Dodaj do ulubionych

Czytałem wypociny zwane (NIE)"Prawda dla R Ś"

25.03.13, 18:23
i był tam taki banerek ze zdjęciami i z napisem: "Przebrała się miarka pora na Jarka". Ja wiem, że dla większości na forum jestem matołem, dlatego wolę się zapytać oświeconych, tak więc pytam. Czy mam to rozumieć tak: "z powodu, że przebrała się miarka, prorok czeka na Jarka". Czy inaczej to rozumieć? Jeśli tak, to za co się ta miarka przebrała? Pytam, bo ostatnio zamykają kontrolują, i nie wiem co o tym myśleć.
Obserwuj wątek
    • zzabciaa87 Re: Czytałem wypociny zwane (NIE)"Prawda dla R Ś" 25.03.13, 21:40
      odpowiedz sobie sam, bo o ile pamiętam w PoRŚL na końcu zacytowanego przez Ciebie zdania jest znak zapytania.
    • 22burza Re: Czytałem wypociny zwane (NIE)"Prawda dla R Ś" 25.03.13, 21:51
      którego masz na myśli,bo jest ich dwóch ?
    • g-48 Re: A mnie sie podobaba duet.... 25.03.13, 23:03
      .... Marianek z Rowerkiem ze strony czwartej:
      www.naszagazeta.info/images/stories/pors_nr13.pdf
    • fifik_rsl Re: Słodka manipulacja 25.03.13, 23:36
      Czytając tekst o kandydatach po ewentualnym odwołaniu G. Dziedzic rzuciła mi się od razu w oczy pewna manipulacja autora tekstu. O ile mogę się zgodzić z tym, że Jarek Kania będzie jednym z faworytów, to stawianie mu za przeciwników Wieszołka i Myrcika to kpina. Każdy znający naszą scenę polityczną wie że to typowe płotki, mający zamydlić i zakryć prawdziwych kontrkandydatów.
      Kogo mam na myśli oczywiście Domżalskiego i Stanię.
      Przecież oczywiste jest że Andrzej Jarkowi nie odpuści. Nawet jakby PO poparło Kanię, to jestem niemal pewien, że Stania utworzy własny Komitet Wyborczy. To on będzie jego głównym kontrkandydatem, a nie jakieś Myrciki czy Wieszołki. Domżalski oczywiście zrobi wszystko żeby wrócić na stołek. Jak zda sobie sprawę z tego że jest bez szans z dwójką prowadzącą, to postawi na tego co ma większe szanse i go poprze, oczywiście za fotel prezesa jakieś spółki miejskiej, gdzie do zarządu od razu wciągnie Wiesia i kilku najbliższych przydupasów.

Teraz pewnie pytacie czemu ich pominęli w gazecie. Odpowiedź jest prosta. Obaj (Stania i Domżalski) mają zbyt dużo negatywnego elektoratu i pisanie o nich jako ewentualnych kandydatach mogłoby część czytelników zniechęcić do pójścia na referendum.

Tylko patrząc z drugiej strony, macie Rudzian za debili, którzy tej manipulacji nie wyłapią??
      • g-48 Re: Słodka manipulacja 26.03.13, 08:48
        Nawet jakby PO poparło
        > Kanię, to jestem niemal pewien, że Stania utworzy własny Komitet Wyborczy
        Juz PO poparlo przed referendum Jarka ale powiedzmy ze Stania ma wieksze poparcie wsrod mieszkancow i druzyna przeciwna musi sie wysilic aby jeszcze wiecej psow powiesic na Stanie.
        A Domzalskiemu po odejsciu z wody przepowiedzialem robienie cierpisty przed wyborami i do tego ze bedzie ciagnal synalka Tadzia za swoim rowerkiem.
        Co do referendum to jezeli referendysci nie wyloza kart na stol kogo widza przynajmniej na tronie Prezydenta. A poniewaz glownym macherem tego referendum bedzie Mariaqnek to moze byc on lub cierpista i najlepszy klak w obwodzie Zefel ale na Rowerek pasuje kazde siodelko. Nie zapomnijmy tez "Czarnego konia" z czerwonym ogonem bratanka Zefla.
      • fast-kajfasz Re: Słodka manipulacja 27.03.13, 19:58
        No ale ostatnio podupadł. Rada nadzorcza w GPW pokazała (jak wieść niesie) mu środkowy paluszek na jego pomysły. A i w wiadomościach TV nie najlepiej, tak to można było odczytać z paseczka. Czy więc dobry i na pewno pewniak? A może ucieka przed katastrofą? (tak się tylko zastanawiam) No nie wiem, nie wiem, nie wystawiał bym go jako pewniaka.
    • w36 Re: Czytałem wypociny zwane (NIE)"Prawda dla R Ś" 26.03.13, 19:10
      Tak mi się wydaje że Dziedzicowa też "załatwiła" sobie referendalny organ prasowy:

rudaslaska.naszemiasto.pl/artykul/1788742,dziennik-zachodni-extra-dla-rudy-Slaskiej-zagladajcie-do,id,t.html?kategoria=678
      Po prawdzie jeszcze do mojej skrzynki nikt jeszcze tego nie wepchał, ale z samej zajawki to mi to już jakoś dziwnie śmierdzi propagandą UM.
      • jankolodziej Re: Czytałem wypociny zwane (NIE)"Prawda dla R Ś" 26.03.13, 21:19
        Niejeden powie, że to wręcz cuchnie propagandą wątpliwego sukcesu. Ale z każdej sytuacji można wyciągnąć wnioski pozytywne.
        Z centrum Kochłowic znikają kolejne kamienice - będą miejsca na nowe inwestycje!
        Dzięki mądrej współpracy z górnictwem, polegającej na systematycznym uwalnianiu miasta od starych domów pewnie wkrótce otwarte zostaną u nas szkoły budowlane.
        Nie lada wyczynem jest pokonanie slalomu między zapadniętymi gulikami na Kochłowickiej i Oświęcimskiej. To szansa dla przyszłych rajdowców!
        Kopalnie Halemba i Bielszowice nie ustają w wysiłkach, by zmuszać mieszkańców do codziennego mycia samochodów - będzie po prostu ładniej, a i przychody myjni rosną!
      • mrnatohk Re: Czytałem wypociny zwane (NIE)"Prawda dla R Ś" 26.03.13, 21:27
        Noooo A kto za to zapłacił? Może ktoś odpowie na to retoryczne pytanie???

I gdzie są teraz Ci którzy tak zajadle i dociekliwie szukali źródeł finansowania "Prawdy"??? Może teraz te same osoby pokuszą się o to samo w stosunku do "DZExtra"? Hepik... Masz pole do popisu!
        • zzabciaa87 Re: Czytałem wypociny zwane (NIE)"Prawda dla R Ś" 26.03.13, 23:02
          Za "Prawdę" płacić nie musze i szczerze nie interesuje mnie kto za nią płaci (każdy ma prawo przeznaczać pieniądze na co chce). Nie chcę jednak "płacić" za WR czy inne gazetki Pani Prezydent! Jako matka wolałabym, aby Najjaśniejsza pieniądze przeznaczyła chociażby na Plac Zabaw (mieszkając na Halembie nie mogę narzekać na ich nadmiar).
    • zzabciaa87 Re: Czytałem wypociny zwane (NIE)"Prawda dla R Ś" 26.03.13, 23:17
      W zasadzie w kwestii " kandydatów" na stanowisko Prezydenta ten czas pozostały do wyborów nic by nie zmienił. Uważam, iż potencjalni kandydaci lepiej zrobili by, aby czas który pozostał do wyborów wykorzystali na jak najlepsze "wykreowanie". W mojej ocenie im więcej czasu tym lepiej. Referendystom, zaś chodzi o to, iż Pani Prezydent szkodzi miastu, a dalsze sprawowanie przez nią funkcji tylko pogorszy sytuacje.
      Gdyby referendum tym razem się udało to przed nowym Prezydentem jest trudne zadanie, gdyż jak sądzę będzie miał świadomość, iż fakt wybrania go na okreslony okres czasu nie znaczy, że tak być musi, bo jeżeli notorycznie będzie łamał swoje obietnice, a dodatkowo szkodził miastu wówczas mieszkańcy również mogą wcześniej wycofać swoje poparcie.
    • rudzianie_pamietaja Re: Czytałem wypociny zwane (NIE)"Prawda dla R Ś" 28.03.13, 15:44
      Hynio, a czytałeś "Całą prawdę o Rudzie Śląskiej" w 2010 roku ? Tę której głównymi autorami byli Norbert R. oraz Andrzej S.

Wiesz dlaczego, to piszę... gdyż językiem nienawiści zieją teraz przeciwnicy Referendum, ale również i popierający Panią Grażynę Dziedzic. Wszystko podobne jest do tego co prezentował sobą zajec kicający z rózgą za lewym uchem.
      Jedna ekipa warta drugiej.

Ależ to na czasie jest. Święta idą. Wesołych życzę, tylko z chrzanem i barankiem.

hynio59 napisał:
      > i był tam taki banerek ze zdjęciami i z napisem: "Przebrała się miarka pora na
      > Jarka". Ja wiem, że dla większości na forum jestem matołem, dlatego wolę się za
      > pytać oświeconych, tak więc pytam. Czy mam to rozumieć tak: "z powodu, że przeb
      > rała się miarka, prorok czeka na Jarka". Czy inaczej to rozumieć? Jeśli tak, to
      > za co się ta miarka przebrała? Pytam, bo ostatnio zamykają kontrolują, i nie w
      > iem co o tym myśleć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka