAMI!!
    • hrabina_0 Re: Dziedzic kontra Skowronek 13.05.11, 10:03
      Ja sądzę, że nie wiem o czym Ty piszesz. Może Ty też nie wiesz ??
      • zoro333 hrabina 13.05.11, 10:28
        I tak jest już na forum od kilku miesięcy. Ktoś coś usłyszy w kolejce i pisze jakby to był FAKT. A inni przyjmują to za fakt i komentują.
        • volwer Re: hrabina 13.05.11, 12:14
          zoro333 napisał:

> I tak jest już na forum od kilku miesięcy. Ktoś coś usłyszy w kolejce i pisze j
          > akby to był FAKT. A inni przyjmują to za fakt i komentują.

w biedronce sa zawsze dłuugie kolejki do kasy,wielu rzeczy się można nasłuchać,a w szpitalu ludzie też różne rzeczy opowiadają.a lie sie mozna od pacjentów w rejestracji dowiedzieć..a przy wypisywaniu krankolu ...
          • 1802ef Re: hrabina 13.05.11, 18:44
            zorro333 ty uznajesz fakty i tylko fakty ,to może się podzielisz tą wiedzą z tymi co słyszeli tylko coś w biedronce,będzie mniej "ciućmoków" na tym forum.Z góry dziękuje,bo też lubię wiadomości ;konkrety, z pewnego żródła,a w moich osiedlowych sklepach brk kolejek do kasy
            • volwer Re: hrabina 14.05.11, 20:49
              zorok jak cos wie to i tak nie powie,bo o najjaśniejszej nic powiedzieć nie chce złego ,woli jej codziennie pokłony bić,nawet przed lustrem w domu.
              1802ef polecam biedronke ,albo sklep nocny..tylu ciekawych rzeczy mozna sie dowoiedzieć.Polecam tez restauracje w Ratuszu_teraz jest nasza bo prowadzi ją szpital.
              wiesz ilu ciekawostek sie dowiesz czekajac na kotlet z piersi kurzej?
              • 1802ef Re: hrabina 14.05.11, 22:48
                Volwer dziękuję za radę,przy najbliższej wizycie w UM u nowej, pełnomocnik postaram się ją wykorzystać (radę), no i patrz też wiadomości z pierwszej ręki i to jeszcze ciepłe.
                A co teraz robi p. Tkocz,jak jej nawet tą restauracyjkę wzieli ? ale mam nadzieję, że pMC nie zostawi ją w biedzie samą, coś się tam znajdzie intratnego, co będzie można znów doprowadzić do ruiny,do trzech razy sztuka.
                • volwer Re: hrabina 15.05.11, 07:39
                  Ratuszowa tez niestety ma małe szanse na rozwój pod skrzydłami szpitala.Jak bedzie do wyboru kupić kurze piersi do restauracji czy leki dla pacjentów to jak myslisz co sie wybierze?
                  a u nas w szpitalu coraz gorzej z kasą.Lekarze chcą żeby prezes wypłacił im jakieś horendalne zaległości sprzed 3 lat.Sławoj walczył o te kase z poprzednim prezesem,no więc jak teraz sam jest preziem to doktory chca żeby im to wypłacił,
                  na kotleta w ratuszowej się pospiesz,bo mozesz nie zdążyc.
    • hynio59 Re: Dziedzic kontra Skowronek 15.05.11, 12:39
      Że robisz kolejny nalot na Domażalskiego. A mi to osobiście wisi.
      • volwer Re: Dziedzic kontra Skowronek 15.05.11, 12:52
        hynio59 napisał:

> Że robisz kolejny nalot na Domażalskiego. A mi to osobiście wisi.
        w rezultacie napiszesz ze wszystko Ci wisi..to po co piszesz?
        • hynio59 Re: Dziedzic kontra Skowronek 15.05.11, 15:51
          I owszem. Będzie mi wisieć do czasu, gdy zaczniecie gadać (wszyscy) po ludzku, z sensem, a nie odwetem.
          • volwer Re: Dziedzic kontra Skowronek 15.05.11, 16:04
            hynio59 napisał:

> I owszem. Będzie mi wisieć do czasu, gdy zaczniecie gadać (wszyscy) po ludzku,
            > z sensem, a nie odwetem.

a kto ci dał prawo oceniac czy mówię poludzku,czy ludzie na forum mówią po ludzku?
            nie chcesz nie czytaj,nie udzielaj się jak tak masz do tego tak podchodzic,

znalazł się pierwszy nieskazitelny fachowiec od samorzadowych dyskusji
            • 1802ef Re: Dziedzic kontra Skowronek 15.05.11, 17:50
              wolver smol go, on widocznie mo zawsze racja, a jak nie mo to jest przekonany, że i tak mo.To jest tak jak z właścicielami "mercedesów",którzy wierzą w to,że mają fabrycznie wbudowane pierwszeństwo przejazdu i to nie ino w Polsce.Straszysz mnie Wolver, że się nie załapia na ten kotlet z piersi kurczaka w "Ratuszowej",a som tam placki(nojlepiej pieczone na puzeigu) bardzo lubia, bo majom smak dzieciństwa i możesz je dugo,dugo jeść z róznymi dodatkami.palce oblizywać,gęba ucierać i fleki na łachach,a wiesz wiela uszy w tym czasie usłyszom,jeszcze wcale jak radni mają pauza w obradach.Podej im ten pomysł,zarobić natym idzie,a mieszkańcy bydom mieć wiedza z pierwszyj ręki i to z cipłym komentarzem tych co im dzwigli ciśnienie i adrenalina.Pozdrawiam może kiedyś nie wiedząc o tym bydymy razem wcinać placki.
              • volwer Re: Dziedzic kontra Skowronek 15.05.11, 19:48
                zgoda ,placki ze śmietanką.towarzyską.
                • volwer Re: Dziedzic kontra Skowronek 21.05.11, 20:32
                  kto już był na plackach pieczonych przez Szpital?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka