Dodaj do ulubionych

Ruch Autonomii Pacanowa

26.09.13, 08:52
Jeżeliby zapytac przecietnego mieszkanca jakiegokolwiek regionu, miasta czy wsi lub idac dalej członka danej rodziny czy czuje sie bardziej przynalezny temu mniejszemu podmiotowi to wielu odpowie: tak czuje się bardziej zwiazany z tym co jest blizej mnie.
Jezeli wiec bylaby teoretycznie taka mozliwosc aby byla np narodowosc miasta Pacanowa to wielu mieszkancow Pacanowa odpowiedzialo by w ankiecie ze czuje się narodowosci Pacanow no i ze Pacanow powinien byc bardziej autonomiczny i niezalezny i "samodzielnie" decydowac

I na tej bazie moznaby stworzyc Ruch Autonomii Pacanowa. Uzyskac poparcie stanowiska i pieniadze.

Mechanizm zrozumialy namet dla Pacana
Obserwuj wątek
    • w36 Re: Ruch Autonomii Pacanowa 26.09.13, 13:04
      lepszaruda napisał:

> Mechanizm zrozumialy namet dla Pacana

Oczywiście. Jak chodzi o pieniądze i stanowiska to problemy intelektualne zbyt nie przeszkadzają.
      Ale z tym całym błyskotliwym pomysłem to niestety się spóźniłeś kolego. Mędrcy z RASia jakiś czas temu już wpadł na pomysł zmontowania gdzieś w Polsce takich atrapowych "ruchów autonomii", by wytworzyć wrażenie że separatyzm to zjawisko ogólnopolskie. Proste zasady programowe - my som iber ales a reszta świata nas okrada i w zasadzie nic innego nie robi jak tylko myśli jak nas bardziej okraść, to autonomia jak będzie to będzie raj na ziemi bo my som iber ales ;) .
      I gdzieś tam nawet potworzyli takie śmiesznostki (może akurat nie w Pacanowie).
      Wydaje mi się że wspomniane było o tym tu na forum, może nawet nasz rasiowy kolega się tym chwalił, ale nie chce mi się teraz tego szukać.
      • aptykorz Re: Ruch Autonomii Pacanowa 26.09.13, 15:00
        pociągnę ten wątek od w36 , szczepiony przez RAS separatyzm który przyczynia się do produkowania "lokalnych autonomii" ma w efekcie stworzyć krainę dobrobytu czyli mamy się spodziewać powstania "Śląskiego Kuwejtu"
        czyli u nas bogato , miodu w bród i talarów a za miedzą zostanie bida i głód
        czy tego już kiedyś nie grali ? ? ?

chyba Pacanów trzeba wysłać na rynek do Pacanowa , faja do dziuba , piwo do garści i gołębie karmić :):))
      • lepszaruda Re: Ruch Autonomii Pacanowa 26.09.13, 22:12
        Twój tekst w36 świadczy że nie rozumiesz co ja pisze
        • w36 Re: Ruch Autonomii Pacanowa 26.09.13, 23:07
          lepszaruda napisał:

> Twój tekst w36 świadczy że nie rozumiesz co ja pisze

Jeśli piszesz tutaj na Rudzie o jakimś abstrakcyjnym Ruchu Autonomii, to skojarzenie z geszeftem Gorzelika i spółki chyba nie jest od rzeczy.
          Jeśli akurat miałeś co innego na myśli, to proszę doprecyzuj swój wywód.
          • lepszaruda Re: Ruch Autonomii Pacanowa 27.09.13, 09:15
            Pacan to nie organizator tylko wyborca w tym przypadku
      • lepszaruda Re: Ruch Autonomii Pacanowa 26.09.13, 22:39
        Po pierwsze nie jestem twoim kolegą w36. Po drugie to nie pomysł tylko przenośnia. Choć tekst jest napisany tak ze każdy pacan potrafi "przenikliwie" odgadnąć o kogo chodzi to Tobie w36 się jednak nie powiodło.
      • lepszaruda Re: Ruch Autonomii Pacanowa 27.09.13, 09:28
        >
        Oczywiście. Jak chodzi o pieniądze i stanowiska to problemy intelektualne zbyt nie przeszkadzają.

Bzdura - tu wchodzi w grę bardziej problematyka związana z cwaniactwem.
    • fast-kajfasz Re: Ruch Autonomii Pacanowa 26.09.13, 19:20
      No to zakładam Ruch Autonomii Goroli i krasnoludów na Śląsku!
      • skalar2011 Re: Ruch Autonomii Pacanowa 26.09.13, 22:27
        fuj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • lepszaruda Re: Ruch Autonomii Pacanowa 27.09.13, 10:29
        do: fast-kajfasz

"To je dobre" jakby powiedział guru od "Autonomicznych"
        Byłoby w czym wybierać bo sporo u nas jest.
        Może byś przejął też sporo już istniejących "Autonomicznych"
    • hynio59 Re: Ruch Autonomii Pacanowa 14.10.13, 22:13
      Ja zapisałem się do Ruchu Autonomii Myszy Kościelnych I Zwierzęcego Wychodka. Smród pod oknem od psich kup. Zapraszam.
      • brynio5 Re: Ruch Autonomii Pacanowa 15.10.13, 10:23
        Hynio niy przesadzej z tom autonomią!
        Weź łopata i idź posprzontać a zapewniom, że smrod zniknie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka