Dodaj do ulubionych

Moje powody do referendum

10.03.13, 11:39
Pomyślałem, że dobrym pomysłem było by podanie powodów dla których w "pełni sercem" popieram obecną inicjatywę.

Więc:

1. Krematorium - miało nie dymić a dymi!
Ps. Pytanie do p.Dziedzic: Jak skończyła się sprawa odwołania od wyroku - przyrzekła Pani złożyć taki wniosek, ale jakoś nic w tym temacie nie słychać!
Link 1

2. N-S ka - skończono prace w sierpniu, później otwarcie we wrześniu i co???
Link 2
Ps. Argument że "jest już otwarta" mnie nie przekonuje bo jak to powiedział mój znajomy "to był jeden wielki cufal, że nie straciliśmy na tej partaninie za dużo kasy" - na przyszłość baaardzo źle to wróży!

3. Sprawy personalno-pieniężne (że tak ujmę :) ) związane wokół PKZP UM - w sumie po roku wygląda to tak jakby że cała akcyja (z publicznym oskarżeniem itp.) wymyślona i przeprowadzona została po to aby wymusić zmianę na stanowisku które zajmowała ś.p. p.Lucyna...

4. Aqua-Park... Podobna sprawa do N-Ski i tu za wiele tłumaczyć nie trzeba. Spóźnienie + ile to miesięcznie dopłacamy??? (Tak pomyślałem że za te środki można by kilka termomodernizacji przeprowadzić, ogródeczki jordanowskie pobudować, drogi połatać, chodniki naprawić - hmmm to już chyba wszystkie sztandarowe inwestycje jakie przeprowadza, lub obiecuje przeprowadzić p.Dziedzic - jeżeli nie to proszę o wybaczenie)

5. UM - i środki jakie na nie są przeznaczane! S-K-A-N-D-A-L i tyle.

6. Obietnice... W tym punkcie pozwolę sobie odnieść się do obietnic jakie padły w tamtym roku w czasie referendum i powiem tak: niech każdy zrobi sobie własny rachunek sumienia i przypomni sobie co nam obiecano a co zrealizowano!

Ja napiszę tylko jedno:
GDZIE MOJA OBIECANA DOPŁATA DO WODY?!

7. Inwestycje - ich wysokość (choć zdaje mi się że powinno być to w punkcie 6) + hmmmm w sumie nie wiem jak to napisać: fajnie że "rozwijamy się", ale moją wizją Naszego Miasta nie były centra handlowe/dyskonty co 500m.
Link 3

Pozwolę sobie później uzupełnić listę i zachęcam innych do "uzupełniania"
Obserwuj wątek
    • 22burza Re: Moje powody do referendum 10.03.13, 14:24
      zamknięta okulistyka działająca prawie prywatnie,bo leczy 2 jednostki chorobowe i jeszcze pacjenci do tego dopłacają a przecież to nie p.Ordynator ją wyposażyłaby czerpać z tego zyski

zupełny brak kontaktu mieszkańców z p.Prezydent-tabun urzędnicze broni dostępu do niej ,a nie o wszystkim można mówić na zebraniach w obecności tylu ludzi

• skalar2011 Re: Moje powody do referendum 10.03.13, 22:23
        nagonka na ludzi którzy nie chcą być klakierami jaśnie pani
        • uciazliwy1 Re: Moje powody do referendum 11.03.13, 15:11
          Pani Prezydent nie będzie brała udziału w referendum bo nie chce odwołać Rady Miasta a Rada Miasta nie będzie brała udziału w referendum bo nie chce odwołać siebie. itd.
          • aptykorz Re: Moje powody do referendum 11.03.13, 15:13
            rany boskie , kaj to tak napisali :):):)))))
            • uciazliwy1 Re: Moje powody do referendum 11.03.13, 15:18
              aptykorz napisał(a):

> rany boskie , kaj to tak napisali :):):)))))

W Metropolii Silesia (Stalinogrodzie)
              • aptykorz Re: Moje powody do referendum 11.03.13, 15:24
                niy czytom co po hajźlach piszom :):):)))
                • uciazliwy1 Re: Moje powody do referendum 11.03.13, 15:27
                  aptykorz napisał(a):

> niy czytom co po hajźlach piszom :):):)))

Jo niy wiym co po hajźlach piszom bo mom łazienka z ubikacją. Współczuję Ci że ty tego nie masz
    • fast-kajfasz Re: Moje powody do referendum 11.03.13, 15:56
      Argumenty, proszę bardzo, taki z dnia dzisiejszego. Dla kogo referendum? A no dla kolesi od GURU POwskiego. Korytko w GPW wysycha, kolesia mu zwolni, sam u Sekuły nie ma największych notowań, stołeczek się chwieje. Drugi koleś, Zbiniek, wyleciał. Trzeba sobie stołeczki narychtować nowe.
      • 22burza Re: Moje powody do referendum 11.03.13, 18:11
        uciążliwy,trocha więcej powagi,ten wątek był "moje argumenty"czy tynic więcej nie posiadasz ponad te wyglupy?
        • skalar2011 Re: Moje powody do referendum 11.03.13, 21:04
          kajfus ty nie umisz wymyślić nic mądrego wklejosz i wklejosz durś to samo
      • zzabciaa87 Re: Moje powody do referendum 11.03.13, 21:36
        Powtarzasz się:)
        • skalar2011 Re: Moje powody do referendum 19.03.13, 21:44
          A pańcia dalej idzie w zaparte , kłamie mieszkańcom Bykowiny, obiecuje gruszki na wierzbie, to kolejny mój powod do referendum, mam nadzieję że nikt już nie uwierzy w te kłamstwa, a mieszkańcy Bykowiny swemu radnemu skompromitowanemu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka