Dodaj do ulubionych

Nudy referendyści

24.05.12, 08:01
Słuchajcie pienicie się , a nic nowego nie piszecie, podajcie mi powód rzeczywisty dlaczego iść na referendum tylko nie piszcie o:
1 nie spełnieniu obietnic wyborczych -każda władza i każdy polityk nigdy do końca nie spełniaja obietnic,
2. sprzedaż pecu- abstrakcja AS też chciał sprzedać tylko że źle do tego podszedł, a może był za pazerny, tak chciał sprzedać że uwzględniał to w budżecie miasta,
3. nieszczęśliwe zdarzenie z Panią skarbnik, jak to AS mówi na miescie mówią że jedną z ostatnich osób z ktrą rozmawiała przez telefon Pani Skarbnik był AS,
4. ze nie ma inwestycji z UE, a abstrakcja ci co się interesują i trochę znają wiedzą że w tej chwili wszelkie programy kończą się w 2013 roku, a przygotowanie nowej dokumentacji trochę trwa, no i trzeba miec zabezpieczony własny wkład.
5. Przetarg na dostawę energii elektrycznej i co u nas w mieście przetarg wyszedł i już są oszczędności a z metropolią będzie jak z spalarnią, zbyt duży organizm zbyt niewładny. lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu.

ja wiem teraz mnie oplujecie, ja chcę tylko byście mi wskazali fakty a nie pienili się, a co do pracy z całym szacunkiem ani Pan marian się nigdy za bardzo nie zbrudził pracą zawsze stara siś wkręcić i być działaczem, np. zsmp na kopalni, panie Pawle pan też się woził, pan Norbert ten już tyle razy zmienił marynarkę że już mu chyba brakło koncepcji, pan Jurek W, pan tez jak wiatr zawieje byle tylko mieć coś swojego ugranego, pan Piotr W wielki tak chcrzescijanie sie nie zachowują,
Obserwuj wątek
    • mrnatohk Nie nudni referendyści 24.05.12, 10:08
      Nie sądzę że ktoś będzie opluwał, bo takie rzeczy, jak można zauważyć załatwia się we własnym bagienku :)

Widzisz , to są Nasze mieszkańców Rudy Śląskiej bolączki (oprócz ostatniego podpunktu z prądem, bo nie wiedziałem i nie słyszałem nigdzie takiego argumentu, więc się do niego nie odniosę) - i jest ich znacznie więcej niż zostały przez Ciebie przytoczone.
      Niejednokrotnie już na tym forum były prawie całościowo poruszane "przyczyny" - proponuję poświęcić jakieś 30 min aby zapoznać się z całością, bo mógłbym dołączyć linki, ale wtedy pojawiłby się zarzut o "wycinanie z kontekstu".

Piszesz, że politycy kłamią i nie jest to dla Ciebie problemem? Przed wyborami mieliśmy obiecane dużo, a co teraz zostało z tych obietnic? Mamy się zawsze zgadzać i siedzieć cicho? Może ja i wielu mi podobnych mieszkańców uwierzyło w to co było Nam mówione.
      Przepraszam, ale w świetle tego co p.Dziedzic mówiła przed wyborami to szczytem buty i abstrakcji jest to co zrobiła po wyborach. Nakłam aby wygrać wybory ludziom i żyj dalej spokojnie??? Oj, chyba kończy się taka epoka...

Powołujesz się na to że AS chciał sprzedać PEC, ale widzisz tego nie zrobił bo został zablokowany. (I jest wiele głosów, że jakby to zrobił to referendum byłoby wcześniej) Chciał za to spalarni - ta nie wyszła z przyczyn (i chyba tu nie pomylę się za dużo jeżeli powiem że) polityczno-ściemniających. ( Tak na marginesie: Mieszkam niedaleko miejsca gdzie miała powstać spalarnia i poświęciłem trochę czasu na zapoznanie się z "tym tematem" - i zastanawiam się czemu z ludzi robi się idiotów...)

Nieszczęśliwy wypadek... Przepraszam, ale to trochę chamstwem zalatuje - wszyscy wiedzą że Skarbniczka została zaszczuta i nie będzie wielkim nadużyciem jak porównam Jej sprawę do sprawy Blidy. Tam też był nieszczęśliwy wypadek - prawda??? (Ps. Skąd masz info o tym że rozmawiała z AS? Z gazety która pisała o "Liście"??? Bo nie wiem czy jest to powszechnie wiadome, ale musiała "odszczekać" swoje rewelacje) I dla jasności: Nikt nie mówi że jest winna, czy niewinna - w tym wypadku chodzi tylko o POSZANOWANIE DRUGIEJ OSOBY!!!

Inwestycje z UE... Że zapytam: Skoro to taka abstrakcja, czemu p.Dziedzic na spotkaniach (i nie tylko) chwali się "osiągnięciami" w tej dziedzinie? Fajnie, kończą się w 2013, ale można było z nich korzystać przez 2 lata - a tak mamy 2 lata stracone...

Nie wspomniałeś, a pozwolę sobie dodać o wodzie która ładnie poszybowała w górę;

Krematorium Wireckie... Chyba nie trzeba nic więcej dodawać - tylko proszę nie pisać głupot pt. "załatwiona sprawa" bo jakoś mija już ponad miesiąc, a przypuszczanych lokalizacji dalej nie znamy - znowu mieszkańcy dowiedzą się ostatni, bo jak to butnie zostało stwierdzone przez p.Dziedzic "nie są wymagane w tym zakresie konsultacje". Hmm a może p. Dziedzic liczy na to że referendum się nie uda i wtedy nie trzeba będzie już się liczyć z protestami mieszkańców???

Fedrowanie pod NB, Wirkiem i CzL. DLA MNIE JEST TO PROBLEM!!! I chamskie krzyki p.Dziedzic na zatroskanych mieszkańców "że się nie znają, bo nie są specjalistami" tylko mnie utwierdzają że jesteśmy znowu okłamywani - zapytaj proszę jakiegokolwiek górnika czy " metoda na zawał" jest bezpieczna - nikt normalny nie powie ze TAK - wszędzie w około gminy i miasta protestują, a u Nas cud się zdarzył??? Nie kpijmy sobie...

Tołstoj... Wiem" przecie stoi, co to za powód" --> a właśnie że jest to powód... Zwróć uwagę jak ta szkoła była i co ważniejsze jest teraz traktowana - po macoszemu to mało powiedziane - popytaj, poszukaj na necie, a się przekonasz że szkoła jest właśnie karana za jawne nieposłuszeństwo. Dodatkowo ciekawie zaczyna się robić bo na stronach miejskich chwalą się jakimś stypendium...

Można wiele innych powodów wypisywać (kiedyś w skrócie je przytaczałem więc poszukaj :) )

I proszę wierzyć, grono osób zaangażowanych w sprawę Referendum nie ogranicza się do tych które zastały wymienione - nie będę bronił w/w bo to nie ma sensu - na każdego można byle paszkwila napisać i opluć (co zresztą widać po końcowym zdaniu).

Ps. W/W tematy to są powody rzeczywiste referendum i proszę wybaczyć, że ciągle do nich wracamy...
      • pipi43 Re: Nie nudni referendyści 24.05.12, 12:47
        mrnatohk napisał:

(Nieszczęśliwy wypadek... Przepraszam, ale to trochę chamstwem zalatuje - wszysc
        > y wiedzą że Skarbniczka została zaszczuta i nie będzie wielkim nadużyciem jak p
        > orównam Jej sprawę do sprawy Blidy. Tam też był nieszczęśliwy wypadek - prawda?
        > ?? >

Założyciel wątku pisze o "nieszczęśliwym ZDARZENIU", a nie o "nieszczęśliwym WYPADKU".
        Drobna różnica chyba jest...
        • mrnatohk Re: Nie nudni referendyści 24.05.12, 20:14
          Przepraszam za przejęzyczenie, ale de facto w tym konkretnym przypadku nie zmienia to niczego...
    • waple Re: Nudy referendyści 24.05.12, 10:23
      Do ktos33dwa:Skoro wywołałeś mnie do tablicy/Paweł/, to Ci odpowiem.Kiedy i gdzie to ja się woziłem,teraz może i mnie by wozili, ale to ja nie chcę się wozić.Mój cel już od dawna osiągnięty, refleksja nad działaniami rządzących i tych rządzonych, pomogło? A teraz kolejny raz Ci oświadczam, nie robiłem i nikt mnie nie może nawet posądzić,że cokolwiek robiłem w imię moich partykularnych interesów.A co do referendum, to tylko poddanie pod osąd naszej władzy, społeczeństwu naszego miasta, to tylko demokracja i nasze prawo.Czego się boicie, prawa i demokracji?Na temat zarzutów, nie będę więcej pisał, to już nudne, natomiast powtarzam, obecna władza, narobiła sobie wrogów, nie tylko w osobach, stowarzyszeniach, ale całych dzielnicach.Itylko jeszcze jeden fakt, tych co się podpisali pod wnioskiem pod referendum, było już bardzo dużo więcej, niż w wyborach, za powołaniem pani Dziedzic , na prezydenta.A jak jest tak dobrze, to zostaniecie, tam gdzie jesteście, ja się poddaję demokracji, bo w niej żyję, nawet pogratuluję o ile wyjdzie na Wasze.Pozdrawiam.
      • vv0007 Re: Nudy referendyści 25.05.12, 00:03
        ble ble ble
        kolejny tekst
        ciągłe narzekanie
        to zakrawa na obsesję
        niech już będzie 25.06

• g-48 Re: Nudy referendyści 25.05.12, 00:08
          Mosz recht Zefel...
          A twoj pies tyz mo recht.
    • najlepszy.boleklolek Re: Nudy referendyści 26.05.12, 16:24
      Ciekawe. Także bardzo ciekawe jest to co ostatnio mówił mi znajomy, ale to nie miejsce żeby o tym mówić. . . Ciekawe czy się sprawdzi . . . Lepiej kierować się zasadą kto mniej wie dłużej żyje . . .
      • jankolodziej Re: Nudy referendyści 26.05.12, 19:12
        Rzeczywiście ciekawe, i to jak! Mój kolega opowiadał mi takie rzeczy, że włosy na głowie stają dęba ze zgrozy. Ale opowiadał o Tobie!
        • skalar2011 Re: Nudy referendyści 27.05.12, 22:13
          a to napewno była cala prawda o oDNowionych
        • robertdebruss Re: Nudy referendyści 27.05.12, 22:54
          Janie !!!! jo tyż coś tam słyszoł, to jednak musi być prowda, że łon jest niesłychanie szkaradny i straszy niy ino na forum.
          • robertdebruss Re: Nudy referendyści 27.05.12, 22:58
            Ponoć taki Dr.Jekyll and Mr.Hyde, takie dwa w jednym, Bolek i Kajś Farsz. Albo Bolek i Hynuś.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka