Dodaj do ulubionych

GPW – PWiK

14.03.14, 09:43
Pani Prezydent miasta mego domaga od Marszałka Województwa Śląskiego rezygnacji z dywidendy z GPW i przeznaczenia jej na inwestycje poprawiające funkcjonowanie sieci przesyłowej wody pitnej.
Rozumie, że tak jak domaga się od marszałka nie zasilania budżetu wojewódzkiego dywidendą z GPW sama nie zasilała i zasilać nie będzie budżetu miasta mego dywidendą PWiK.
Obserwuj wątek
    • marko.44 Re: GPW – PWiK 14.03.14, 12:57
      Masz rację co do myśli przewodniej tego wątku, tylko z tego co mi wiadomo w GPW raczej dywidendy nie będzie bo spółka odnotuje stratę za zeszły rok. Ale mogę się mylić.
      • fast-kajfasz Re: GPW – PWiK 14.03.14, 19:45
        Z tą de widendą to marszałek przesadza. Bo po pierwsze: Ponoć (raczej na pewno) jest strata (działania J. K.) od 30 do 120 mln. w GPW.
        Po drugie: Nie dał prezes podwyżki dla załogi z powodu powyższego.
        Po trzecie: Dziwnym zbiegiem, nie ma powyższe, są straty, a chce wypłacić, poprzez zaniżenie wartości firmy, do 1 do 5 zł za akcję to jest ogromną sumę.
        miedzi mi to doprowadzeniem GPW do upadku i sprzedaży firmy a to grozi wielkimi podwyżkami wody które za Kani i tak skoczyły dwukrotnie wyżej. Tak PO wykańcza po kolii wszystko co istnieje.
        • komes_nn Re: GPW – PWiK 15.03.14, 09:04
          FAJFKASZ, ty piszesz po ( koli ) czy po jaboli? bo tak jakoś dziwnie ci to wychodzi. Pewnie kapnęło groszem za skrobanie i się zaczęło ucztowanie. Donoszą czy sam chodzisz? tak pytam, bo musi być znaczne w procentach i szkoda czasu na oderwanie od kompa. Też tak gdzieś ok.11% to całkiem nieźle. Wiosna idzie, skowronki przylatują to trzeba się śpieszyć. Zbieraj co zostanie, bo trzeba będzie do skupu odnieść, a żyć z czegoś będziesz musiał.
          • hepik1 Re: GPW – PWiK 15.03.14, 11:32
            Pisze jak pisze.PO nie lubi ale jeśli:
            katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,15614562,Udzialowcy_GPW_chca_sobie_wyplacic_304_mln_zl_dywidendy_.html
            to posiadacz 80 % akcji decyduje a nie 20 % akcjonariuszy.
            Za akcję jest 8 zł.
            Z tych 300 baniek większość idzie do budżetu państwa i stąd dylemat marszałka z PO.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka