Dodaj do ulubionych

czyżby kampania rozpoczęta w Fakcie?

01.09.14, 19:42
Oj ta przyciasna sukienka najjaśniejszej ,Fakt umieścił zdjęcie z komentarzem co nie przystoi damom, tak jest ale najpierw trzeba być damą i już
Obserwuj wątek
    • pipi43 Re: czyżby kampania rozpoczęta w Fakcie? 01.09.14, 20:25
      Świeżynka, nie ma co.
      Tydziyń staro.
    • kapioh1 Re: czyżby kampania rozpoczęta w Fakcie-współczuję 01.09.14, 21:45
      Bardzo współczuję Pani Prezydent, widocznie ma fatalnego doradcę medialnego. Dobór tego stroju zakrawa wręcz na wulgarną prowokację. Poza tym, Prezydent sporego miasta nie bywa na kretyńskich imprezach w typie Miss Mokrego Podkoszulka czy Sauna Party, nawet jeżeli są to imprezy popularne i mieszkańcy walą na nie tłumnie. Zwyczajnie nie wypada.
      • skalar2011 Re: czyżby kampania rozpoczęta w Fakcie-współczuj 01.09.14, 22:05
        niektóre osobniki pójdą na każdą imprezę byle zabłysnąć i zaistnieć medialnie- ale w taki sposób? wstyd kolejny już dla miasta, a koszty ? w mieście brakuje kasy na wszystko a na takie imprezki jest? nasza pani się dobrze bawi? szkoda że zatroskani o swoje miasto ,mieszkańcy nie mają tylu powodów do radości
        • skalar2011 Re: czyżby kampania rozpoczęta w Fakcie-współczuj 01.09.14, 22:21
          a swoją drogą za mało kasy na sukienkę zgodną z gabarytami? może pensję należy podnieść?
          żeby miasto było godnie reprezentowane
    • aloes69 Re: czyżby kampania rozpoczęta w Fakcie? 01.09.14, 22:24
      Panowie i Panie proszę ! Fakt ma swoją "renomę" i doprawdy nie zniżajmy się do tego poziomu. A wpadki każdy z nas zaliczył, zalicza lub zaliczy. To tylko kwestia czasu i oby wówczas nie było koło nas "życzliwego" fotografa lub jeszcze "życzliwszego" komentatora.....
    • pipi43 Re: czyżby kampania rozpoczęta w Fakcie? 01.09.14, 22:27
      "Opiniotwórczy" Fak twierdzi, że prezydent miasta pokazała majtki.
      A ja twierdzę, że to francowaty fotograf pokazał jej majtki, robiąc zdjecie chyba na leżąco, żeby najbardziej niekorzystnie uchwycić jedyną kobietę nie w spodniach (w każdym razie na zdjęciu).
      Pokazać majtki to można mając za wysoki rozporek bądź zbyt krótkie mini.
      Ale jeśli fotograf wjeżdża z aparatem między nogi (nie rozwalone w półszpagacie) to kwalifikuje się do puszczenia go z torbami.
      I BEZ gaci.
    • w36 Odwracanie uwagi od meritum 02.09.14, 01:09
      skalar2011 napisał:

> Oj ta przyciasna sukienka najjaśniejszej ,Fakt umieścił zdjęcie z komentarzem c
      > o nie przystoi damom, tak jest ale najpierw trzeba być damą i już

To nie jest kwestia bycia damą czy nie. Nie sposób zapomnieć że Dziedzicowa jest jedną z głównych osób odpowiedzialnych za gigantyczną niegospodarność poprzez budowanie Aquapasorzyta i te i inne (bo to nie jedyny epizod promowania tej padliny) wygłupy, odbieram w gruncie rzeczy jako usilne staranie odwrócenia uwagi od szkody jaką rozmyślnie wyrządziła miastu. Tak że okazywanie majtek to wcale nie jest tu najohydniejsze.
      • skalar2011 Re: Odwracanie uwagi od meritum 02.09.14, 06:29
        zgadzam się z Tobą w pełni ale też wstyd ze ciągle Ruda jest wyśmiewana w mediach
      • kapioh1 Re: Odwracanie uwagi- pink oplerek 02.09.14, 07:38
        w36 napisał:
        > To nie jest kwestia bycia damą czy nie. Nie sposób zapomnieć że Dziedzicowa jes
        > t jedną z głównych osób odpowiedzialnych za gigantyczną niegospodarność poprzez
        > budowanie Aquapasorzyta i te i inne (bo to nie jedyny epizod promowania tej pa
        > dliny) wygłupy, odbieram w gruncie rzeczy jako usilne staranie odwrócenia uwagi
        > od szkody jaką rozmyślnie wyrządziła miastu. Tak że okazywanie majtek to wcale
        > nie jest tu najohydniejsze.

Ruda Śląska istnieje w mediach i świadomości mieszkańców województwa jedynie w kontekście skandali i katastrof (patrz- np. opylenie za bezcen zabytkowej szkoły w której się mieścił hitlerowski obóz pracy a potem rozjechanie budynku spychaczem). W Rudzie Śląskiej nie ma żadnej instytucji kultury, szkoły czy szpitala, żadnej instytucji o znaczeniu ponadlokalnym. To zasługa Dziedzicowej, albowiem taki Kostempski w Świętochłowicach zmienił to w cztery lata. Zatem zapraszanie miernych celebrytów rodem ze śniadaniowych telewizji ma dać rudzianom erzac poczucia wyjątkowości. I tutaj ten wulgarny wygłup z majtkami i strojem a'la pink-oplerek mógł być zaplanowany przez doradcę medialnego- przekaz jest jasny- patrzcie, jaka jestem cool, nie tylko Doda pokazuje....
        • amarian2 obrońcy 02.09.14, 13:52
          Bielizna p. prezydent jest ostatnią rzeczą która by mnie interesowała. Tak samo nie będę bronił takiej gazety jak Fakt.
          Chciałbym jednak przypomnieć (mających sklerozę) obrońcom prezydent o dwóch sprawach.
          1. Kiedy Fakt wydrukował swoje brednie na temat Trynkiewicza to … akurat władze Miasta uznały je za rzetelne i wiarygodne (przeddruk) i przy pomocy przyjaciół np. na fb rozpętały histeryczną aferę. Dla własnych celów politycznych, propagandowych odbyło się zastraszanie mieszkańców, festiwal nienawiści – pamiętajmy o specjalnej ochronie budynku na Dąbrowskiego. Chłopcy i dziewczynki od władzy, zdecydujcie się! Albo Fakt jest gazetą brukową, albo wiarygodną.
          2. Patrząc na zdjęcia z tej imprezy oskarżanie reportera jest idiotyczne. To nie jest zdjęcie z ukrycia, w prywatnym czasie. TO nie jest zdjęcie zaglądające pod sukienkę. To jest zdjęcie przedstawiające uczestników, zbiorowe, a że … pokazało to co pokazało to na pewno nie winna fotografa. O komentarz w Fakcie nie będę się kłócił.
          Ps. Artykuł czy zdjęcie nie wywołało u mnie żadnej emocji, ale wpisy obrońców już tak. Uśmiałem się. Obrońcy mają wyraźny problem z językiem polskim. No bo jak przeczytałem oskarżenie fotografa o pedofilię to … popłakałem się ze śmiechu. No chyba, że „anonimowy” urzędnik wie co pisze ;)))
          • mietlorz707 Co do sklerozy... 02.09.14, 15:03
            > 1. Kiedy Fakt wydrukował swoje brednie na temat Trynkiewicza to … akurat
            > władze Miasta uznały je za rzetelne i wiarygodne (przeddruk) i przy pomocy przy
            > jaciół np. na fb rozpętały histeryczną aferę.

Afera wybuchła 24 stycznia 2014. Masz tu artykuł z tego dnia:
            katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,15332600,Trynkiewicz_zamieszka_w_Rudzie_Slaskiej__Mieszkancy.html
            Cytat:
            Od rana sprawdzaliśmy tę informację i możemy zapewnić, że Trynkiewicz nie ma zamiaru zamieszkać ani w Rudzie Śląskiej, ani w żadnym ze śląskich miast. Na bieżąco będziemy monitorować całą sprawę - mówi Krzysztof Mejer, doradca prezydent Rudy Śląskiej.

> 2. Patrząc na zdjęcia z tej imprezy oskarżanie reportera jest idiotyczne. To ni
            > e jest zdjęcie z ukrycia, w prywatnym czasie. TO nie jest zdjęcie zaglądające p
            > od sukienkę. To jest zdjęcie przedstawiające uczestników, zbiorowe, a że …
            > ; pokazało to co pokazało to na pewno nie winna fotografa.

Oj Marianie, to kto winny? Przedmiot zdjęcia? Chyba żartujesz. A może aparat? Nie aparat robi zdjęcia. Na dowolnej imprezie można zrobić celowo lub przypadkiem sporo zdjęć które będą kogoś kompromitować lub ośmieszać. Przykład - zrobione podczas wizyty w DMZ słynne zdjęcie Busha z lornetką.

> Uśmiałem się. Obrońcy mają wyraźny problem z językiem polskim. No bo jak
            > przeczytałem oskarżenie fotografa o pedofilię to …

Pokaż, gdzie coś takiego przeczytałeś? Też chcę się pośmiać. Z tego który coś takiego napisał, lub z Ciebie.
            • amarian2 mietlorz, mietlorz a czytać nie 03.09.14, 09:55
              Cóż mietlorz, czytać każdy potrafi jeden gorzej drugi lepiej.
              Patrz na godziny:
              Dwa pierwsze komunikaty Faktu.
              www.fakt.pl/mariusz-trynkiewicz-zamieszka-w-rudzie-slaskiej,artykuly,440664,1.html
              www.fakt.pl/mariusz-trynkiewicz-zamieszka-w-rudzie-slaskiej,artykuly,440664,1.html
              a teraz szmatławiec , ciągle patrz na godziny.
              wiadomoscirudzkie.pl/aktualnosci/zobacz/3220
              Oni już piszą, że mieszkańcy są zaniepokojeni, ciekawe? Jak niby się dowiedzieli. Co ciekawsze już zostało zaplanowane spotkanie p. prezydent. A to oficjalna strona miasta
              www.rudaslaska.pl/ruda-slaska/aktualnosci/2014/01/24/spotkanie-z-mieszkancami-wirku/
              szybcy są ??? Jeszcze nikt na Wirku nie wiedział cokolwiek a oni już spotkania organizowali
              a … dopiero teraz reakcja gazety wyborczej i popatrz na godzinę.
              katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,15332600,Trynkiewicz_zamieszka_w_Rudzie_Slaskiej__Mieszkancy.html
              jeżeli chcesz komuś zarzucać cokolwiek to się wysil chłopie, albo jesteś szybszy niż UM. Oni o mały figiel, wcześniej by zorganizowali spotkanie w tej aferze niż Fakt podałby swoje brednie.
              Oczywiście jak chcesz to możemy przypomnieć całą akcję zorganizowana na fb ze słynnymi fotografiami pomordowanych dzieci i pustą ramką z napisem „To może być Twoje dziecko” > Jak będę miał trochę czasu to pokaże jak tam byli „szybcy”.
              Co do zdjęcia. Nie dyskutuję na temat artykułu, mnie majtki nie interesują. Ale jest one zrobione normalnie i zarzuty np. o specjalne wykonanie ( obniżony aparat czy inne idiotyzmy) to już czysty …

• mietlorz707 Czytać trzeba i rozumieć... 03.09.14, 16:58
                Czyli ze zrozumieniem czytać!
                Użyj swej spostrzegawczości przy okazji.
                Z nagłówka artykułu na gazeta.pl: aktualizacja: 24.01.2014 16:05
                Zwracam uwagę na słowo aktualizacja.

Akcję na facebooku, mówisz? Niby kto organizował?
                Ja nie wiem.
                Pewną wskazówką kto coś organizuje na fejsie może być to kto się pod tym najczęściej wypowiada.

A co do zdjęcia - dla Ciebie jest normalnie zrobione. Najwyraźniej różnimy się nie tylko w kwestii poglądów, umiejętności rozumienia tekstu i spostrzegawczości, ale i jeszcze czymś - masz jeszcze mniejsze pojęcie o fotografii niż ja. :)
                • amarian2 Re: Czytać trzeba i rozumieć... 04.09.14, 14:57
                  Mietlorz, dostaniesz nagrodę od referendystów bo pomagasz, jakby nie twoje wpisy to nie miałbym powodów odpowiadać;)
                  A teraz aktualizacja, to jest norma, tak samo jest w WR czy w Fakcie.
                  Niestety mietlorz wtedy wyglądało to tak czasowo ( w jednym dniu):
                  Artykuł w Fakt – władze ogłaszają spotkanie w tej sprawie i … wysyłają ifo do mediów – szmatławiec drukuje – potem ukazują się pierwsze art. W innych gazetach i portalach.
                  Zwróć uwagę, że władze natychmiast piszą o „zaniepokojeniu mieszkańców” (w godzinę po ukazaniu się Faktu???) i co najważniejsze, jestem pewny, że gdyby nie „pośpieszne” działania władz to artykuł w Fakt przeszedłby bez echa i wśród mieszkańców i inne gazety by się tym w ogóle nie zainteresowały.
                  Mietlorz, mam za ciebie odwalać robotę? Wróć do tematu na forum. Czyżbyś rzeczywiście nie wiedział nic o fb Pod tytułem „Nie dla Trynkiewicza”? Żartujesz???
                  A co do zdjęć, to chyba się nie rozumiemy. Ja w swoim Obserwatorze tego zdjęcia bym nie umieścił, ani tego artykułu. Więc nie o tym piszemy. To taki styl Faktu który mnie brzydzi. Ale samo zdjęcie zostało zrobione bez sztuczek i dlatego ataki na fotografa są idiotyczne.
                  Ps. A aparat foto;))) no, może dawno nie miałem dobrego w ręce ale to akurat były moje dodatkowe dochody w latach 80’. A pierwsze Ami dostałem na komunię ;) za czasów „późnego Gomułkę” ;). Poszukaj sobie takie nazwy jak Krokus i Opemus. Miłe wspomnienia,
                  pozdrawiam;)

• hepik1 Re: Czytać trzeba i rozumieć... 05.09.14, 11:25
                    amarian:
                    > Ja w swoim Obserwatorze tego zdjęcia bym nie umieścił, ani tego artykułu.

Ludzki Pan z Ciebie.
                    Gdyby jeszcze powstrzymać sie od komentarzy majtkowych (a tych już ze trzy czy cztery w tym wątku)to całkiem na przyzwoitego opozycjonistę byś wyszedł ;)
                    • hepik1 Re: Czytać trzeba i rozumieć... 05.09.14, 11:39
                      "byłem hieną" w googla...są wyznania dziennikarza b.dziennikarza Faktu jak takie rzeczy się robi.
                      Pociotki hien nawet na forum Rśl wiecznie żywe ;)
                      • amarian2 hepik 05.09.14, 11:43
                        Z mojej strony nie ma dyskusji o TYM artykule, jest dyskusja o "wiarygodności" TEJ gazety dla obrońców władzy. Raz jest to wiarygodna gazeta ( i nie chcę wracać do watków tu na forum dot. Trynkiewicza) a raz to brukowiec. Dla mnie brukowiec Teraz ale ... i Wtedy.
                        • fifik_rsl Re: hepik 08.09.14, 13:18
                          amarian2 napisał:

"Dla mnie brukowiec Teraz ale ... i Wtedy."

Nie chciałem wypowiadać się w tym temacie, ale jednak to zrobię. Tak, zgadzam się w tej kwestii z Panem w 100%. To jest szmatławiec, najgorszy z możliwych. Pokazał swoje oblicze teraz, ale także na początku roku pisząc brednie o Trynkiewiczu.

Co więcej, ubolewam nad tym, że osobom które najbardziej na swojej skórze odczuły te brednie (mieszkańcy tej sławetnej kamienicy) nie udzielono i nie zaproponowano im pomocy prawnej, by mogli wyszarpać trochę grosza od tego szmatławca.

Nie zgadzam się z Panem absolutnie że te zdjęcie zrobiono przypadkowo. W tej gazecie tego typu fotki robi się z premedytacją, by wzbudzić sensację. Tam nie chodzi o to by zrobić dobre zdjęcie, a kompromitujące. Osoby tam pracujące nie zasługują nawet na miano fotografów, to zwykłe ścierwa zaopatrzone w aparaty. Szanujący się fotograf nawet jakby przypadkiem zrobił takie zdjęcie, to nie będzie go publikował, bo zwyczajnie nie wypada. Niestety dla tych spod znaku Fucktu, przekraczanie wszelkich granic to szansa dla zaistnienie.
                          Duża w tym też nasza wina, bo jak widać na tego typu "publicystyka" jest popyt.

Ps. Żeby było jasne, identyczna byłaby moja ocena gdyby tak postąpiono wobec którejkolwiek z Kobiet, niezależnie czy byłaby to G. Dziedzic, D. Pietraszewska czy A. Skowronek.
                          • skalar2011 Re: hepik 08.09.14, 21:08
                            musisz wziąść pod uwagę że dla niektórych każda reklama jest na wagę złota, niektórzy tak mają:
                            ,,niech mówią o mnie zle , byle mówią,,
    • fast-kajfasz Re: czyżby kampania rozpoczęta w Fakcie? 02.09.14, 21:02
      Powiem krótko: IDIOCI! Że dziennikarze to karierowicze i z każdego zrobią pośmiewisko byle by dostać kasę to jeszcze można zrozumieć. Ale matoły na forum się tym pastwią to już śmierdzi debilizmem i baranimi łbami. Możesz Hepiczku to ściągać, ale to prawda. Idioci na forum!!
      • jol.usia Re: czyżby kampania rozpoczęta w Fakcie? 02.09.14, 21:29
        Fast-kajfasz powinieneś popracować nad swoimi emocjami bo inaczej zawał albo udar pewny.
        • skalar2011 Re: czyżby kampania rozpoczęta w Fakcie? 02.09.14, 22:09
          kajfuś zawsze zionie jadem jak sie pisze prawdę o jego najjaśniejszej taki jego poziom, no cóż wart jeden drugiego, a swoją drogą osoby na pewnych stanowiskach powinny wiedzieć jak się zachować w każdej sytuacji .
          • aloes69 Re: czyżby kampania rozpoczęta w Fakcie? 03.09.14, 08:15
            W nie tak odległych czasach kulturalni ludzie w sytuacji gdy ktoś popełnił nietakt, gafe, miał wpadkę lub coś zwyczajnie nie wypaliło udawali, że tego nie dostrzegają, aby danej osoby nie wprawiać w zakłopotanie, tj. skonsternować ,czy upokorzyć . Określało się to jedym zwrotem "TAKT"
            www.savoir-vivre.com.pl/?co-to-jest-takt-,594

To tak odnośnie zagadnienia czy niektórzy umieją się zachować w każdej sytuacji.....
            Jak widać nie umieją....
            • skalar2011 Re: czyżby kampania rozpoczęta w Fakcie? 03.09.14, 09:18
              aloesie chodzi tylko o to że osoba na poważnym stanowisku powinna wiedzieć przynajmniej minimum o stosownym ubraniu .
              • pipi43 Re: czyżby kampania rozpoczęta w Fakcie? 03.09.14, 11:46
                skalar2011 napisał:

aloesie chodzi tylko o to że osoba na poważnym stanowisku powinna wiedzieć przynajmniej minimum o stosownym ubraniu .

Niy pultej się już skalar, aloes dobrze cie wypunktowoł.
                • skalar2011 Re: czyżby kampania rozpoczęta w Fakcie? 03.09.14, 13:36
                  pipi coś ty? przecież nie ma większej pultały na tym forum od Ciebie to fakt.
                  • pipi43 Re: czyżby kampania rozpoczęta w Fakcie? 03.09.14, 14:29
                    Jakże merytorycznie...
              • perpet-ua123 Re: czyżby kampania rozpoczęta w Fakcie? 04.09.14, 07:53
                Prezydent miasta powinna mieć pojęcie o tym jak się ubrać. Celebrytka od siedmiu boleści. Szkoda słów.
                • markac28 Re: czyżby kampania rozpoczęta w Fakcie? 12.09.14, 18:22
                  Nie tylko fakt o tym pisał, można było to zobaczyć w tv (OCZYWIŚCIE NIE SFERA)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka