Dodaj do ulubionych

Po konferencji prasowej

09.04.13, 08:48
Jasne i czytelne poparcie dla referendum. Bardzo dobre uzasadnienie poparcia.
www.sferatv.pl/vod/referendum-2013/audycja/2348-konferencja-prasowa-dotyczaca-sytuacji-w-rudzie-slaskiej-i-inicjatywy-referendalnej-podjetej-przez-mieszkancow-cz-1.html
www.sferatv.pl/vod/referendum-2013/audycja/2349-konferencja-prasowa-dotyczaca-sytuacji-w-rudzie-slaskiej-i-inicjatywy-referendalnej-podjetej-przez-mieszkancow-cz-2.html
Słuchając konferencji o mało nie zakrztusiłem się kawą jak usłyszałem od „redaktor” GP, że prezydent ma poglądy konserwatywne. Teraz już wiem dlaczego SLD ją popiera.
Obserwuj wątek
    • teletoobis Re: Po konferencji prasowej 09.04.13, 08:53
      To pani Prezydent ma jakiekolwiek stałe poglądy?
      • 22burza Re: Po konferencji prasowej 09.04.13, 08:57
        zdaniem redaktorki tej "bardzo poczytnej "gazety, tak ale na nich trzeba zawsze wziąś poprawkę
    • hepik1 Re: Po konferencji prasowej 09.04.13, 09:21
      Oj,walka z GP jest samobójstwem dla referendum.
      Nie idźcie ta drogą...jeśli Siński ma jakies wieksze przełożenie na centralę,to zostaniecie prześwietleni do trzeciego pokolenia,zlustrowani i traficie na "listę hańby" tej poczytnej gazety ;)
      • amarian2 Re: Po konferencji prasowej 09.04.13, 09:27
        Mam głęboko gdzieś GP, a ich raczej nie interesuje referendum ani Miasto, Chcą zupełnie czegoś innego. Dlatego referendyści nie będą „prześwietlani” :))
        • hepik1 Re: Po konferencji prasowej 09.04.13, 09:47
          amarian2 napisał:

> Mam głęboko gdzieś GP

To głeboko strategicznie Twój(referendystów) błąd.
          Niedocenienie "sekty smoleńskiej" kiedy ważny jest każdy głos to nie błąd,to jest wielbłąd .
          • amarian2 Re: Po konferencji prasowej 09.04.13, 09:53
            Skuteczność twoich proroctw w ostnic roku to około 8%.
            Praktycznie udalo ci się tylko jedno.
            Zaryzykuję. :))
            • hepik1 Re: Po konferencji prasowej 09.04.13, 10:33
              Nie bardzo łapie skąd to 8%.
              Był taki wątek przed ostatnim referendum,gdzie typowaliśmy frekwencję.Wygrałem,myląc sie 0.7 % .
              Typowałem -14,8 % a było 15,5% ;)
              • amarian2 Re: Po konferencji prasowej 09.04.13, 10:53
                No właśnie i to było te jedne proroctwo które się sprawdziło. Fakt, że ważne.
                • hepik1 Re: Po konferencji prasowej 09.04.13, 11:24
                  A były jakies inne ,które sie nie sprawdziły?
                  Skad te 8 %?
                  Przypomnij ;)
                  A tak przy okazji...
                  "Kilkukrotnie także zapewniono, że żadne ugrupowanie nie jest inicjatorem referendum"

Po co to kilkakrotne zapewniania,skoro wystarczyło raz potwierdzić fakt,ze jesteście społeczna inicjatywą?
                  Nie myslisz,że to jakieś asekuranctwo z ich strony w razie kolejnej porażki?
                  • mietlorz707 Re: Po konferencji prasowej 09.04.13, 13:33
                    Marian założył, że prezentowałeś tutaj średnio jedno proroctwo miesięcznie, to daje 12 proroctw.
                    Zapamiętał że sprawdziło się jedno - przerżnęli referendum.
                    Jedno z dwunastu - zaokrąglił i jest 8%. ;-)
                    • hepik1 Re: Po konferencji prasowej 09.04.13, 15:40
                      mietlorz707 napisał:

> Marian założył, że prezentowałeś tutaj średnio jedno proroctwo miesięcznie, to
                      > daje 12 proroctw.
                      > Zapamiętał że sprawdziło się jedno - przerżnęli referendum.
                      > Jedno z dwunastu - zaokrąglił i jest 8%. ;-)

Matematycznie sie może i zgadza(nie liczyłem,bo kalkulator przestał działać).
                      Tyle,że samo założenie nieprawdziwe.
                      Od lutego do czerwca nie było 12 miesiecy ,to i 12 proroctw byc nie mogło.
                      Jedno ,że przerżną,drugie z dużą trafnością co do procentowego udziału społeczeństwa w referendum. ;)

Trzecie proroctwo ale to już z przed kilku dni co ilości głosujących w tym roku też było.Z kimś sie tu założyłem,że nie przekroczy 15 tys.
                      Jak wygram ,podejrzewam sam bedę musiał odszukac delikwenta ;)
    • aptykorz Re: Po konferencji prasowej 09.04.13, 10:45
      zastanawia mnie czy to nie chodzi o konserwatywną konserwe , kolos na słomianych nogach sam się przewróci na takich szłapkach ........
      • volwer Re: Po konferencji prasowej 09.04.13, 11:45
        tylko gdzie tych kilka lat temu -jak dziedzicowa do władzy dochodziła było tych dwoje szanownych posłów???
        pewnie klaskaniem mieli obrzekła prawice..i lewice ( chodzi o te pomocne dłonie ,które teraz wyciagaja do referendystów) ...kilka lat temu te pomocne dłonie miała do dyspozycji dziedzicowa ze zbyńkiem...
        oj czasy sic zmieniaja ale jedno sie nie zmienia..nawet pis i po potrafia sie wtedy w naszym miescie dogadać..
        na szczescie teraz w interesie spuszczenia dziedzicowej...
        tylko przerazajace jest to ,ze jak juz zapadnie decyzja o czyims spuszczeniu..to nagle wszyscy ci co przedtem klaskali sa obecnie przeciw..i nawet miłosc kwitnie popisowo... a jak cos idzie popisowo to moze sie udac
        dlatego niech zyje miłosc!!!!
        • 22burza Re: Po konferencji prasowej 09.04.13, 11:54
          powiedz mi czemu,ludzie biorą rozwody,kiedy wcześniej przysięgali sobie miłość ?
      • 22burza Re: Po konferencji prasowej 09.04.13, 11:51
        hepik wszystko krytykujesz,wszystkich straszysz,wszystkim "dobrze radzisz",a może twojej mocodawczyni dasz jedną dobrą radę : przebicia w RM już nie ma więc jej rządy ograniczają się do wypłacania pensji pracownikom,a co niektórym premii przewyższającej roczny dochó wielu emerytów,doradź jej żeby się podała do dymisji,zaoszczędzi to jej wstydu,a nam pieniędzy.No ale do podjęcia takiej decyzji potrzebna jest odwaga,a przede wszystkim honor.
    • hepik1 Re: Po konferencji prasowej 09.04.13, 13:10
      amarian ,teraz dopiero spojrzałem w te linki z konferencji...nie wiesz dlaczego,PO i Pis osobno a Domzalski i RAŚ osobno?
      Stół był za krótki czy nie chcą byc kojarzeni ze sobą ?
      Może masz jakies bliższe informacje ?
      • aptykorz Re: Po konferencji prasowej 09.04.13, 13:26
        długi stół i reszta stołków było wypożyczonych przez antykoalicję do celów komercyjnych
        jak zwrócą te meble to się zrobi drugą i długą konferencję przy długim stole
        do tego srebrna zastawa i kielichy kryształowe ............ wystarczy ? ?
        • volwer Re: Po konferencji prasowej 09.04.13, 13:58
          fajny jest ten zbyniek- tak teraz odwaznie opowiada jak protestował i rozmawiał krytycznie z pania prezydent i ja krytykował...własnie to był taki opozycyjny prezes co odwaznie krytykował wlasciciela spoki gdzie byl prezesem??/ acha i jesazcze ,ze prezydentowa jego pupilka klamie!! to mi odkrycie roku-przeciez gdyby razem ze zbynkiem nie klamali zespol w zespol to nie została by prezydentem.
          fajnie tez ten zbynio opowiada jak to protestowal zeby w spolkach miejskich byli w zarzadach ludzie z rudy..
          niech przypomni jak wywalal ze szpitala prezesow co byli z raciborza i czestochowy żeby na ich miejsce wsadzic naszych dzisiejsze gwiazdy szpitalne -jedna z radzionkowa druga z katowic( chyba nasze miasto nie rozszerzyło granic)
          a moze zbyniek opowie jak przyznawali naszemu smieszkowiczowi odszkodowanie,za to ze go zwolniono za bumelke w pracy??
          a moze zbynio sie zainteresuje ile kasy bedzie pewniekosztem naszych pensji zaplacic szpital bylym prezesom -kadry w naszym szpitalu juz od dawna robia obliczenia ile to bedzie?/
          to wtedy zbynio ghdzie był??
          przy boku prezydentowej i na DOBRZE PLATNYM STOLKU.
          • pipi43 Re: Po konferencji prasowej 09.04.13, 14:06
            volwer napisał:

niech przypomni jak wywalal ze szpitala prezesow co byli z raciborza i czestochowy żeby na ich miejsce wsadzic naszych dzisiejsze gwiazdy szpitalne -jedna z radzionkowa druga z katowic( chyba nasze miasto nie rozszerzyło granic)

Niedawno ktoś w wątku o radnym Wyżgole tłumaczył, że mieszkamy w aglomeracji - więc Katowice są ok.

przy boku prezydentowej i na DOBRZE PLATNYM STOLKU.

To Ruda ma prezydenta???
            • mietlorz707 Re: Po konferencji prasowej 09.04.13, 14:15
              > przy boku prezydentowej

A wydawałoby się, że pracownicy służby zdrowia znają różnicę pomiędzy panią doktor a panią doktorową...
              • pipi43 Re: Po konferencji prasowej 09.04.13, 14:23
                mietlorz707 napisał:

A wydawałoby się, że pracownicy służby zdrowia znają różnicę pomiędzy panią doktor a panią doktorową...

Z akcentem na "wydawałoby się":)
        • hepik1 Re: Po konferencji prasowej 09.04.13, 15:28
          aptykorz napisał(a):

> długi stół i reszta stołków było wypożyczonych przez antykoalicję do celów komercyjnych

Na litośc boską!
          To wybrańcy narodu kilkakrotnie dobitnie podkreslają,że koalicja nie istnieje!
          To jak moze istniec "antykoalicja"?
          Odrobina logiki! ;)
          • ciotka9 Re: Po konferencji prasowej 09.04.13, 16:40
            między czornym a biołym istnieje jeszcze bardzo wiela kolorów a szczególnie odcieni szarości
          • aptykorz Re: Po konferencji prasowej 10.04.13, 09:09
            hepik1 napisał:

> aptykorz napisał(a):
            >
            > > długi stół i reszta stołków było wypożyczonych przez antykoalicję do celó
            > w komercyjnych
            >
            > Na litośc boską!
            > To wybrańcy narodu kilkakrotnie dobitnie podkreslają,że koalicja nie istnieje!
            > To jak moze istniec "antykoalicja"?
            > Odrobina logiki! ;)

syneczku chyba potrzebujesz tej litości boskiej , już synciu piszę sprostowanie
            nie ma antykoalicji za to jest elitarny zespół wsparcia boskiej spłakanej
            przecież chodziło o meble , nie pamiętasz do czego żeś się przyczepił
            odrobinka logiki :):)
            • jozefosmenda jaja .....po konferencji prasowej 10.04.13, 23:42
              >>>aptykorz napisał(a):
              .....już synciu piszę sprostowanie nie ma antykoalicji za to jest elitarny zespół<<<

ELITARNY ZESPÓŁ powiadasz?
              No to idę spać bo mnie powaliło dokumentnie i bez bólu!
              Przed spaniem jednak do WC bo dopadł mnie dyfteryt znienacka.
              A już wszystko było dobrze........
              • 22burza Re: jaja .....po konferencji prasowej 11.04.13, 09:13
                zefel,to nie dyfteryt,to zwykła biegunka,która wielu ludziom w twojej sytuacji się trafia,a więc kup sobie stoperan,zapas papieru toaletowego i coś na uspokojenie podrażnionej ambicji. Zapewniam ,że po referendum ci minie.
                • aptykorz Re: jaja .....po konferencji prasowej 11.04.13, 10:13
                  pomoże korek owinięty szmatą i nasączony olejem ,
                  dobrze wbić młotkiem to do rana wytrzyma
        • hepik1 Re: Po konferencji prasowej 09.04.13, 15:48
          W zasadzie pytanie o ta rozdzielność przy stole,powinna byc skierowana do Mercika ale on tu pod nazwiskiem nie pisze.
          Ale jeśli jako przedstawiciel RAŚ-iu w TVP Info Katowice zasiada z prominentami z PiS,PO,PSL i SLD,to takie odseparowanie przy stoliku w RŚl jakieś takie uwłaczajace.
          W końcu Domzalski to teraz zwykły obywatel,ani radny ani inny dyrektór ;)
    • fifik_rsl Re: Po konferencji prasowej 09.04.13, 13:55
      Oglądnąłem oba linki i nie ukrywam kilka spraw mnie zaintrygowało. Zacznę od koalicji, a mianowicie od tego robienia wszystkiego,a by przekonać widzów że tak owej nie ma.

To jak nazwać fakt, że skoro kilka klubów współpracuje ze sobą podczas głosowań przy obsadach w prezydium Rady czy na przewodniczących komisji. Zgodnie głosuje przy nadaniu imienia Ronda i przy odrzuceniu 1 uchwały, przy czym na szczeblu centralnym w tej sprawie mają skrajnie rozbieżne zdania. Czym to jest jak nie koalicja?? Oczywiście zaraz jakiś gość napisze że to tylko niegroźne porozumienie na potrzebę chwili, taka gierka słowna, ale wszyscy wiemy że skoro kilka partii współpracuje przy kreowaniu polityki w RM to jest to koalicja.
      Po co ta cała szopka z zaprzeczaniem? Boicie się tak bardzo reakcji z W-wy, tutaj by trzeba Grzesia zapytać.
      Z tego co pamiętam to jako pierwszy słowa "koalicja" użył niejaki Jarosław Kania, podczas tego słynnej sesji na której trwało to "przemeblowanie"
      To chciałem zapytać kto mówi nieprawdę Jarek wtedy czy dziś Danusia z Grzesiem??

Więc skoro już chcecie razem rządzić, ok macie do tego prawo, ale miejcie w sobie na tyle jaj by mieć odwagę się do tego przyznać, a nie mówcie zupełnie czego innego niż robicie. Mieszańcy to nie debile.

No wrócę do sprawy mnie najbliższej. Rozumiem że powstała intryga Sińskiego, do którego włączyła się G. Dziedzic. Jednak czy może mi ktoś z PiSu odpowiedzieć dlaczego uznaliście drodzy radni że ta sprawa nie wymaga zapytania nas mieszkańców.

Jak na profilu sprawę poparło prawie 1700 ludzi zaczęliście (co niektórzy) dupą trząść i jakoś teraz Was tak nagle naszła chęć przedyskutowania sprawy z organizatorami protestu. Dlaczego nie pomyśleliście o tej dyskusji przed głosowaniem. Interes partyjny tego zabraniał??

No i na koniec drobna uwaga. Staram się nie łapać za słówka, bo to raczej niski rodzaj argumentacji, ale "akładrim" w ustach Tobiszowskiego brzmi przesłodko. ;)
      • volwer zbynio wyglada za.... 09.04.13, 15:41
        no bo przy boku zbynia ..prezydent miasta miała byc prezydentową..
        a takim pełna gęba wlodarzem miasta miałbyć zbynio.
        trzeba przyznac,ze to prezesowanie w wodzie dało mu jakis sznyt-wystarczy porównac jak sie prezentował za czasów AS a jak wyglada po wodociagach..nowy gang..koszula z mankietami na spinki...tylko ta rozmydlona twarzyczka z rozbieganymi oczkami i wrzodową cerą mu jeszcze została ( pewnie z tego tytułu nasz smieszkowicz otworzy chirurgie plastyczna -dla zbynia i podludka ,a agnes sie załapie przy okazji).
        niestety zbynio fanzoliu coraz bardziej z coraz wiekszym samouwielbieniem dla siebie i z ta prostacka pewnoscią,ze jak ma spinki w mankietach ..to zapomnimy co robił i mówił całkiem niedawno.
      • zzabciaa87 Re: Po konferencji prasowej 10.04.13, 01:07
        Fifika: nie wiem jak Ty, ale mnie ta nazwa bardziej by się podobała:)
        Co do reszty Twoje wypowiedzi to powiedz jesteś członkiem, którejś z tych partii? Byłeś obecny na jakimś spotkaniu, że wiesz więcej od nich? Jeszcze nie słyszałam, żeby wszyscy uczestnicy jakiejkolwiek koalicji wypierali się jej, a ona mimo to istniała. Może więc to spisek? No chyba też nie bardzo, bo ja i wielu innych o nim wie, powiem więcej ja nawet znam cel - odwołać Panią Grażynę Dziedzic. Zatem albo koalicja nabrała nowego znaczenia, albo w Polsce spiskować nie potrafią, albo po prostu wszyscy mają ten sam cel.
        • skalar2011 Re: Po konferencji prasowej 10.04.13, 06:37
          ta konferencja obnażyła prawdziwe oblicze wladzuni,zawsze slynęla z tego że potrafi skłocić cale swoje otoczenie, ale teraz jej próby się zwróciły przeciw niej, wszyscy już mają ją dość i wszyscy się od niej odsunęli i za wspólny cel maja odsunięcie tej nieudolnej pańci od władzy co zagraża naszemu miastu
          • karlikos666 Re: Po konferencji prasowej 10.04.13, 14:28
            Chciałbym kiedyś słyszeć naszych boskich posłów
            w sejmie z taką sfarą występujących w naszym imieniu, a nie dłubiących w paznokciach jak Szanowny Grzegorz Tobiszowski, czy wiecznie niewidoczna Pani Posłanka, po za tym nie jestem z zagłębia, ale sposób wyrażania posła o ludziach z zagłębia uwłaczający osobom publicznym. Największym problemem Posła było to że ktoś poinformował warszawkę o farsie z rondem i współpracy z PO ( nie piszę koalicją bo jej nie ma ;) i to go dopiero wkurzyło i to że członków pis poodwoływano z rad nadzorczych itd
        • fifik_rsl Re: Po konferencji prasowej 10.04.13, 18:14
          Wybacz Żabciu ale mam wrażenie że zaczęłaś rżnąć głupa.

Jeśli kilka partii między swoich członków rozdziela funkcje w Radzie, a następnie razem głosują w Prawie wszystkich uchwałach, to znaczy że tworzą koalicję. Nie trzeba być członkiem tej partii żeby to wiedzieć i widzieć.
          Nie rozumiem po co to wypieranie się, czyżby bali się reakcji swoich central??
          Ponadto samego słowa koalicja użył Jarosław Kania podczas tej sesji z przemeblowaniem, to co chcesz powiedzieć że Jaruś kłamał.

Samo ich działanie nie jest dla mnie problemem, bo istotą polityki jest szukanie kompromisu w celu uzyskania większości, czy to w RM, czy to w sejmie. Problemem jest traktowanie nas za debili, bo to tak samo jakbyś poszła na spacer z dzieckiem i ono wskazując na psią kupę zapytało co to jest, a Ty byś próbowała odpowiedzieć: Brązowa masa stała, pochodzenia organicznego, o charakterystycznym nieprzyjemnym zapachu. ;)

Koalicja jest koalicją, a psia kupa psią kupą, niezależnie od tego jak bardzo ktoś Ci będzie próbował wcisnąć kit, że jest inaczej.
          • skalar2011 Re: Po konferencji prasowej 10.04.13, 21:41
            fifik a ty jak zwykle swoje, czy ta wladza ci się podoba , czy robi coś dobrego dla naszego miasta, czy jest kompetentna, czy rządzi dla naszego dobra wspolnego
            Wiesz mnie wiszą te twoje filozoficzne wywody wiem jedno ,ta prezydentka zapisze się CZARNYMI LITERAMI w historii naszego miasta
            • volwer Re: Po konferencji prasowej 10.04.13, 22:03
              kupa czy nie kupa..ale zbyniowi sie wrzody na wiosne odezwały..i bedzie coraz bardziej zgryzliwy...
          • zzabciaa87 Re: Po konferencji prasowej 11.04.13, 00:31
            fifik nie rżnę głupa...po prostu jak ktoś mi 100 razy powtarza, że koalicji nie stworzył to ja nie będę o to pytać po raz 101, a że nie mam pojęcia co oni między sobą gadają to nie mam podstaw twierdzić, że jest inaczej.
            Nie widzę też powodów, aby doszukiwać się jakiś teorii spiskowych.
            Dla mnie liczy się, że wreszcie ruszyli dupska (z góry przepraszam za wyrażenie). Ja osobiście nie widzę nic złego w tym, ze robią to razem. Uważam, że zazwyczaj jest tak, że nawet dwóch zagorzałych wrogów jest w stanie podjąć wspólne działania, aby "pozbyć się" wspólnego - większego wroga (trochę zagmatwane, ale mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi), czy to koalicja? Nie koniecznie... czasem to jedynie zawieszenie broni.
            Ja nie jestem związana z żadną partią, popieram referendum,bo uważam, że obecna Pani Prezydent nie nadaje się do rządzenia. Dla mnie to jest istotne. Z natury jestem optymistą i może dlatego wierzę, że następny Prezydent wyciągnie lekcję z tego co obecnie się dzieje, bo ja naprawdę rozumiem, że często wielu obietnic wyborczych nie da się dotrzymać, ale inną bajką jest fakt, że nie chce się ich dotrzymać.
            fifik należysz to nielicznych członków tego forum, które wnoszą do niego coś merytorycznego i za to Cię szanuję, aczkolwiek nie zawsze rozumiem. Tworzysz osobną, jednoosobową "grupę" będącą przeciwko... wszystkiemu i wszystkim. Chciałabym wiedzieć jak Ty to wszystko widzisz, czego oczekujesz (chyba moja kobieca ciekawość:) ).
            Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę dobrej nocy:)
            • fifik_rsl Re: Po konferencji prasowej 11.04.13, 01:49
              Pozwolisz Żabciu że najpierw słówko do Skalara. Chłopie tyś już jest tak nakręcony, że łykniesz wszystko byle było przeciwko Dziedzicowej. Zapytam czy to że ona źle rządzi, to znaczy że jej przeciwnicy mogą nam wciskać kity?? Mnie nie, a że Ty wszystko łykniesz, to twoja sprawa.

zzabciaa87 napisała:

"fifik nie rżnę głupa...po prostu jak ktoś mi 100 razy powtarza, że koalicji niestworzył to ja nie będę o to pytać po raz 101, a że nie mam pojęcia co oni między sobą gadają to nie mam podstaw twierdzić, że jest inaczej."

Żabciu od kilku lat co tydzień niejakie Wiadomości Rudzkie piszą jak to w tym mieście jest super i zaje**ście. Skoro oni to powtarzają od kilku lat, a mają ileś tam tysięcy nakładu to może tak właśnie jest? Idąc twoją logiką to przecież powinniśmy im uwierzyć, że tak jest.

Niestety każdy człowiek musi potrafić sam ocenić kiedy polityk tylko trochę koloryzuje, a kiedy łże w żywe oczy, a tak niestety było w tym przypadku.
              Kiedy ten polityk chwilę później mówi że robi to dla dobra miasta, wiedząc że kilka sekund temu mnie perfidnie próbował okłamać, to mi się włącza czerwona ostrzegawcza lampka. Tym bardziej jak patrzę kto tę koalicję tworzy. Tylko w historii było wiele przypadków że dwóch wrogów łączyło siły, by pozbyć się trzeciego. Tylko ta sama historia uczy, że zawsze nagrodą były łupy tego trzeciego, nawet jak na sztandarach były wymalowane szlachetne idee. Uwierz mi że tak będzie i tutaj.

Tak jak pisałem, to że podjęli współpracę i zawiązali koalicję, ok mają prawo, ja im tego nie wypominam, ale jak potem w żywe oczy się tego wypierają, bo tak im każde centrala, to tracą w moich oczach te resztki wiarygodności, które gdzieś tam mieli. Skoro wolą nas traktować jak kretynów w imię swoich partyjnych interesów, to niech lepiej sobie jadą do partyjnych central i tam realizują swoje cele.

W przeciwieństwie do Ciebie jestem pesymistą, niestety z każdym dniem coraz większym jeśli chodzi o to miasto. Mamy słabiutkiego merytorycznie Prezydenta i bardzo szeroką koalicję, w której nie ma jednej osoby, która po dojściu do władzy rokowała by jakąkolwiek poprawę.
              Nie ukrywam że do niedawna jakieś nadzieje pokładałem w Kani, ale po tym numerze jaki zrobił z 20 bańkami w GPW, w życiu bym mu nie zawierzył ani złotówki. Stanie przerabialiśmy, a Domżalski już się nam pokazał co potrafi. Reszta to płotki.
              Powiedz mi gdzie tu szukać choćby namiastki optymizmu????
              Zostaje tylko księga Koheleta z idealnie pasującą tu sentencją "Marność nad marnościami i wszystko marność..."
              dobranoc
              • hepik1 Re: Po konferencji prasowej 11.04.13, 05:43
                Fifik,Twojego posta ,już dawno streścił niejaki dr Josef Paul G.:

Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą.

Kto nie jest przeciwko nam, ten jest z nami.
                • karlikos666 Re: Po konferencji prasowej 11.04.13, 15:22
                  Aha i jeszcze jedno do Pani Poseł Danuty Pietraszewskiej tak chwaliła że się Swiętochłowice rozwijają, niech wskaże gdzie, bo jakoś nie widzę, a codziennie tam przejeżdżam, a pryzydentowi Kostempskiemu udało się doprowadzić GZM do rozkładu i co, i Frankiewicz z Gliwic zakłada konkurencyjny związek, oj wrogowie platfformy nie ładnie, pewnie będzie to też wina prezydent Dziedzicowej,
                  • ruda.anna Re: Po konferencji prasowej 11.04.13, 15:35
                    Hmm, w rankingu to Ruda znacznie wyprzedza Świętochłowice i chyba daleko im do nas :)
                    Tekst linka

Ale fakt, Pani Poseł przy każdej okazji wychwala to miasto, zapominając, że taki PR powinna robić własnie Rudzie Śląskiej :(
                    • amarian2 ruda.anna 12.04.13, 13:43
                      Szanowna Anno już raz przerabialiśmy ten ranking, dałem link do całości oraz metodę wyliczania punktów, wiec proszę. Nie wracajmy do niego. On jest tak obiektywny jak prezydent.
                  • amarian2 Re: Po konferencji prasowej 11.04.13, 15:39
                    Świętochłowice dostały 50mln z unii na inwestycje w 2013, my … nic?
                    Nie wiem którędy jedziesz ale raz jedź od Chebzia ul. Chorzowską, nie ma marketów ale firm ściągniętych tam na odcinku kilometra jest więcej niż w całej Rudzie Śląskiej. U nas chwalą się marketami!!!!
    • hynio59 Re: Po konferencji prasowej 11.04.13, 16:00
      Wolę SLD niż POwskie oszustwa.
      • volwer Re: Po konferencji prasowej 11.04.13, 16:20
        oszustwa moga byc i tu i tam..przeciez swietochłowice sa takie fajne bo spiewaja tam skowronki;;a raczekj kurza cygaretki..i tyle..przynajmniej POsłanka rodzinke wywianowała po tym jak nie dopilnowała kto u nas zasiada w ratuszu.
        napewno szpital swietochlowicki daje wielkie szanse awansu-jego byly dyrektor wykopany przez skowroneczka w cygaretowej mgle-jest teraz szefem nfz..a skowroneczek kurzy coraz bardziej nerwowo..ale posłanka czuwa.
        nasz swiechowicz juz teraz tez nie wie...przed kim kolana zginac...ma chłopina dylemat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka